Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemczemu

Prawdziwa milosc

Polecane posty

Gość niewiemczemu

Witam, jak myslicie istnieje prawdziwa milosc? taka do grobowej deski... Milosc ktora przetrwa wszystko, kazde przeciwnosci losu, milosc ktora nie oszuka, NIE ZDRADZI... Jak to jest w waszych zwiazkach ? jestescie szczesliwie zakochane ? Jacy sa wasi partnerzy ?

Gość niewiemczemu
co masz na mysli ? piszac "to ludzie"?

mam na mysli to, ze od ludzi zalezy jak dbaja o zwiazek, jak pielegnuja wzajemne uczucie, jak sie do siebie odnosza, jak sie wspieraja, jak potrafia radzic sobie z pokusami itd to nie sila wyzsza

Gość niewiemczemu
No tak ale jakas sila tych ludzi musi laczyc ze soba, przyciagac do siebie... Bo wiadomo nie kocha sie kilku naraz tylko jego jedynego czy ta jedyna... a to jest milosc. Bo wspierac , pocieszac i np wiele innych cieplych uczuc mozesz miec do przyjaciolki, kolezanki a nie czujesz tego "czegos"

ale to nie ta sila przetrwa tylko ludzie nie rozumiesz, ze po dluzszym czasie wypala sie to "przyciaganie" jesli sie nad nim nie pracuje?

Gość niewiemczemu
No z tym sie zgodze, bo o milosc trzeba dbac....

te co pokladają nadzieje w "sile wyzszej" to pozniej zakladaja tematy "wiem ze mnie NIE zdradza ale dlaczego sie tak zachowuje?" albo "kocham go, ale on nie chce sie dla mnie zmienic"

Gość niewiemczemu
oj kochani.... bylam w takim zwiazku 2 lata... moj facet pil, stawal sie wtedy agresywny, dochodzilo do rekoczynow, wierzylam ze go zmienie, bo zawsze przepraszam z kwiatmi, mwil ze nie byl soba , ze nie bd pil a jednak po miesiacu czy nawet krocej siegal po kieliszek.. ale pewnego dnia powiedzialam DOSC i teraz dopiero poznalam kogos kto przywrocil mi wiare w milosc..

o wspaniałej terapii przez zdradę nie wspomnisz, ZS?:)

masz na mysli związki gejowskie, dominik?:)

Taka miłość nie istnieje, to romantyczny mit wykreowany na przestrzeni dziejów. Miłość to potrzeba fizjologiczna a próby dostrzeżenia w niej wzniosłych form i wykraczających poza pojęcie znaczeń to łabędzie śpiew człowieczy i ludzka nadzieja w poszukiwaniu w sobie czegoś więcej... podczas gdy jesteśmy i pozostaniemy zwierzętami z dużym mózgiem, w którym to roją się takie idee ;)

Gość niewiemczemu
raczej na odwrot dominiku

Gość Dupa zimnnna
Dlatego boźa wymyśliła żeby najpierw pojawiła się chemia między dwojgiem albo to coś co ich zparuje. Później to od nich samych zależy azy to będzie do grobowej deski. Amen

Gość niewiemczemu
Mellygion, chyba nigdy nie kochalas... albo zostalas skrzywdzona

''Miłość to potrzeba fizjologiczna '' Dla kobiet oczywiście, że jest to potrzeba fizjologiczna. Dla nas mężczyzn jest to potrzeba znacznie wyższego rzędu.

"podczas gdy jesteśmy i pozostaniemy zwierzętami z dużym mózgiem, w którym to roją się takie idee" - wejdz jeszcze na kilka tematów i zweryfikuj ten "duzy mozg" :)

Gość hot rabbit
Dominik - oby ta potrzeba miłości nie była nadrzędna, bo się zakochasz na śmierć. :D

nie pastwic sie nad dominisiem chlopak przezywa wlasnie kryzys tozsamosci i najwieksze dylematy zyciowe - nie wie ktora reke bardziej kocha

Gość niewiemczemu
oj dajcie mu juz spokój....

Gość hot rabbit
Zawsze może skorzystać z porad Wróżki Amelii.

Gość hot rabbit
Pozostaje więc jeszcze rzucenie losów, ciągnięcie słomki, wybór na chybił-trafił albo telefon do przyjaciela. Sądzę też, że mógłby założyć odpowiedni temat na forum a doradcy szybko by coś wymyślili. :D

Jak już coś to "nie kochałeś" bo płci niekobiecej jestem. A czy nie kochałem? Hmm, miałem w swym życiu jakieś atypowe uczucia (z naciskiem na pozytywny w tym wydźwięk) do drugiej osoby ale z tego powodu raczej nie jestem skłonny piać pod niebiosa na cześć tego uczucia. W swym poprzednim poście zdaję sobie sprawę że przesadzam bo magii nie można się wyzbyć, inaczej li tylko skorupą pustą pozostaniemy, lecz czasem co za dużo to nie zdrowo. Jak czytam kafeterię to wyłania się obraz uczucia jako czegoś powierzchownego, traktowanego "po łebkach" i z parciem na albo fizyczne manifestacje zakochania albo traktowanie jej jako czegoś co "mi dobrze robi", egoizmu bez swoistego altruizmu. I w związku z tym czasem naprawdę krzywym okiem na to spojrzę. Moje osobiste przemyślenia więc nie są manifestacją jakichś traumatycznych przeżyć czy moich braków w pewnych dziedzinach ale spojrzeniem sceptycznego człowieka, który podobnie jak każdy nie musi się ograniczać w swym wnioskowaniu. Cóż, prawdopodobnie powinienem to zachować dla siebie, ale co tam za chwil kilka to zgonie w gąszczu kolejnych dramatów z cyklu "zdradza-ignoruje-zakoffanie" ;)