Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smaczna:)

CO TO MOZE OZNACZAC JESLI CYKL MIESIECZNY TRWA 50 DNI??

Polecane posty

Kiedys mi sie zdarzylo ze cykl trwał 50 dni, tak w ogole mam nieregularne cykle... MIesiączkuję od 2,5 roku, za 4 miesiące skoncze 18 lat. Moje cykle zwykle trwają 30 kilka dni. Pare razy zdarzylo sie ze trwały 40 dni lub 40 kilka. Moj ostatni cykl trwał 29 dni... Czy cos jest ze mna nie tak?

up

nikt nie pomoze?

upppppppppppppp

jest tu ktos?????????????????????

Gość dafsdafsdfsdfsd
jesteś w ciąży

:(:(:(

Gość no i jak tam?
Myśle ze nie ma co sie martwić jeśli przeważnie jest to 30kilka, a raz czy dwa razy w zyciu byly dluzsze przerwy ;) ja mialam kiedys sytuację ze w ciagu roku, jak sobie zapisywałam to normalnie totolotek byl ;) 36,22,47,35,26 itd itp :P Dostałam tabletki (nie antykoncepcyjne) na wyregulwanie okresu. pomogły. ale mysle ze w twoim przypadku nie ma co się martwić (choc nie wiem jak dokładnie tam masz) ja miałam zbyt często i zbyt długie cykle, które mogły byc bezowulacyjne wiec zaburzona byla druga faza cyklu, dlatego tak dlugo trwaly. Jakby cos takiego ci sie przydarzylo że masz przez kilka miesięcy ok 40 dniowe zgłoś się do lekarza.

Gość gość
nie wiem co jest już od dłuższego czasu mam cykle powyżej 40 dni i nadal się wydłużają! o co chodzi? okres mam od jakiś 3 lat i przedtem było już okej

Gość gość
W mlodym wieku, przez pierwsze lata miesiączkowania fakt, ze cykl jest nieregularny nie jest niczym dziwnym. Ale Ty jestes juz dorosła, wiec najlepiej by bylo przejść sie kontrolnie do ginekologa, by sprawdzić, czy prawidlowo sie rozwijasz, czy moze problem tkwi w uk.hormonalnym..? Tak na wszelki wypadek, by za parę lat nie pluć sobie w brodę, ze jestes bezpłodna, ze od dluzszego czasu juz mogłaś cykl regulować, a to przegapiłaś.

Gość gość
nie wiem co jest już od dłuższego czasu mam cykle powyżej 40 dni i nadal się wydłużają! o co chodzi? okres mam od jakiś 3 lat i przedtem było już okej

Gość gość
up mam 16 lat

Gość gość
może coś z prolaktyną? ja miałam zawsze (dosłownie od początku miesiączkowania) nieregularne cykle, co 60-90 dni i więcej, raz próbowałam coś z tym zrobić (okazało się że prolaktynę miałam za wysoką), ale ostatecznie sobie odpuściłam, potem po latach zaszłam najpierw w pierwszą ciążę, potem w drugą (pierwsza w pierwszym, druga w drugim cyklu) i teraz (mam 31lat) po dwóch porodach jakoś mi się ustatkowało i mam mniej więcej co miesiąc. Aha przed pierwszą ciążą okazało się też że mam niedoczynność tarczycy, ale przeszłą samoistnie po pierwszym porodzie :) Oczywiście do lekarza warto pójść, ale spokojnie, nie martw się, bo jak widać na moim przykładzie wszystko może się dobrze ułożyć.

Gość gość
Wiesz wszystko dopiero Ci się normuje, ale dobrze było by przejść się z wizytą do ginekologa. Może da Ci jakieś tabletki na regulację i sprawdzi czy nie ma czynników chorobowych.

Gość starsza osoba
najpierw zrób usg pod kątem policystycznych jajników, to bardzo ważne najlepiej u dobrego ginekologa-endokrynologa, badania hormonów tylko nie na własną rękę bo musisz zrobić odpowiednie hormony w odpowiednim dniu cyklu ważne żeby postawić dobrą diagnozę bo nie leczone jajniki są przyczyną niepłodności, a przynajmniej utrudniają zajście w ciążę, możesz mieć też cykle bezowulacyjne

Gość starsza osoba
o dopiero zauważyłam że temat stary,ale może się komuś przydać