Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trema i burak

trema i burak

Polecane posty

Gość trema i burak

W październiku pierwszy rok studiów i... boję się :( 1. Nikogo nie będę znac, bo w innym mieście. 2. Zawsze jak gadam z kimś nowym to się ciągle czerwienię :( Nawet jeśli się jakoś specjalnie nie wstydzę, to i tak mam buraka i siara... 3. Jeśli w szkole nauczyciele brali mnie do odp. czy rozmawiali ze mną po prostu tak przy całej klasie to automatycznie się czerwieniłam, bo oni wszyscy mnie słuchali i było mi gorąco i w ogóle ech... Teraz sie boję, że z wykładowcami będzie tak samo. Jak się nauczyc nie czerwienic? Czy ktoś tak miał? Help :(

Gość trema i burak
nikt nie wie?

U mnie nie widać zdenerwowania, zaczerwieniłam się ze 2,3 razy w życiu Ale co sie dzieje w środku to lepiej nie mówić, ale jakoś to po prostu opanowywuje a przynajmniej staram się. Zawsze gdy ktos inny mówi (w klasie referuje o czymś na środku czy jakiś wiersz np.) zwracam uwage na to co ja wtedy czuje i jak tę osobe odbieram. Wtedy jest łatwiej. Bo na środku jak sie stoi to czasami mam wrażenie, że wszyscy złośliwie czekaja na kazde potknięcie a przecież tak nie jest Może się przyzwyczaiłam juz nieco bo czesto się przejęzyczam i kilka razy juz słuchałam jak klasa oceniała moją wypowiedź (dwójka nauczycieli takie cos praktykuje)

Bo to takie błędne kółko, im bardziej się denerwuje tym bardziej sie plącze i jąkam, a im bardziej się plącze i jąkam tym bardziej się denerwuje Ale warto raz się wygłupić i zobaczyć, że to nie ma żadnego znaczenia. Już jakoś bardziej na luzie podchodze do wszystkiego, a przynajmniej staram się żeby tak wyglądało