Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annoi

filologia germańska

Polecane posty

Gość annoi

Mam pytanie do Was, a w szczegolnosci tych, korzy sie troche orientuja w tym temacie. Co zdawac na filologie germanska? I czy na dzienne na UŁ wystarczy matma PP, polski PR, niemiecki PR i ang PP? Chetnie poslucham osob studiujacych w Łodzi jezyki obce, co doradzaja, jaką uczelnię. gory czekam na odp. i licze na to, ze sa tu jakies osoby, ktore maja stycznosci z jezykami obcymi, badz konczyly wyzsze uczelnie na kierunkach filologicznych. Pozdrawiam

Ja o tym samym kierunku myślałam od dłuższego czasu,ale nie wiem,czy się zdecyduję. Z tego powodu wybrałam na maturę niemiecki PR i polski PR (to z tych przedmiotów rekrutacyjnych. Radziłabym się jednak zastanowić,bo filologów to na rynku pracy jest dużo. Zainteresowanie językiem niemieckim i uzdolnienia w jego kierunku to niewystarczający powód,by wybierać filologię germańską. Zawsze można w jakiś inny,tańszy i zdecydowanie mniej czasochłonny sposób udokumentować znajomość języka,np.certyfikatem językowym.Przy wyborze studiów trzeba się kierować perspektywami pracy.