Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka8989

On zostawia mnie samą

Polecane posty

Gość Kaśka8989

Mój chłopak chce wyjechać do Holandii do pracy. Ja mam zostać tutaj i skończyć ostatni rok studiów. Nie dość, że jest mi z tym ciężko, to on jeszcze mówi mi takie rzeczy "życie bywa brutalne, nie mogę Ci obiecać, że po tym roku będziemy razem, może ja kogoś poznam, może Ty kogoś poznasz, nie mogę Ci nic obiecać". Nie wiem co mam robić :( Te słowa tak ranią ;(

miałem taką samą sytuacje... Tylko że ja do Szwecji, moja teraz juz narzeczona bo oświadczyłem się w Szwecji wzięła urlop 1 roczny w szkole i przyleciała za mną... Teraz wiem że jestem najważniejszy w jej życiu

Gość Medeline
To niech zostanie ten 1 rok... skończysz studia i wyjedziecie razem, co mu szkodzi poczekać, skoro cie kocha?

Gość Kaśka8989
Ale on nie pozwala mi zostawiać studiów. Ja się przez to wykończę! Już raz wyjechał, chciał zostać w Niemczech na stałe. Trwało to 6 tygodni. Schudłam w tym czasie z nerwów 10 kg, dwa razy trafiłam do szpitala. Bardzo ciężko znoszę takie rzeczy. A on mi mówi twardo : jak będę miał możliwość to wyjeżdżam. Jestem załamana!!

Gość Kaśka8989
Nie może na mnie czekać, bo potrzebuje pieniędzy na spłaty kredytów itd. Ma ciężką sytuację finansową, a tutaj nie może nic znaleźć...

Gość ja mam 36 lat
To ze on chec wyjechac do pracy to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, ale ta gadka ze moze kogos pozna, ze nie bedziecie razem...nie no dziewczyno, tak nie mowi facet ktory kocha kobiete i mysli o iej powaznie! to jakis chlystek! nie zalezy mu na trwalym zwiazku z toba skoro takie rzeczy gada! daj sobie z nim lepiej spokoj

Gość Medeline
Kasiu jesteś młoda... To co wygaduje ten facet to bzdury, nie liczy się z twoimi uczuciami w ogóle... Ile jestescie razem? Naprawde chcesz z kimś takim spędzić życie? Przecież on po ślubie też ci nie zagwarantuje ze w pracy kogos nie pozna!!!

Gość Kaśka8989
To właśnie też mu mówiłam. Ale on powiedział, że ja żyję w jalkimś kolorowym świecie a życie jest ciężkie. Że chce być ze mną i bardzo mnie kocha. Ale nie chce mi obiecywać takich rzeczy. ;(

Gość Medeline
Mój chłopak chciał jechać do pracy na wakacje... na miesiąc, a ja to przeżywałam jak ty, bo nie chciałam na tak długo się rozstawać... I nie musiało być kłótni, płaczu.. On po prostu nie pojechał.

Gość Medeline
Kasiu, bo swiat jest KOLOROWY nie pozwól sobie tego zniszczyć. Świat jest dokładnie taki jakim my chcemy go widzieć....

Gość Kaśka8989
Ale to nie są jego kaprysy, tylko mus.. Jestem w stanie to zrozumieć, ale okropnie bolą mnie te jego słowa ;( Nie wiem, czy lepiej rozstać się teraz, pocierpieć miesiąc, dwa, niż czekać z nadzieją przez rok, żeby za np 10 miesięcy okazało się, że niepotrzebnie. Chyba bym zwariowała.

Gość Kaśka8989
Uważacie, że nie kocha mnie chyba za mocno? Ja teraz też tak myślę ;(

Gość dziwny ten gosc
moj pojechal do austrii, nie wiem na ile i nie wiem kiedy sie zobaczymy, ale nie mowil takich rzeczy. powiedzial ze damy rade i na to licze;-)

Gość Kaśka8989
On mi mówi takie rzeczy, bo ja staram się na nim wymusić obietnicę. A on najwidoczniej nie chce mi jej składać.

