Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cosiedzieje.....

Nie moge znalezc pracy aaaaaa

Polecane posty

Gość A ja juz mam dosyc blagania
Łaska pańska ze jakiś culik da mi prace za śmieci. Swobód się chcieć figle na ryj, nie potraficie docenić dobrych pracownikow, będę dla was pracować tylko miernoty

Gość nie wkurwiajcie mnie nawet
ja mam tak jak autorka. to samo. studia zrobione w UK (bachelors i masters z szeroko pojetego media studies) i chodze jak ta cipa z cv (ktore bylo sprawdzane i na uczelni i w jobcentre itp i jest ponoc ok) wszedzie... nic zero nada null no ja pierdole.. wybaczcie przeklenstwa ale rzygac sie juz chce. Dodam ze mieszkam w huddersfield. 5 miesiecy jestem po ukonczeniu magistra i absolutnie nic ani w swojej dziedzinie nie moge znalezc ani w niczym innym. jedyne co przez 5 miesiecy mi zaproponowano to call centre i marketing trainee (ladna nazwa dla handlu obnosnego). jebana recesja, za duzo pracodawcy maja teraz wyboru. autorko jak pada gospodarka to sztuka umiera pierwsza- cos w tym kurva jest. powodzenia sobie i wam zycze.

Gość career forums
cos dla wszystkich poszukujacych pracy w sprzedazy i uslugach http://www.careerforums.co.uk/event/location.asp 23 i 24 wrzesnia odbywac sie beda targi pracy, wyczailam dzis to w evening standard, moze komus sie przyda, na stronie podana jest lista pracodawcow obecnych podczas targow, maja byc jakies seminaria i osoby, ktore spojrza na nasze CV i doradza

Gość career forums
zapomnialam dopisac, ze te targi pracy odbywac sie beda w Londynie

Gość Googu
Moja kumpela skonczyla jeden z najlepszych uniwersytetow na swiecie (dokladnie 3 najlepszy) i pracy w zawodzie nie moze znalesc! Co prawda pracuje za smieszne pieniadze jako kelnerka aby przezyc...ale nie tego oczekiwala, pozatym po jakims czasie szukania pracy ma sie juz wszystkiego dosyc i nie wierzy we wlasne sily

Gość hej googu
a co kolezanka studiowala?

Gość huihi
googu, nie wierze. Ludzie po takich uczelniach jak Harvard nie musza nawet szukac pracy, bo pracodawcy sami sie do nich dobijaja jeszcze w czasie studiow. Albo musiala miec beznadziejne wyniki, ze ledwo je skonczyla albo to jedna wielka bujda:O

Gość Googu
Ona skończyła UCL który jest 4 na świecie (dopiero sprawdziłam)... no i miała jakieś interview itp, ale nie była najlepsza wśród kandydatów, wyniki miała dobre, studia skończyła w tym roku...no cóż wydaje mi się że musi się uzbroić w cierpliwość

Gość kamcilona
UCL - It is ranked 21st in the world (and 3rd in Europe) in the 2010 cos chyab zle sprawdzilas...jest 3 w europie a nei na swiecie

Gość pipciarybcia
A co twoja koleznka ukonczyla? Znaczy sie jaki kierunek na tym uniwerku?

Gość london.girl86
autorko- i co udalo ci sie cos znalezc?????

Gość apocostudia??????
Po co studiować? I tak wsz=ystkie posady zajmują "swoi".Czy to sie kiedys skonczy?

Gość UCL jest na 4-tym miejscu
na swiecie, jeden z najlepszych uniwerkow, moja znajoma skonczyla i teraz ma dobra prace! pozdrawiam

Gość most na rzece cam
hmm, to dziwne. ja tam studia skonczylam w Polsce, panstwowe, i po 2 miesiacach od obrony znalazlam pracę w Cambridge, w zawodzie (branza wydawnicza, koordynator procesu wydawniczego). w srodku recesji. wczesniej pracowalam w Polsce, a w UK dorywczo jako doradca handlowy w butiku odziezowym. niedawno odeszlam z firmy - jedna noga juz pracuje w CUP (najstarsze wydawnictwo na swiecie, uniwersyteckie), w miedzyczasie bedac na stazu w innym, znanym wydawnictwie, tym razem jako asystent edytora i w dziale marketingu i reklamy, po ktorym mam zagwarantowana prace. w UK zrobilam tylko certyfikat jezykowy i teraz robie dodatkowy kurs zawodowy w collegu dla edytorow i wydawcow. kiedys planuje podyplomowe, ale to juz chyba w Polsce. fakt, ze jezyk znam prawie perfekt, uczylam sie w Polsce kilkanascie lat, i tutaj jestem ponad 2 lata. no ale studia mam tylko polskie... dziwi mnie, ze z papierkami angielskimi, kwalifikacjami, nie mozecie nic kompletnie znalezc. chyba jednak liczy sie tez osobowosc, konkretne umiejetnosci i ... szczescie.

Gość nie da rady teraz
nawet 2 lata temu sytuacja w UK byla inna od obecnej wiec nie porownujcie szukania NORMALNEJ pracy wtedy i teraz szukam pracy w biurze od dawna i nic! mam polskie studia i doswiadczenie w zagranicznej firmie w Polsce i tutaj nic nie moge znalezc. na recepcjonistke itp jestem za dobra a pracy w zawodzie nie moge znalezc. i badz tu madra!

Gość nkf;sn
Chodzma stad...bo jak bomba pierd....e to sami fachowcy zginą!

Gość veraverde
to ja tez sie dolacze skonczylam tutaj studia,zapisalam sie na kurs,zalezy mi na treningach,moglabym nawet pracowac za darmo przez pewien czas aby zyskac doswiadczenie....a tutaj nic sie nie dzieje,mieszkam w szkocji,w duzym miescie....nikt nie jest zainteresowany:/chyba bede wraca do polski,przynajmniej bede sie starac o prace we wlasnym jezyku i nie bede sie krepowac jak zrobie bledy podczas rozmowy-bo nawet to mnie juz irytuje,jeden blad wszystko sie sypie!