Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona878676

POMOCY jestem au pair!

Polecane posty

Gość przerazona878676

PRZEBYWAM wlasnie w niemczech, moja rodzina daje mi za duzo obowiazkow od 7 do 9 sniadanie i żlobek, potem wracam robie pranie, skladam i ukladam w szafkach, wynosze smieci, pieluchy, zmywam po kazdym posilku, czasami gotuje obiady, przygotowuje kolacje, o 15 jade po dzieci i siedze z nimi do 18 lub 19.. przestalo mi sie to podobac jestem tu 2 tyg. Powiedzialam ze nie chce prac czyjesc osobistej bielizny, ale unano mnie za dziwaka:/ jestem tu legalnie, mam pozwolenie na prace i chcialabym max w listopadzie stad wyjechac bo chce isc na kurs, moja hostka mnie oszukala w sprawie ceny i mozliwosci nauki! ale gdzies wyczytalam ze musze zostac minimum 6 mcy, czy to prawda? POMOCY!!!

Gość tez tak kiedys bylo
doradzcie cos prosze

Gość antykozaczkowa
Chyba najlepiej będzie, gdy skontaktujesz się z biurem, które Cię wysłało. No sorry, ale nie jesteś tam służącą, tylko opiekunką dla dzieci. Nie dawaj się wykorzystywać, moze spróbuj jeszcze raz wyjaśnić owej rodzinie Twój zakres obowiązków i praw, a jak to nic nie da - olej ich wszystkich. Ale koniecznie zgłoś się do biura, które Cię wysłało.

Gość to zrezygnuj i poszukaj innej
rodziny. au pair jest opiekunka dla dzieci nie gosposia, chyba ze zaplaca ci pelnw wynagrodzenie jako gosposi za sprzatanie, gotowanie obiadow itp.

Gość tez tak kiedys bylo
kochane, ale ja nie jechalam z zadnego biura tylko sama znalazłam sobie tą rodzine, a jak sie niedawno dowiedzialam poprzednia au pair po kilku mcach od nich uciekla! bo skarzyla sie ze ma za duzo na glowie i 0 czasu dla siebie... ja nawet nie mam ochoty na spotkania z ludzmi tutaj wole siedziec w swoim pokoju i gadac godzinami na skype... poza tym strasznie tesknie za moim zyciem w Polsce nie zaleznym od nikogo.

Gość tez tak kiedys bylo
zmienilam nick bo tamten nie skoczyc

Gość antykozaczkowa
Aha, a masz jakąś umowę z nimi podpisaną ? Zresztą - każdą umowę można rozwiązać - to raz, a dwa - jeśli każą Ci coś robić, co nie powinno wchodzić w zakres Twoich obowiązków, to im to powiedz - że nie należy to do moich obowiązków. I tyle. Ja wiem, że to moze być trudne, ale nie jesteś ich niewolnicą i nie daj sobą pomiatać. Nie warto, naprawdę. Trafiłaś na takich wykorzystywaczy, ale nie daj się im. Walcz o swoje :)

Gość antykozaczkowa
Ja kiedyś byłam na praktykach w Niemczech, ponieważ studiowałam na Akademii Rolniczej. I w pańcia też chciała, żebym np. buty im czyściła, albo łóżka ścieliła 😠 . Oczywiście się nie zgodziłam, bo bez przesady. Ale człowiek był młody i parę błędów zrobiłam, bo trzeba było pierdalnąć to wszystko w cholerę i wrócić do Polski. A praktyki sobie załatwić na miejscu.

przed wyjazdem nasraj im w kazdym pokoju i schowaj w zakamarkach domu surowe ryby Mysla ze znalezli sluzaca z polski :(

Gość miła sąsiadeczka
Zajmuj się tylko dziećmi i tym, co dzieci dotyczy. Żadnego prania, czy gotowania. Owszem - zabawki po dzieciach posprzątaj i naczynia PO DZIECIACH umyj, ale nic więcej.

Gość tez tak kiedys bylo
najlepsze jest tez to ze próbują mi zorganizowac wolny czas hehe poznali mnie z taka dziewczyna ktora mnie zaprasza na disco i inne tego typu wyskoki za czym ja nie przepadam... i chyba im powiem wszytskim ze wole isc sama na spacer , albo gadac przez skype godzinami ze znajomymi i chlopakiem niz łazić z kims kogo nie za bardzo lubie w miejsca ktorych nie znosze.. no mam racje czy nie?