Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieumiejacysieubrac ;)

w czym na wesele?

Polecane posty

witam, wybieram sie na wesele i mam w zwiazku z tym kilka pytan, bo kompletnie nie wiem co z czym i do czego :) Mam beżowy garnitur, pasują do niego czarne "lakierki"? Czy buty też muszą być jasne? Jaka koszula do tego, jaki krawat? Z góry dzięki za odpowiedzi :classic_cool:

Gość szkoda że nie w kolorze
starego złota jeszcze :D zainwestuj w porządny czarny klasyczny garnitur lepiej :)

Gość Pomoge :)
Słuchaj, buty pasują. a koszula i krawat to już do woli.... wszystko pasuje, tylko oczywiście krawat do koszuli musi pasować. :) np koszula fioletowa + jasny krawat. albo biała koszula i jakiś beżowy czy coś krawat.

No ale mnie się bardziej podobaja jasne ...

a ile masz lat? idziesz z dziewczyną? to ona Ci na pewno pomoże... ;)

pomoge :)- czyli np mogę białą koszulę i beżowy krawat i czarne buty tak?

Gość w kropce jestem.....
a buty doradzilabym jasne:-)....

Mam 28 lat aż wstyd, ze nie umiem sie ubrać idę z kobieta, ale jesteśmy ze sobą od niedawna i głupio mi tak od razu pokazywać, że się nie znam :D

Gość esteeeeeee
popieram komentarz powyzej, jasny garniak nie nadaje sie dla goscia weselnego :) ja bym postawila na klasyczny garniak w kolorze: ciemno szarym badz ciemno granatowym. dopasowanym - nie jak wiekszosc polakow nosi za duze garniaki + do tego jeszcze blyszcace. wyglada to moim zdaniem okropnie. garniak powinien byc dobrze skrojony, nie marszczyc sie z tylu. buty bym polecala skorzane, czarne badz ciemny braz + do tego pasek w tym samym kolorze :) do tego koszula jasna (moze byc ecru, biala) z dlugim rekawem + ze spinkami na mankietach :) spinki w kolorze krawatu (zielen, ciemny fiolet) :)

mnóstwo facetów ubiera się w jasne garnitury, więc się nie przejmuj. jest ok

No to w końcu jasne czy ciemne bo głupieję? :D

Gość manelka
Czarne buty nie pasuja do jasnego garnituru, skarpetki i buty powinne byc beżowe, nie białe czasem! koszula w jakims zdecydowanym kolorze, zeby dawala kontrast z garniturem, a krawat jasniejszy lub ciemniejszy niz koszula.

Gość esteeeeeee
jasny garniak na weselu bedzie sie za bardzo odznaczal, jezeli pan mody bedzie w ciemym - moga Cie brac za mlodego ;)) moim zdaniem jasne garniaki nie nadaja sie na wesele dla goscia i juz ;)

Gość effcesfcsef
kup jasne buty do twojego jasnego gajerka

esteee - ty to byś odpierdoliła Go jak Pana Młodego!

Gość effcesfcsef
no fakt u mnie wszyscy faceci na weselu byli na ciemno a było ich około 30

Cholera jasna, już nic nie wiem.... :P Chyba kupię czarny garnitur :o

Gość esteeeeeee
Pomoge :) - ale masz slownictwo :P haha :P nie warto znizac sie do Twojego poziomu :P autor prosil o rade, ja pisze szczerze, kazdy ma swoje zdanie :P

Gość esteeeeeee
Nieumiejacysieubrac ;) - czarny tez ok, z reszta jak pojdziesz do sklepu na pewno tam Ci doradza :) tylko pamietaj. zeby byl dobrze dopasowany :) nie wiem czy podobaja Ci sie blyszczace, ale ja takim garniakom mowie stanowcze NIE :)

własnie kazdy ma swoje zdanie, a jesli on mowi ze ma jasny garnitur to mu pomoz co do niego dobrac zeby dobrze wyglądał!!!

Świecące mi sie nie podobają, zresztą buty też tylko nazywam lakierkami jakby kto pytał :D Tyle że właśnie łatwiej (i taniej :o ) dokupić buty niż garniak...

Gość esteeeeeee
Pomoge :) - autor nie napisal, ze musi w nim isc :) nie napisal, ze nie chce kupowac nowego :) dlatego tez pisze o innych kolorach :) jak pewnie zauwazylas/lez powyzej - zastanawia sie nad kupnem czarnego - wiec pewnie ma na te okazje pieniadze.

Gość manelka
Jasny garnitur wypada założyć jeśli sie jest gościem, ale oczywiście w letnie miesiące, czyli od maja do końca września, pózniej powinny być ciemniejsze. Nikt Cie nie pomyli z Panem Młodym! Byłam w sierpniu na weselu i 4 panów bylo w jasnych garniturach, wyglądali elegancko!

Gość esteeeeeee
Nieumiejacysieubrac ;) - no latwiej, ale jak Cie stac i chcesz dobrze wygladac to warto zainwestowac troche kasy w lepszy garniak :) rozumiem, ze teraz sa wakacje i mozna jasne nosic, gorzej jak w zimie bedziesz mial jakas impreze i wtedy w jasnym garniaku to raczej sie nie wychodzi ;) bo zaraz sie ubrudzi ;) dobrze skorojony masz ten garniak chociaz?

esteee - a Panna Młoda też w zimę lepiej niech założy czarną sukienkę - jasna przecież się ubrudzi! :D

Wy sie mnie pytacie czy dobrze skrojony.... Nie wiem :D Wesele jest 24 września...Kasa jak kasa, znalazłaby się, choć nie ukrywam- wolałbym ja wydać na coś innego

Gość esteeeeeee
Pomoge :) - lapiesz za slowka i jestes zlosliwa, wiesz? :P ja nie widzialam nigdy nikogo na slubie w zimie w jasnym garniaku - nawet pana mlodego :) a bylam na wielu w moim zyciu :) moze zdazaja sie wyjatki, ale to nawet po 1% sie nie lapie ;) z suknia Panny Mlodej :) to biala/ecru/ivory jest , to oczywiste :) :P

Gość esteeeeeee
Nieumiejacysieubrac ;) - nie masz jakiejs kumpeli dobrej, ktora by Ci pomogla dobrac dodatki i buty? siostry? albo kuzynki?