Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inkaawa

Poroniłam 2 razy

Polecane posty

Witam jestem tu nowa osoba mama trzech aniołków pierwsza ciąże poroniłam w grudniu 2009(9tc) była to ciąża bliźniacza odczekałam 6 Msc i znów zaszłam radość była przeogromna trwała tylko 16 tygodni W poniedziałek byłam u lekarza wszystko było ok słyszałam serduszko .W środę rano zaczęłam plamic pojechałam do szpitala zbadano mnie okazało się ze ciąża rozwija się na 12 tydzień a byłam w 16 wzięto mnie na usg widziałam moja maleńka lekarz powiedział ..." Przykro mi nie widzę akcji serca.." w tym momencie sama chciałam umrzeć.poszłam na sale dano mi tabletki na wywołanie poronienia.cały czas głaskałam się po brzuszku nie docierało do mnie ze maleństwo które tam jest tego nie czuje .Rano miałam zabieg najgorsze było jak obudziłam się po.Czułam się tak źle płakałam nie umie do teraz dojść do siebie . Kiedy moge zaczac starania o dziecko napeawde bardzo chcemy miec dziecko ;(

Gość antyekipella
dobrze cie radze idz stąd na ciąze macierzynstwo tutaj jest wojna z ekipa!!!!!

Gość terrre
nie wczesniej jak po polr oku do rooku

Gość wnioskuje....
kiedy?? az bedziesz gotowa.......doslownie i psychicznie i fizycznie. Na twoim miejscu odczekalabym jakis dluzszy czas. Ja miala przerwe 6-cio letnia.....ale raczej z wygody niz z przymusu.....

Gość NATALA...
Boże jak Ci kochana współczuję.Najlepiej będzie jak spytasz lekarza kiedy możesz zajść w ciążę. Trzymaj się żabko!!!!!!!!!!!

Gość NATALA...
busines_____________________ zamknij się

Gość 8888888888880
też poroniłam 2 razy w 5 i w 16 tc :( wiem co czujesz o dziecko możesz starać się tak szybko, jak tylko poczujesz się na siłach, chyba , ze byłyby jakieś szczególne przeciwwskazania medyczne życzę ci dużo wytrwałości

"business", kto Cię w życiu tak bardzo skrzywdził, że swoje frustracje wyładowujesz na niedoszłej matce? Autorka tematu ma prawo używać nazw jakich tylko chce. Dla kobiet które pragną dzieci, są w ciąży, widzą na USG swoje maleństwo z bijącym sercem, a potem je tracą, to jest wielki szok, wszystkie plany ulegają nagle zmianom! Skąd w ludziach tyle jadu?

Gość NATALA...
Nie ,nie musisz płakać . Zyczę Ci abyś doznała tego co autorka. A w ogóle to spadaj.

Gość 8888888888880
business - jesteś beznadziejna, ugryź się najpierw w ten swój niewyparzony jęzor i nie wtryniaj się w cudze życie

jestem facetem więc nie poronię - autorka ma zrytą psychikę burzą hormonów- płód nazywa aniołkiem - aniołek miał skrzydełka ?

autorka ma prawo się zalic a ja mam prawo pisac co o tym sądzę - prawo cafeterii

Gość mojamoaj
bardzo ci wspolczuje autorko. Moim zdaniem zanim zaczniesz starac sie o kolejna ciaze powinnas zrobic ty i twój maz szczególowe badania hormonów, genetyczne, no i maz nasienie . I dopiero jak bedziesz miala pewnosc ze wszystko jest ok to zacznij starania.

