Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gytudjklncm

Co taniego na obiad???

Polecane posty

Gość gytudjklncm

Pytam kobiety, które mają ciekawe i tanie pomysły na dobry i wymyślany obiad... nie chodzi mi tu o zadno schabowe ani kotlet bo to juz jest powyzej moich uszu

Gość tak sobie mysle ....
moga byc nalesniki :D

Gość mygygyggy
kanapeczki z chlebkiem , masełkiem....................... a wszystko posypane posiekanym szczypiorkiem :classic_cool:

Gość gytudjklncm
za kanapeczki na obiad to by mnie mąż z domu wywalił

Gość w kropce jestem.....
ziemniaki z kefirem:P

Gość gytudjklncm
szuka pomysłu na OBIAD

Gość tak sobie mysle ....
placki ziemniaczane, racuchy itp.

ja czasami zapiekam warzywa (marchewka, pietruszka, ziemniaki, rzepa, cebula pokrojona w duze prazki) w piekarniku na masle z koperkiem... do tego kefirek i sadzone jajko...

watrobka panierowana, pure z ziemniakowow (czerone z marchewka, zielone ze szpinakiem), buraczki grubo tarte....

Gość Może takie coś?
Podsmażasz sobie kiełbaskę, lub jakąś wędlinkę. Gotujesz makaron, wrzucasz do tego i mieszasz. Rozbijasz jajka i roztrzepujesz jak na omlet i wlewasz do makaronu. Mieszasz, żeby wszystko było w jajku. Czekasz aż jajko się zetnie. Gotowe :) Można na koniec jeszcze na to dać żółty ser, żeby się trochę roztopił. Można też zrobić bez wędliny, sam makaron z jajkiem, ale z dodatkami o wiele lepsze :)

roladki miesne (mieso mielone... najlatwiej uformowac i najtansze), zawijane w boczku (takie cieniutkie plasterki... mozna uzyc inne wedliny, byle byly plasterki cieniutenkie), zasmazane ziemniaki, sos grzybowy i salatka z czerwonej kapusty :)

Gość aha i achh
Leczo z cukinii, kabaczka itp

Gość kooollleerrr
szaszłyki z wątróbki kurzej super albo makaron z sosem serowym i z kurczakiem, różne zupy-krem makaron moze być różnej wielkości i kształtu nie tyklko nieśmiertelne spaghetti:) zapiekanki, domowej roboty hamburgery czy pizza:) ziemniaki ze śledziami z sosie śmietanowym:) ryż z warzywami na patelni, smażona kiełbaska, ziemniaki z patelni smażone z cebulką, wszystko co z ziemniaków placki, kluchy szare...fasolka po bretońsku, naleśniki nadziewane :ser szynka pomidor i zwijane w rulon z ketchupem..pycha generalnie przekonałam się ze to wszystko jest tanie ok

Gość jestem glodna
a moze risotto zapiekane, czyli mieszasz ryz, warzywa, jakies miesko w kostke i zapiekasz w takiej gesiarce w piekarniku, na wierzch przecier pomidorowy. Pycha. Koszt skladnikow ok 10 zł albo gołabki z sosem pomiorowym/grzybowym

Gość amalletta
u mnie dzis zupa z wkładką i placki dyniowe ( robione jak ziemniaczane, tylko zamiast ziemniaków dynia)

Gość mielone jak rozdrobnisz z bulk
a i uformujesz w normalne (nie wielkosci piesci ;) ) kule to starczy na 3 dni ;) z sosem do pieczeni; sosem pomidorowym; makaronem;ziemniakami albo na bulke z jakas surowka beda hamburgery ;) zapiekany makaron z serem i miesem do wyboru(tez mielonym badz drobiowym) spokojnie moze wystarczyc na 2 dni

Gość jestem glodna
a ja sobie dzis zrobie kebaba, tylko nie w bulce, a z frytkami i pekinska salatka. Miesko z kurczaka, przyprawa kebab, pekinska sos tzatziki i fryty

Pieczone udka z kurczaka (chodzi mi o nogi, wszędzie inaczej to się nazywa) i pieczone kartofle

Gość prodiżowa
powiedzcie mi proszę co moge zrobic na obiad w prodiżu jestem na działce i mam tylko to urzadzenie a grilem juz ....rzyg,,,,,

Gość klatwa jak nic
wstydziuch z jakim sosem zeby nie było za suche?

Gość prodizowa
wstydziuch nie wysilaj sie na zarty bo poczucia humoru u ciebie za grosz