Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KONTO dla Studenta- pytanie

KONTO DLA STUDENTA

Polecane posty

mam pytanie, chcialabym wybrac dla siebie konto na studia. Przegladalam oferty 2 bankow Mbanku i PKO BP CO sadzicie o tych 2 bankach? w mBanku jest konto e-konto, ktore wydaje sie darmowym, zas w PKO BP jest to konto SUPERSTUDENT, tylko minusem jest to, ze prowadzenie konta tu kosztuje,za karte tez trzeba płacic. PKO BP, ma zabezpieczenie w postaci kapitału państwa, co jest bardzo korzystne w przypadku upadku, co doradzicie? jedynie tym darmowym kontem, co doradzicie?

"PKO BP, ma zabezpieczenie w postaci kapitału państwa, co jest bardzo korzystne w przypadku upadku" dzięki za poprawienie humoru :D :D :D PKO to jeden z najgorszych banków na rynku :o drogi i ogólnie beznadziejny. mbank w tym wypadku to raj na ziemi

Gość jupikajej
mam konto w pko, ale juz od dawna, no i cos tam za nie place.. w sumie calkiem sporo. niedawno otworzylam sobie konto oszczednosciowe w polbanku i do niego otworzylam od razu zwykly ROR - jest o tyle fajne, ze ani za oszczednosciowke, ani za to zwykle konto w polbanku nic nie place - ani za karte, ani za obsluge, ani za przelewy wewnetrzne i zewnetrzne. mam do nich dostep przez internet, mam karte... fajne jest :) ale wyplate i tak trzymam na tym pko...jakos tak sie przyzwyczailam.

Gość odpowiada studentka
tylko mbank! wszytsko super,w duzych miastach pełno bankomatów cash 4 you i euronet. zero kasy za karte za prowadzenie konta. przelewy przez internet raz dwa do mbanku darmowe a do innych bankow 50 gr i to tyle oplat !!! prosta obsluga konta przez internet serdecznie polecam

wiem, wiem, Juliuszu, ale to jeden czynnik ktory przyciaga kilentow tego banku, Słuchajcie, ja w sumie bede otrzymywc wplaty na konto, nie bede nic na nie wplacac i dokonywac wyplat po jakies tam 50 zl co jakis czas. do tego dochodzi tez robienie zakupow internetowych (jak ksiazk) i dokonywanie plat za mieszkanie etc.

w ofercie mBanku czytalam ze oplaty dokonywane przez internet tj. przelew bankowy do innego banku wynosi 0 zl, czyli to nie prawda, tak?

Ja mam multibank i jestem bardzo zadowolona, mbank to brat mojego więc pewnie też fajny PKO bp ma terez promocję pół roku za darmo ale co potem się stanie jest wielką niewiadomą, ja zrezygnowałam z pko bp bo za każda bzdurę kase ciagneli

Kolezanka w piatek zalozyla w PKOBP teraz przez 6 miesiecy zero oplart, pozniej 4 zl - 3,5 oplata za konto bankowe a kolejne 0,50 gr za konto internetowe, nie wiem ile kosztuja tam oplaty bankowe za przelew do innego banku(ale pewnie cos z 2zl) wiec wychodzi troche drogo, niby male kwoty te 4 zl, ale dla studenta to jednak robi PEWNĄ róznice. A!, za wydanie karty zycza sobie 10 czy 20 zł, i potem za jej uzytkowanie co miesiac chyba tez cos pobieieraja

kazdy bank w polsce jest zabezpieczony przed upadkiem, zadne argument mbank darmowy (oplata 5 zl miesiecznie za wszystkie darmowe bankomaty ale to dobrowolne) ing- wszystko darmowe, tylko jesli w miesiacu nie dokonasz tranzakcji karta na min.100zl (lacznie) to zabieraja 5zl za karte pekao zdzierstwo, placisz za konto, min wplata co miesiac itd :o mam obecnie te 3 poelcam mbank i ing

Gość jupikajej
wbij w pko, gdybym teraz miala sobie zakladac pierwsze w zyciu konto, na pewno bym sie nie zdecydowala na pko. place 99 gr/m-c za karte, 99gr za kazdy przelew zewnetrzny (czyli do innego banku), 4,99 za usluge sms, ktora mi podaje stan konta po kazdej wyplacie, poza tym 4,50 za kazda wyplate z bankomatu innego niz PKO (nawet z euronetu nie moge skorzystac za darmo :O ), 99 gr/m-c za obsluge linii debetowej...drogo, kurcze! przerzucilabym sie na ten polbank na stale, bo naprawde jest niezly (i to konto ci polecam), ale jakos mi ciagle nie po drodze...

Myśle nad założeniem konta w mbanku, bo to wydaje sie najrozsadniejsza opcja tylko nie mam u siebie w miescie zadnej filii tego banku, musialabym jechac 50 km .

mbank przysyła dokumenty kurierem 🖐️ konto zostanie aktywowane , kiedy wyślesz im ksero dowodu osobistego. A formularz otwarcia konta wypełnia się przez internet

wiem, ale jednak wolałabym to zrobić osobiscie. Cóż wybiore sie chyba na dniach do Białegostoku :)

kurier przyjezdza z dokumentami i wtedy podpisujesz umowe zaloz sobie w ing, tez jest darmowe no i wyplacy z bankomatow (wszystkich) free