Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilyyyy

Jazda samochodem po 6 latach

Polecane posty

Gość emilyyyy

Wiem, wiem rozpisałam się więc jeśli komuś się nie chce czytać to moje pytanie brzmi: Czy mając prawo jazdy już od kilku lat mogę pójść do jakiegoś OSk i poprosić o jazdy doszkalające dla przypomnienia. Czy mając prawo jazdy już nie mogę wsiadać do samochodu z Elką? Jak to jest bo muszę sobie przypomnieć co nieco. A jeśli ktoś chce szczegółowo poznać moje wątpliwości to może przeczytać to co tam wypociłam niżej. Dziękuję Witajcie. Prawie dziesięć lat temu zrobiłam sobie prawo jazdy. Po zdanym egzaminie zostałam zatrudniona w pewnej firmie. Tam wymagane było prawo jazdy tak więc pod tym kątem go też zrobiłam, bo samochody prywatnie nie posiadałam. Ale w firmie oferowali służbowy więc jeździłam. Jeździłam tym samochodem 3 lata. Nie było żadnych kolizji, wypadków. Jeździło mi się dobrze i problemów nie miałam żadnych. Pracę jednak straciłam. Od tamtej pory pracuję w zawodzie w której kontaktu z samochodem nie mam w ogóle. Do pracy nie daleko więc w sumie i na samochód nie było sensu zbierać, bo ciężko byłoby tak czy siak uzbierać. I od 6 lat nie jeździłam. Nie jeździłam w ogóle. Niedawno wyszłam za mąż i kupiliśmy samochód. Teraz jeździ nim mąż, bo ja tyle lat nie siedziałam za kółkiem, że się boję i mąż zresztą też się boi żebym prowadziła. Prawo jazdy mam jak najbardziej aktualne, ale niestety umiejętności chyba już nie. Jeżdzę czasem ale po trasie. Nie mam doczynienia ze skrzyżowaniami, rondami. Przepisy są mi znane z samochodem sobie radzę. Ale jest stres przed powrotem na ulice w mieście. Boję się, że ta wprawa minęła. Że może nie ocenię czegoś poprawnie. No i nie chcę sakosować samochodu ani innym ludziom zrobić szkody. Z mężem mogłabym jeździć, ale jeśli coś pochrzanię to on nie ma pedała hamulca i mi samochodu nie zatrzyma jeśli moja rekacja będzie zbyt późna. Czy mając prawo jazdy już od kilku lat mogę pójść do jakiegoś OSk i poprosić o jazdy doszkalające dla przypomnienia. Czy mając prawo jazdy już nie mogę wsiadać do samochodu z Elką? Jak to jest bo muszę sobie przypomnieć co nieco.

Gość głupota niektó jest porażająca
każdy moze wykupic jazdy z instruktorem w L-ce i przypomnieć sobie jak TO się robi