Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jine22

Jak mozna pomoc temu dzikowi??

Polecane posty

Gość jine22

Od dwoch dni kolo sciezki lesnej gdzie jezdze na rowerze chodzi sobie maly dzik. Chyba sie zgubil i jest zdezorientowany, bo od wczoraj jest w tym samym miejscu. Gdzie mozna zadzwonic, aby go wywiezli wglab lasu? Przyznam, ze tez troche sie boje, bo jak on zabladzil, to i wiekszy dzik moze...

Gość jine22
zostaw go ,maciora go znajdzie a jak nie to sam droge do lasu znajdzie. No wlasnie jakos nie moze znalezc tej drogi, bo ciagle jest w tym samym miejscu! Co to znaczy zadzwon "do ochrony srodowiska"??

jak go zaczniesz dotykać i i zostawisz na nim swój zapach a maciora go znajdzie to dopiero będzie tragedia bo go nie rozpozna i go zostawi:) Nauczyliście sie pomagać leśnym zwierzaczkom w momencie kiedy wcale to nie jest konieczne, potem co nie którzy zabierają je do siebie i hodują bo niby zagubione a to goowno prawda

Do Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska czy jak to tam sie zwie Albo mailowo można, jednak to może chwilę potrwać ale inspekcję zrobią Tak myślę, ja miałam sprawę ale z gatunkiem chronionym więc to może inaczej, ale nic innego do głowy mi nie przychodzi Bo tak w ogóle to małe dziki mozna chodowac jak zwykłe świnie :D

Gość jine22
Dzieki Kultura, znajde numer. Oprocz tego, ze chce pomoc dzikowi (bez dotykania), to oczywiscie przemawia przeze mnie rowniez strach, bo codziennie przejezdzam dwa metry od dzika! Maly chyba nic nie zrobi, ale co bedzie jak w koncu zjawi sie duzy? Nie wiem czy chcialabym dowiedziec sie jak to jest spieprzac przed dzikiem:D

Gość nihu
jesli juz to hodowac, analfabeto :O a nie wiem czy mozna, chyba potrzeba do tego zezwolen w koncu to dzikie zwierze i nie mozna go sobie ot tak zabrac i zamknac w zagrodzie, w sprawie tego warchlaka (?) skontaktuj sie z kims kompetentnym bo mozliwe ze on wcale sie nie zgubil tylko np przychodzi na zer o tej samej porze a ty go widzisz, albo cos w tym stylu

Szlag coraz więcej błedów robię :( Za dużo kompa Mówie tylko, że można bo czasami sie takie przypadki zdarzały Koło mysliwskie jest wzywane w przypadkach zagrożenia życia, zwykle gdy trzeba odstrzelić, chociaż można spróbować

Gość jine22
raczej nie, bo jezdze tamtedy od 3 miesiecy i dopiero wczoraj go pierwszy raz widzialam. W ogole nie rozumiem co on tam robi. To jest taka sciezka prowadzaca nad jezioro, jezdzi tamtedy duzo rowerow, a ten dzik stoi sobie kolo tej sciezki i przechodzi raz na jedna, raz na druga strone. Obok znajduje sie jeden ogrodzony dom, psy ujadaja, bo go pewnie czuja, a ten nic. Moze ma wscieklizne?

Gość jine22
wpisalam w google "lesniczowka strzeszynek" i znalazlam cos takiego: Strzeszynek. Zarząd Zieleni Miejskiej. Leśnictwo Miejskie Tam zadzwonic?

Gość jine22
Wlasnie zadzwonilam do tego lesnictwa, odebrala jakas baba i mowi, ze oni wiedza o tych dzikach i ze one sobie tak chodza przy tych sciezkach, nie chca isc do lasu i nic nie moga z tym zrobic. No fajnie, chyba koncze jazde na rowerze:O