Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patka21

Pytanko do mam grudniowych

Polecane posty

Witam Panie :) mam do was pytanko czy gdy rodzilyscie w zimie kupowalyscie wózek?? Bo zastanawiam sie czy jest sens z maluszkiem i tak nigdzie nie wyjde na spacerek bo bedzie za zimno. Wiem ze trzeba dzieci hartować ale ja poczekam z tym przynajmniej do wiosny :) Taki wozek trzeba kupic przynajmniej za ponad tysiac a jak mi sie wogole nie przyda?? Od kiedy dziecko mozna wozic w spacerowce?? Do wiosny powinno juz chyba siedziec chodzi mi o miesiace koniec kwietnia ,maj. Poradzcie!! Kupować czy nie??

ja miałam wózek, wg mnie to KONIECZNOŚĆ. nie dasz rady siedzieć z dzieckiem do wiosny w domu! zapewniam cię! ja po 2 tygodniach na głowę dostawałam! dosłownie! depresja na całego! jak tylko mogłam wyjść (mój stan zdrowia na to pozwolił) wsadziłam malucha w wózek i na spacer wyszliśmy. było to jakieś 2,5tyg po porodzie. i tak spacerowałam całą zimę. czy padało, sypało, mroziło. i czułam się o wieeeeele lepiej. kup wózek z szeroką, dużą gondolą, na duzych pompowanych kołach i będzie dobrze :D przecież i tak gondolę kupić będziesz musiała! w spacerówkę ja małego w okolicach maja przełożyłam, a przecież nie da rady siedzieć z dzieckiem do maja w domu!!! mój usiadł w sierpniu!!! także nie musi siedzieć do kwietnia! dziecko może usiąść samo do 10-11 miesiaca i to jest NORMA! więc nie nastawiaj sie na to ze w wieku 4 miesiecy ci usiądzie.

a co do ceny to ja miałam jedo baratinę classic, uzywaną za 350 zł! służyła nam do teraz! miesiąc temu kupiliśmy lekką spacerówkę,

10-11 miesiac to dziecko chyba juz raczkuje albo probuje chodzic a siadać to napewno wczesniej no ale rozne sa dzieci. Ale tez radze ci kupic

nie koniecznie. normy na siadanie są 4-11 miesięcy. no cóż takie są szerokie widełki :P tak samo chodzenie 8-18 miesięcy to czas kiedy dziecko powinno zacząć chodzić. mój usiadł sam jak miał 8 miesięcy, 8,5 zaczął pełzać, równo 9 raczkować, 14 chodzić. ale wózek dla mnie to absolutna konieczność. przecież choćby do sklepu trzeba iść, do lekarza, czy gdziekolwiek. nie da się siedzieć w domu 4 miesięcy do kwietnia. spacerówkę można na płasko rozłożyć ale w gondoli będzie maluszkowi cieplej :)

Gość jeeeeejku
jeżeli chodzi o spacery to ja bym przynajmniej miesiąc poczekała. sama mam termin na koniec listopada i martwię się jak to będzie ze spacerami, ale już napewno w duży mróz wychodzić na dłuższe spacery nie będę. no ale wiadomo że do wiosny to nie da rady wytrzymać w domu. moja znajoma urodziła w styczniu i kupiła od razu spacerówkę i pod koniec lutego już wychodziła na spacery. w spacerówce dziecko może leżeć, miała taki pokrowiec na nóżki i było ok.

ten temat już był... i chyba ta sama autorka ;) odpowiem jeszcze raz. z dzieckiem wyszłam pierwszy raz po 2 tygodniach. na 20 minut, potem coraz dłużej. a w styczniu wychodziłysmy na 1 lub 2 godzinne spacery przy 10 stopniowym mrozie :) nie można ale TRZEBA wychodzic z dzieckiem na dwór!!! nawet w zimie i nawet z miesięczniakiem!!!

wózek jest bardzo potrzebny, nawet w domu często dziecko się do wózka wsadza bo wygodniej, w pokoju, itp.. mój spał przez pierwsze 2 miesiące w wózku obok mojego łóżka (u mnie w sypialni na łożeczko miejsca nie ma) a po dwóch miesiącach dopiero w łóżeczku spał, a co do spacerów to jest to konieczne

podpisuje sie pod tym co napisala meaa jak moglo ci wogole przyjsc do glowy by nie wychodzic z dzieckiem na spacer?? bo bez wozka moze i mozna sie obyc np w foteliku mozna wynosic ale neiwygodnei, mozna nosic w chuscie, na rekach itd ale tez neibzyt poreczne, wozek to wozek, a wozek nie musi byc za tysiaczl ja amm za 100zl i to wielofunkcyjny :D a to kiedy dziecko siada i chodzi to mzoe byc baardzo roznie moj mail 10mcy jak usiadl, zaczal raczkowac i chodzic