Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowy ćwok

spotkanie w restauracji - maniery

Polecane posty

Gość pomarańczowy ćwok

Poradzcie proszę. Umawiam się na spotkanie w restauracji z kobietą z którą nigdy wcześniej się nie widziałem. Oczywiście wiem jak ją rozpoznać:) Gdzie powinienem czekac. Na zewnątrz i po przywitaniu wchodzimy razem czy siadam przy stoliku i tu czekam na jej przybycie???

Myślę, że lepiej na zewnątrz - nie będzie musiała cię szukać :-) i pamiętaj o kwiatach dla niej! Powodzenia :-)

Gość lalazmaja2
mysle ze mozesz czekac przy stoliku. jak bedziesz widział ze podchodzi (kelner ja poprawadzi) powinienes wstac i stanac obok stolika. podaj jej rekę i wskazac miejsce do siedzenia. mozesz jej pomoc z krzesłem. oczywiscie wczesniej zdejmij jej płaszcz chyba ze wczesniej zostawi w szatni.

Gość lalazmaja2
ee tam jesli to spotkanie słuzbowe i nie randka to po co kwiaty?:)

No tak, naczytałam się na kafe o randkach z ludźmi poznanymi przez Internet i automatycznie założyłam, że to właśnie taka sytuacja ;-) Jeżeli to spotkanie służbowe, zachowaj się tak jak napisała lalazmaja2 :-)

Gość a gdzie masz zamiar
poczekaj przy sotliku, pameiotaj o kwiatach i czekoladkach ( no chyba ze jest gruba to nie przynos czekoladek )

Gość pomarańczowy ćwok
Zastosuję się do podpowiedzi lalazmaja2. Oczywiście że wybiorę stolik by móc widzieć wchodzące osoby i gdy ona się pojawi wstanę i podejdę do miej. Co do kwiatów...hmmm... myślałem o tym bo to właśnie randka:) Tu mam też wątpliwości bo chciałbym by wyszło to maksymalnie luźno, niezobowiązująco. Kwiaty to już chyba trochę pokazanie że liczę na ciąg dalszy.

a jaka to restauracja? MC donalds ?? :D A tak na poważnie. Żadnych kwiatów! Nic mnie tak nie wnerwia jak facet wpychający mi jakieś badyle uważający ten gest za coś romantycznego. Później muszę się męczyć z tymi kwiatami przez całe spotkanie,a nie rzadko i po spotkaniu, bo co? Przecież nie wyrzucę do śmieci, nie? Potem tylko zalega mi coś takiego w wazonie i śmierdzi :classic_cool:

Czyli jednak randka :-D Autorze kwiaty nie są tak zobowiązujące, jak ci się wydaje. To po prostu miły gest :-)

Gość lalazmaja2
ee tam nie kazda jest jak Polarka. ja bym sie ucieszyła z małego bukietu. tylko zadbaj by nie lezały poten na stole. popros kelnera o wazon na kwiaty jak juz jej je dasz.

Polarka jesteś dziwna :-D żartuję oczywiście, ale ja np uwielbiam kwiaty i wcale mi nie śmierdzą. Muszę zawsze mieć w domu świeże kwiaty, bo lepiej się w nim wtedy czuję. Na szczęście mój narzeczony staje na wysokości zadania :-)

sugar_kane no właśnie - świeże! Jednakże po jakimś czasie robią się one nieświeże. Po co mam trzymać w wazonie przyszłe truchło :o Mimo wszystko jednak uważam, że kwiaty to coś takiego oklepanego :o Z góry skreślam faceta wpychającego mi badyle, gdyż stwierdzam, że jest on bez jakiejkolwiek własnej inwencji i tylko powiela schematy.

Gość pomarańczowy ćwok
Heh, więc mam kolejną rozterkę. Kwiaty:) Z pewnością nie każda jest jak "Polarka" (wierzę że żartowała), ale sam nie wiem. Muszę to przemyśleć:)

Gość pomarańczowy ćwok
Dodam że chodzi o spotkanie nie z nastoletnią dziewczyną lecz z kobietą po 30-tce.

Nie, nie żartowałam. Może i nie jestem kobietą po 30-stce. Jednakże nie ma to nic do rzeczy. Możesz trafić na małolatę zachwyconą kwiatami, jak i na 30sto latkę która na widok kolejnego amanta z badylami i stereotypowym podejściem zrobi taką minę -> :o

Gość smanna
Jeśli już kupisz jej te kwiaty to najlepiej niezbyt duży zwarty i krótki bukiecik bez jakichś foli, bibuł i innych zwisających czy okalających traw, wstążek, liści . Z takim bukiecikiem nie będzie problemu bo nie będzie musiała uważać czy zaraz się coś nie rozleci.

Gość pomarańczowy ćwok
Heh, no jeśli kwiaty to z pewnością nie 1 róża lecz ładny bukiecik. Wielkie dzieki dziewczyny za podpowiedzi:)

Gość teneryfaaa1
ja również nie chciałabym dostać kwiatów na pierwszej randce... po kolacji może będziecie mieć ochotę na ten spacer a ona będzie musiała tachać ze sobą te badyle... poza tym moim zdaniem kwiaty są już NIECO zobowiązujące tzn świadczą o pewnych zamiarach względem danej osoby..

Gość pomarańczowy ćwok
teneryfaaa1 , i właśnie z powodu tego NIECO powstały moje wątpliwości. Nie chcę by kobieta od pierwszego spotkania poczuła się osaczana bo sam też tego bardzo nie lubię. Ma być pełen luz. Jak z koleżanką z pracy:)

Gość dryyp
Ja lubię dostać kwiaty, ale od mojego mężczyzny z którym jestem np. gdy jest okazja, dzień kobiet, urodziny jakaś rocznica. Ale nienawidzę dostawać kwiatów od faceta na pierwszej randce krępuje mnie to trochę i te kwiaty nie są już dla mnie miłe, a kłopotliwe. Lepiej bym się czuła bez tych kwiatów i tu nie chodzi o to, że musiałabym je nosić nosić bym mogła, ale jednak też uważam, że pierwsza randka do niczego nie powinna zobowiązywać. A sama kolacja będzie już miła;) wstrzymałabym się od upominków na pierwszej randce.