Gość Kaśka8989
Proszę, powiedzcie, jak to wygląda w Waszych oczach. Co ja powinnam zrobić??

Gość Zuzia2010
On wcale nie skreśla WAS. on jest realistą. Możesz spotkać kogoś i zostawisz go. Jemu może się ktoś przytrafić i świat zawiruje. Twoje studia są dla Ciebie ważne, To przepustka do życia. On nie rani, on wie, przewiduje następne ruchy. A skąd wiesz jak on będzie tęsknił, za Tobą, bez Ciebie.' Myslisz, że jemu jest łatwo? Nie rani!! to Ty masz głupie mysli. On zakłada tylko najgorszy scenariusz.

Gość Medeline
Kasiu ty sama musisz zdecydować co zrobić... ;) Aczkolwiek odradzałabym branie dziekanki i wyjeżdżanie.. A teraz idziesz na III rok czy na V?:) I ile ejstescie razem?

Gość Kaśka8989
Jesteśmy razem od maja zeszłego roku. Myślałam, ze nasz związek jest bardzo silny. Wszyscy nas dopingują. On wiecznie mówi o dziecku.. Jestem na III roku. Chciałam zrobić narazie licencjat, magistra później. Ale do lipca będę uziemiona tutaj.. bez niego.

"On mi mówi takie rzeczy, bo ja staram się na nim wymusić obietnicę. A on najwidoczniej nie chce mi jej składać." - tak, tak jeszcze go tlumacz to na pewno pomoze. pozbadz sie zludzen, skoro mowi ci takie rzeczy to nie traktuje cie powaznie, przynajmniej jest na tyle rozsadny ze nie pozwala ci rzucic studiow.

bedziesz tu naiwnie na niego czekac, a on po prostu chce sobie zostawic furtke, gdyby kogos nie poznal za granica to wroci w otwarte ramiona, czy tez kolana jak kto woli

"życie bywa brutalne, nie mogę Ci obiecać, że po tym roku będziemy razem, może ja kogoś poznam, może Ty kogoś poznasz, nie mogę Ci nic obiecać" - nie wydaje mi sie,zeby traktowal ciebie i wasz zwiazek na powaznie... mowi jak gowniarz.

Gość Medeline
Kasiu jesteście ze sobą rok... To bardzo mało, żeby zbudować silny związek. Mówią, że prawdziwa miłość przychodzi dopiero po 2óch latach conajmnije... Na początku to jest gł. zauroczenie. Jesteśmy w tym samym wieku, a co studiuujesz?:)

Gość Kaśka8989
studiuję prawo... czyli nic z tego nie będzie tak...? nasz związek się rozpadnie..?

Wiem przez co przechodzisz. Tez to kiedys przerabiałam. Poznałam faceta dla którego straciłam głowe, On dla mnie też. On jest marynarzem...wiec wiadomo wyjazdy częste i długie. Po 1, 5 miesiaca znajomości On musiała wyjechac na 4 miesiące. Nigdy nie byłam za tym żeby tak długo na kogos czekać. Jednak na Niego potrafiłam, a On do mnie wrócił. Z ta różnica, że to właśnie On mnie zapewnial przez cały zcas że bedzie ok, że damy radę:) Jestesmy razem do dzisiaj:) Takie związki potrafia przetrwać jeśli tylko obie steony tego chcą. Z racji zawodu mojego narzeczonego znam wiele takich par. Wiem, że u nich tez było wiele watpliwości ale wszyscy sa nadal razem:)

Gość Medeline
Kasiu nikt tak nie mowi... Czas pokaże, czy wasze uczucie jest na tyle silne, żeby to przetrwać... Martwi mnie natomiast to co on gada... Pogadajcie jeszcze raz szczerze, ale bez żadnego płaczu, szantażu. Powiedz mu czego się obawiasz, co cię boli.

Gość facet lat 30-sci
sama rzuc nieudacznika i wyrwij sobie lepszego

Gość Kaśka8989
Będziemy rozmawiać.. nie chcę go szantażować. Chcę tylko, żeby mnie zrozumiał.

Gość Medeline
kasiu to rozmawiajcie i jeszcze raz rozmawiajcie... ;)