Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzanka73

czy to prawda?

Polecane posty

Gość zuzanka73

moja 11 letnia córka od roku już miesiączkuje, trochę wcześnie niestety:(,w tej chwili ma 145cm wzrostu i dziś od lekarza usłyszałam, że będzie niską kobietą i najwyżej dociągnie do 150cm wzrostu:((, na pewno na forum są dziewczyny, które też zaczęły wcześnie miesiączkować, jak to było w waszym przypadku z tym wzrostem?...ile cm urosłyście jeszcze po pierwszej miesiączce??

Gość mirabelka26
myslę,że to głupota ale na pewno już nie "wystrzeli" wrostem jakoś niewiadomo jak ale osiągnie normalny wzrost

Gość zuzanka73
boże, żeby to był tylko przesad :( jak ona bedzie wyglądac jak bedzie taka malutka? smiesznie... nikt jej nie będzie chciał... co mozna zrobic? slyszałam ze są jakieś hormony na wzrost gdzie to dają?

Gość szukam męża nic nie umiem
jezeli to prawda to ja juz nie urosne naszczescie 189 to chyba starczy a prawda to? bo gdzie ja meza znajde takiego do mnie wysokiego

Gość nederalis
Ja zauważyłam, że przed 1 miesiączką, albo czasem nawet już po, jest taki skok- że dziewczynka rośnie bardzo szybko w krótkim czasie. I zazwyczaj po tym skoku osiąga już ostateczny wzrost. Ja pamiętam że właśnie przed miesiączką z jednej z najniższych dziewczynek w klasie stałam się jedną z wyższych- ale nie jestem jakimś wielkoludem, tylko 172 cm :) Pojawiła się miesiączka i już nie urosłam, na szczęscie.

Gość dvcdevv
a ty ile masz wzrostu??a ojciec corki?

Gość zuzanka73
jakaś dupa wołowa poszyła się pode mnie, żal:(( wiem, że nie wystrzeli już w górę, ale bardzo chciałabym aby chociaż te 160cm wzrostu miała

Gość nederalis
nie patrzcie na wzrost rodziców, bo to wcale się nie sprawdza. Moja mama jest niższa ode mnie o jakies 20 cm, a tata wyższy o jakies 7. Mój kumpel ma 185 cm wzrostu, a obydwoje jego rodzice są niżsi ode mnie ;)

Gość ja też zaczęłam miesiączkować
w wieku 10 lat, KOBIETO, NIE SLUCHAJ LEKARZA, mam teraz 173 cm, chyba nie myślisz, że tyle mierzyłam w wieku 10 lat, co ;)

Gość ja sądzę że to przesąd
większość moich koleżanek ze szkoły, które miesiączkowały znacznie wcześniej niż ja były wtedy i są nadal ode mnie wyższe. To nie reguła. Zastanów się lepiej, jak to bylo w Waszej rodzinie - pewnie córka będzie rozwijać się podobnie.

ten lekarz tak mnie dzisiaj zbił z tropu, ze szok:(...wiem, że w wieku 10lat nie można mierzyć 173cm:)).....i tak sobie też pomyślałam, że to nie możliwe aby moja córa miała wzrostu 145cm...

No co ty, wierzysz w cos takiego? Geny, tyko czasem choroba a nie miesiaczka Ja zaczelam w 4 klasie szkoly pods, mam 164cm wzrostu Nie wierz w takie bzdury

U mnie to akurat się sprawdziło. Mówił mi to ktoś, kogo nazwę specjalistą, ale wierzyć w to do końca nie wierzę. Teraz dziewczęta szybciej dojrzewają.

Gość szukam męża nic nie umiem
a wzasadzie to co to jest miesiaczka?

Myślę ,że to przesąd .Na pewno będzie rosła .Teraz coraz wcześniej dziewczynki dojrzewają fizycznie -akceleracja rozwoju.

Gość moja kzynka dostala
okres w wieku 10 lat czy nawet 9!!!! i ma 164cm.............

Gość 10101019nkiklokjk
ja pierwsza miesiaczke dostalam w 6 klasie sp i mialam wtedy 154cm wzrostu ( chyba, cos kolo tego) i zapowiadalam sie na wysoka. niestety 165cm wzrostu i numer buta 39:(

mamy XIX wiek a lekarze rozpowszechniają takie zabobony.Szok. Pomyśl kobieto logicznie: większość kobiet przechodzi pierwszą miesiączkę w granicach powiedzmy 14 lat, myślisz że zatrzymuje się wtedy ich wzrost? człowiek rośnie w różnym tempie (oczywiście z czasem coraz wolniejszym) przeważnie od 18 do 25 roku życia.Okres nie ma z tym nic wspólnego.Skoro Ty i Ojciec dziecka nie jesteście wysocy córka tez nie będzie ale głupota jest sądzenie że nie urosnie ponieważ raczył dojrzeć płciowo:/

nie wiem ile mierzyłam w wieku 13 lat (pierwszy okres) ale ostatnio przegladałam stare papiery i znalazłam wyniki badań. Okazało się że od 16 roku rzycia nie urosłam ani cm... a mam 163cm... miałam dzieje że jeszcze rosne a okazało się ze zatrzymałam sie pare lat temu :(

Gość jgjgjgjgjg
ja od momentu pierwszej miesiączki urosłam 6cm

Gość WhisperersTwitters
150cm wzrostu dla kobiety to żadna tragedia, ale tak jak poprzedniczki radzę nie zamartwiać się na zapas. Część moich koleżanek, które miesiączkowały wcześniej ode mnie, jest ode mnie sporo wyższa - ja mam 170 cm, one 176-178...