Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniks

Pracodawca chce abym odpracowała godziny,,,,,,,

Polecane posty

z zaległych dni , w które nie było pracy i nakazywał wyjście do domu . Witam, mam problem , który opisałam wyżej. Czy pracodawca ma do tego prawo? Czy są jakieś przepisy, które o tym mówią i na to zezwalają? Jestem zszokowana, nie dość ,ze wprowadzili mi system zmianowy informując o tym emailem, to jeszcze TO!!! Czy mam się na to godzić? Przecież to nie jest moja wina, że przychodząc na 8 godzin po kilu nie ma pracy . Skutkiem takiego wymysłu będzie pracowanie po 12 godzin jak bedzie praca, a godziny zalegle. Proszę o odpowiedz.

twój pracodawca jest zjebany, jeśli nie jest wam w stanie zapewnić pracy na 8 godzin, powinien zredukować liczbę pracowników, bądź wypłacać godzinówki, no ale nie każdy może się na to godzić

Gość vi_
masz umowę na pełny etat? jeśli tak, to pracodawca ma prawo egzekwować 8 godzin pracy lub np 40 godzin w trakcie tygodnia. czasem każe iść do domu jak nie ma pracy a jak jest to powinnaś zostać

Ja jestem gotowa do pracy kazdego dnia po 8 godzin, czy to moja wina ze nie ma w danym dniu pracy? Cos nie tak chyba...............

Zalozylam dwa jednoczesnie, sama widzisz co napisala kolezanka wyzej? Tak samo mysla moi pracodawcy.

Nie denerwuj sie, ze widzisz kolejny topik na ten temat, wydaje mi sie, ze nie powinien tak razic jak co niektore topiki wulgarne i chamskie. Ja tylko pytam. POzdrawiam

Gość A skąd my mamy wiedzieć, do
cego Twój pracodawca ma prawo? Przeczytaj sobie swoją umowe o pracę i będziesz sama znała odpowiedź :O

za 9 i 10 godzinę pracy będzie musiał zapłacić 150% stawki za każdą następną 200% więc w sumie tobie się to opłaca bo zarobisz znacznie więcej ;)