Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sugar_kane

Pytanie o pranie :-D

Polecane posty

Witam! Mam takie pytanie: ile osób liczy wasze "gospodarstwo domowe" i jak często robicie pranie? Nas jest dwoje, ja i mój narzeczony i pranie wychodzi tak 2 razy w tygodniu. Chciałabym porównać, bo nie wiem, czy mam trochę przystopować :-)

Gość wnioskuje....
u mnie tez jakos tak....:-) czasem i 3 sie zdarza:-) biale, ciemne i kolorowe. Ciemne czasem na 2 razy musze robic to wyjdzie 4:P a jest nas 2. Ja i maz:-)

ze mna sie nie porownuj bo piore jak wariatka. segreguje pranie na 4- 5 rodzajów, mam pełno płynow do prania kazdy z inna specjalnoscia:P Na dwoje wychodzi mi okolo 4 prań tygodniowo - jak dojda pozniej niemowlęce ciuszki to bedzie masakra:) Teraz jak jestem sama to piore tak raz w tygodniu, ale malo co wychodzę i tez nie przebieram sie ciagle. Nie umiem przystopowac chociaz wiem ze to bardzo nieoszczedne:O

A, to widzę, że jestem w normie. Nie cierpię zapachu proszku (najchętniej kupiłabym taki, który wogóle nie pachnie) ani płynów do płukania - te ostatnie denerwują mnie to do tego stopnia, że wogóle ich nie używam. A najgorsze to kiedy gdzieś np. w tramwaju stoi laska, która cuchnie jakimś lenorem przemieszanym z perfumami... Brrrrr mi dobre perfumy wystarczają całkowicie :-)

3 osoby, średnio 2 pralki w tygodniu widzę, że niektórzy tutaj w dwie osoby brudzą 35 kilo ubrań na tydzień....

5 osób 2 razy w tygodniu po dwie pralki za każdym razem jeśli chodzi o ciuchy to standard ale bywa i tak że tych pralek wychodzi więcej np 3 w jeden dzień no i trzeba doliczyć że osobno piorę ręczniki i pościel ale to wiadomo że nie co tydzień

własnie nie brudze tyle kilogramów dlatego moje pranie jest bardzo nieoszczedne- pralka często do połowy tylko pełna;/ bede musiala to jakos ograniczyc bo jednak takie pranie niepełne sensu nie ma

Gość mjhgnkufknubfjn
sugar_kane płyn do płukania nie tylko daje zapach pranym tkaninom, ale przede wszystkim zmiękcza je nie wyobrażam sobie prania bez dobrego płynu do płukania (silan lub lenor), wszystko jest sztywne feee

No a ja właśnie słyszałam, że przez te płyny tkaniny po prostu się niszczą. Używam niemieckich, porządnych proszków , po których tkaniny są wystarczająco miękkie. Żeby jeszcze nie pachniały... :-D

Gość mjhgnkufknubfjn
i uważasz, że skoro niemieckie, to lepsze niż polskie? ca za błędny tok myślenia proszek musi mieć w swoim składzie substancje wybielające i inne chemikalia, bez względu na to z jakiego państwa pochodzi a co do płynów do płukania-szczerze mówiąc pierszwe słyszę, żeby niszczyły tkaniny

Mylisz się. Jest różnica w stężeniu składników. Wiem to z pierwszej ręki, mój bliski znajomy jest właścicielem fabryki w Niemczech. Pozdrawiam panią "wszystko wiem najlepiej" :-D

Gość moje gospodarswto domowe
liczy 1 (słownie: jedną) osobę czyli mnie i pranie robię raz na tydzień. Dla ścisłości: jasne osobno, ciemne osobno. :-D

Gość debilka1234567890
szkoda, że nie pytanie o sranie

Gość pytanę o sranie było już sporo

Gość czy tylko ja ....
segerguję pranie na białe, czarne, czerwone, i reszte w zależności od tego jaki kolor dominuje - niebieski czy zielony? A wogóle to mąż znajomej życzy sobie oddzielania w praniu skarpetek i majtek od koszul/bluzek więc biedna puszcza 2 prania, z bielizną i koszulami...

Gość debilka1234567890
może być więcej pytań o sranie, to dość powszechny problem

Gość na na 3 osoby 2 pralki dzienni
puszczam, w sobote z posciela 4