Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bangladeszszszsz

Co robie źle?

Polecane posty

Gość bangladeszszszsz

Jestm raczej szczupłą osobą ( waże 55 kg przy wzroscie 167 cm) ale brzuch mam strasznie obtłuszczony!! Co jest? Od 3 tygodni nie jem słodyczy, odstawiłam kawe i herbate ( pije tylko zieloną), nie jem smażonego, staram się unikac chleba ( jeżeli już jem to góra 2 kromki dziennie, nie jem chleba na noc! nie jest to tez zwykły chleb- jest tam słonecznik, sezam, siemie lniane, sezam, różne zioła np. kminek). Na śniadanie jem płatki owsiane na wodzie, do których dodaje siemie lniane i rodzynki, czasami jem to też na kolacje... Robie brzuszki (niewiele bo góra 100 dziennie), kręce hula hop jakies 20 minut ( ale chyba jest za małe, bo słyszałam że najlepiej kiedy sięga do pasa). Jeżdże tez czasami na rowerze od 20 do 60 minut wieczorem. Co jest? Co robie nie tak? Nie zalezy mi na ogólnym schudnięciu tylko na zrzuceniu tego wstrętnego brzucha! Nie jest on wzdęty, bo nie czuje się "napompowana", nie jest tez twardy. Normalne fałda na fałdzie!!!

Gość bangladeszszszsz
hmmm nie mam pojęcia

Gość bangladeszszszsz
gdybym miała cos z hormonami to chyba tyłabym a moja waga nie zmienia się ani w jedną ani w drugą stronę od lat.

kiedys słyszałam że któryś z hormonów może być odpowiedzialny za kumulowanie tłuszczu w obrebie brzucha ale nie zgłębiałam tematu

witaj w klubie, moge sie dolaczyc do pytania, ja to ogolnia chuda jestem, chetnie bym utyla, ale jak tyje to tylko mi idzie w brzuch!!!!!!! teraz tez - cala zeschnieta, a brzuszek jest i skad i czemu? niwiadomo :(

Gość Roxitka
taka masz przemiane materii

Gość bangladeszszszsz
a mozna cos na to poradzic?

Gość zgaaadzza sieeee
tak - kortyzol - hormon stresu

Gość zgaaadzza sieeee
tak - że jest hormon który sprzyja kumulowaniu tłuszczu na brzuchu jak go jest za duzo

nie jedz nic przynajmniej (!) na 3 godziny przed snem, pij dużo wody. te fałdki widać, jak się schylasz? jak tak, to każdy takie ma. wyprostuj się przed lustrem i spróbuj obiektywnie na nie spojrzeć.

Gość bangladeszszszsz
Nie jem 3 godz przed snem, pije dużo wody niegazowanej (gazowanej i słodkiej wogóle nie pije). Jak się schylam to widac te fałdy ale jak stoje prosto to tak samo widac, trzesie sie to wszystko.

zgaaadzza sieeee o dzięki, tak mi coś dzwoniło ale nie byłam pewna :-)