Gość 8888888888880
business - to jeszcze gorzej z tobą niż myślałam, tym bardziej nie powinieneś się wtrącać do tematu, o którym nie masz zielonego pojęcia nie wiem jaki masz status rodzinny, ale życzę ci bezpłodności za twoją bezduszność :)

"Inkaawa" - niektórzy lekarze uważają że należy odczekać pół roku, inni że zależy to od Twojego samopoczucia psychicznego (czy jesteś już gotowa na nową ciążę i być może kolejne komplikacje) jak i fizycznego (czy przestałaś już krwawić po poronieniu, nie czujesz żadnego podejrzanego bólu). Inni z kolei uważają, że powinnaś zaczekać na starania tyle czasu, ile wynosił okres w jakim byłaś w ciąży (czyli u Ciebie 16 tyg.). Poza tym po dwóch poronieniach powinnaś zwrócić się do lekarza, aby ten przedstawił Ci cały zestaw badań jakie powinnaś przejść, aby po raz kolejny nie spotkało Cię takie nieszczęście.

A własnie mam pytanie. Jeżeli okazuje się że ciąża jest obumarła to można poczekać na naturalne poronienie czy trzeba udać sięod razu do szpitala?

Gość NATALA...
a JA cI ŻYCZĘ ,ABYŚ DO KOŃCA ŻYCIA ZOSTAŁ IMPOTENTEM

Gość tylko nie ciąza
ja pitolę co za baba!!!!!!!!!!!!skoro poroniłas tyle razy to znak od BOGA losu czy czego tam w co wierzysz!!! ajak jestes ateistką to dobrze ci tak . zobacz ile dzieci cierpi w domach dziecka a ty za wszelką cene musisz sie rozmnożyc!!

Gość gafaaaa
[zgłoś do usunięcia] business jaka mamusia aniołka ? - przestań pieprzyc ! - zlepka komórek , kawał flaka a nie aniołek - bez przesady !!! jesli jeszcze raz uzyjesz tego typu stiwrdzenia bede Cię zgłaszac do ununięcia.

"business" - a Ty przypadkiem nie powinieneś siedzieć teraz w szkole? Nie zajmuj się rzeczami, które są dla Ciebie jeszcze nieosiągalne umysłowo.

Gość gafaaaa
do autorki>>>> doskonale Cie rozumie,sama równiez straciłam dwie ciąze jedna w 8 tc a druga ciąża po zamaciczna

Gość gafaaaa
kikijka to zalezy w ktorym tygodniu doszło do obumarcia

Do "kikijka" - tak, jeśli ciąża jest obumarła można czekać w domu na samoistne poronienie. Okres w którym oczekujesz na poronienie w domu, powinien być zależny od wielkości ciąży, im ciąża bardziej zaawansowana, tym krótszy czas można sobie pozwolić na takie czekanie, lepiej udać się wówczas do szpitala.

Gość 8888888888880
Inkaawa - ja dostałam skierowanie do poradni genetycznej (moja dzidzia miała zespół wad genetycznych i to było przyczyną poronienia), czekaliśmy 2miesiące na badania i ponad miesiąc na wynik - i jest ok. tzn. nasze kariotypy są prawidłowe i na urodzenie zdrowego dziecka mamy 95% :). Tak więc zaczynamy wszystko od nowa, a na dziecko czekamy już 6 lat :( teraz jestem już prawie 5 miesięcy po poronieniu; mamy zielone światło, ale na razie się nie udaje

Gość wspolczuje ci swoja droga
doradze bys odpoczela zebrala sily , moze wizyta u psychologa ? dajcie sobie czas , nie wczesniej niz za pol roku starajcie sie :) moze odczekajcie ten rok :) moja kolezanka byla w 8 miesiacu , regularne badania itp i nagle dziecko zmarlo w brzuchu , wywolali jej porod i musiala urodzic martwe dziecko :( to dopiero bol , oczywiscie twoj jest taki sam kazdej wspolczuje straty nawet zlepu komurki bo z takich zlepkow buisness sama powstalas🖐️

Załóżmy że to 3 miesiąc , można pozostać w domu i czekać na samoistne poronienie tak? Powiedzcie jak to wszystko wygląda od momentu gdy dowiadujesz sięże ciąża obumarła, co lekarz powinien dać, powiedzieć co dalej? Bardzo proszęo informacje

Gość do business
jak nazywasz swojego penisa? Pewnie również 'kawał flaka" :D

PORONIENIE JEST POTRZEBNE - w ten sposób natura sama eliminuje niedobitków i daunów