Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona chmurka

Nie ukończone gimnazjum..

Polecane posty

Gość zielona chmurka

Mam wielką prośbę do Was mam nadzieje że ktoś mi pomoże.. Gdy osoba nie ukończy gimnazjum (zakończy edukacje na 2 klasie) wiec nie ma papierka ukończenia szkoły ani zdania egzaminu, oleje wszystko i po pewnym czasie chce naprawić błędy co ma zrobić? chodzi mi o znajomego który ma dwadzieścia pare lat, jest w takiej sytuacji.. Trzeba iśc do gimnazjum dla dorosłych? Czy można jakoś to ominąć i pójść do technikum lub zawodówki dla dorosłych, a jak tak to najlepiej zaocznej szkoły gdyż on pracuje.

Gość DFSRbh
MUSI GIMNAZJUM DOKACZYC

Gość zielona chmurka
I czy zna ktoś takie w krakowie

Gość zielona chmurka
Ale jedną klase czy wszyskie gimnazjum? Nie ma szkół które nie wymagają tego?

Gość allllissa
Poszukaj w googlach informacji o gimnazjach dla dorosłych, wejdź na ich stronę i wszystkiego się dowiesz. Ja mieszkam w bardzo małym miasteczku i jest u mnie kilka szkół dla doroslych, więc co dopiero w Krakowie :)

Gość trgbvffh
germanotta-no troche wstyd w tych czasacg :/

Gość ktostakijakjaaa
ja osobiści niestety też olałam szkołe. chodze do gimnazjum dla dorosłych ale jestem troche młodsza od Twojego kolegi. MUSI ukończyć gimnazjum, niech sie dowie gdzie u niego w mieście jest szkoła dla dorosłych i skończy am trzecią klase gim. nie ma sie czego wsydzic nie kazdemu w zyciu poszlo:) a potem moze normalnie isc dalej, bez wzgledu na wiek.

Gość bella panten-provit
hmmm a czemu nie wrócił do szkoły 1-2 lata po jej rzuceniu? mogł rok nie chodzic..ale potem? dlaczego?

Bardzo dobrze, że twoj kolega dojrzał do swiadomości, iż wykształcenie jest bardzo ważne, i chce naprawić swoje błędy. każdy za młodu popełnia różne głupstwa... Niestety, aby zacząc jakąkolwiek edukację-musi zrobić gimnazjum ( szkoła podstwowa) niech się nie wstydzi, sa gimnazja dla dorosłych, więc będa tam tylko ludzie, którzy z różnych powodów nie ukończyli szkoły:) a [później-potoczy się szybciutko :) szkoła srednia czy technikum dla dorosłych :) powodzenia!!

Gość vkfdnbvdkbndfjknhjkbjhb
fjkvbjdfkvbdfkj

Gość chcę zaczać nowe życie
Mam 23 lata ukończyłam 2 lata gimnazjum i przerwałam szkołę ale chcę się dalej uczyć Czy muszę skończyć wszystkie 3 klasy czy tylko ta 3

Gość ines34
Ja nie ukończyłam normalnego gimnazjum, bo nie dałam rady. W ciąży i facet mnie zostawił, musiałam do roboty iść. Teraz się zapisałam do szkoły Delta Edukacja w Bytomiu do gimnazjum zaocznego, bo za darmo, nauka weekendowo, mam czas na pracę i na dziecko. Nieukończone gimnazjum to nie koniec świata.

Gość gość
Niestety trzeba ukończyć gimnazjum bo inaczej nie da rady :< Po gimnazjum to albo liceum , technikum lub szkoła zawodowa i powoli do przodu :) Gimnazjum dla Dorosłych nie jest złym rozwiązaniem :) Ma się więcej czasu dla siebie, ale wiadomo trzeba samemu więcej w domu się uczyć . Zazwyczaj zjazdy są co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę :) Najlepiej wybrać taką szkołę, która jest darmowa :) Np. Delta Edukacja itp. :)

Gość gość
Też słyszałam o Delta Edukacja wiele pozytywnych opinii. Dużo osób sobie tą szkołę chwali. Zazwyczaj zajęcia są co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę, więc jest to na pewno duże ugodnienie. Dodatkowo jest dużo kierunków do wyboru, więc każdy znajdzie coś dla siebie. A i co najważniejsze nie ma ukrytych opłat.

Gość gość
Ja z kolei słyszałam dużo pozytywnych opini o Omedze. Zapisałam się już na semestr wiosenny do Katowic.

Gość gość
Ja nie rozumiem jak można ominąć gimnazjum dla dorosłych poza tym w papierze powinno być pół gimnazjalne

Gość gość
Gimnazjum nie jest chyba skończyć ciężko. Nie sądzicie że trochę wstyd, nie mieć nawet podstawowego wyksztalcenia? Dla siebie chyba warto pomyslec o takiej szkole dla dorosłych. Też słyszałam wiele pozytywnych opini o Delcie i Omedze, tez mysle o jednej z nich ale już o techniku bo jestem po szkole średniej.

Gość gość
Żeby iść do technikum lub liceum trzeba skończyć gimnazjum -> nie ma innej opcji ! Bardzo dużo jest szkół, które mają np. gimnazjum dla dorosłych np. szkoła Delta :) o której dużo słyszałam :)

Gość od_niedawna_optymistka
Ja uczyłam się w NOVA centrum edukacyjne w Rzeszowie, szybko minęło, i jestem szczęśliwa, że wreszcie zakończyłam to gimnazjum. A wcześniej sprawy niestety w moim życiu nabrały takiego obrotu, że nie mogłam chodzić do normalnej szkoły. Cieszę się że są te dla dorosłych i KAŻDEMU POLECAM, KTO SIĘ ZASTANAWIA, aby nie czekał na utworzenie się grupy, tylko już dziś się zapisywał. I co też fajne, a co doradziła mi moja znajoma, warto pytać wśród znajomych, czy ktoś nie jest w podobnej sytuacji i IŚĆ RAZEM DO SZKOŁY, wtedy jest większa motywacja, jak się pilnujemy i dopingujemy nawzajem. Ale to też nieraz musi być ku temu dobre środowisko. A po drugie jeśli weźmiemy ze sobą znajomych jest większa szansa na utworzenie wybranego przez nas semestru. POWODZENIA WSZYSTKIM :) :) :) TRZYMAM ZA WAS KCIUKI :)

Gość KasienkaIII
Plus szkół dla dorosłych jest taki, że do szkoły chodzi sie w weekendy . nie kazdy moze sobie pozwolic na szkole dzienna, ja tez bardzo szybko musiałam pójść do pracy... Gimnazjum i Lo skonczyłam w Katowicach w szkole bezpłatnej Omega.

Gość pawelas
Ja też kończyłem nauke w Novej tylko w innym miescie. Polecam kazdemu kto chce bezstresowo skonczyc gimnazjum. Teraz zapisalem sie do do LO bo wiem ze ta szkola to pewniak.

Gość gość
Też chodziłem do Novej, do dziś ścigają mnie o jakieś absurdalne opłaty!!

Gość gość
Jakie opłaty ? za co ? a tego nie było w regulaminie ?

Gość gość
Opłaty za dosłownie wszystko, za egzaminy, za poprawki, brak frekwencji itd.

Gość gość
Ja chodze do Cku w wawie i wszystko darmo

Gość gość
O to nie fajnie ;< a reklamują się że mają wszystko za darmo

Gość gość
W szkole Delta Edukacja jest wszystko za darmo. Nie ma ukrytych opłat :)

Gość Kalimoo
Ja też robiłem gimnazjum w NOVEJ w Rzeszowie w sumie tylko ostatnią klasę ale byłem zadowolony, nie robili problemów jak w mojej poprzedniej szkole i skończyłem je bez żadnych problemów.