Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pauliks_12

Herbalife START od 06-09-2010r.

Polecane posty

Witajcie , Dziś zaczynam dietę opartą na produktach herbalife. Moze jest ktoś chętny podjąć tę walke ze mną ? Do zrzucenia mam jakieś 15-18 kg. Chcę zobaczyć znowu 6 z przodu na mojej wadze. Do tego oczywiście cwiczenia wskazane. Ale to muszę obmyślec co i kiedy i jakie. Poniżej zamieszczam moje pomiary z dziś rana (wagę znajdziecie w stopce) : PRAWA ŁYDKA - 40 cm LEWA ŁYDKA - 40 cm PRAWA NOGA - 64 cm ( UDO) LEWA NOGA - 64 cm (UDO) BIODRA (na wysokosci kosci biodrowych)- 106 cm PAS (mierzone na wysokości pępka) - 96 cm BIUST - 96 cm PRAWA RĘKA (na wysokosci bicepsa) - 30 cm LEWA RĘKA ( na wysokości bicepsa) - 30 cm Dziś 1 dzień :) I co tydzien będę się ważyć,mierzyć itd. , wiec chętnych zapraszam do walki i wspierania się wzajemnie...i pisania o swoich postępach. Ja tu będę o tym pisać. Pozdrawiam

Dziekuję :) Fakt symetryczna jestem. Dlugo nie zastanawiając się nad moim odchudzaniem, zapisałam się na aerobik(step fat burning) 2 x w tygodniu na poczatek :) Pozniej jak kondycja wzrosnie dorzucę jeszcze inne formy ćwiczen-spokojniejsze. Zaczynam od mojego ulubionego stepu :) a pozniej zamierzam dorzucić pilates,body art albo jogę... coś spokojnieszego na wszystkie partie mięsniowe :) Zawziełam się :) Ot co. A chciec to móc. Jestem po pysznym obiadku warzywa z kurczaczkiem pokrojonym w kosteczke i najadlam sie w sam raz. O 19 myślę wypić koktajl. I koniec na dzis :) Sadzę ze efekty tego będa :)

Eh ... ... nie chodzi o to, ze masz sie katowac niskokaloryczna dieta. Schudniesz jak bedziesz jadla mniej kcal, niz Twoj organizm spala. Dzienne zapotrzebowanie na kalorie mozesz wyliczyc ... o wlasnie tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040 Jak bedziesz jadla za malo to organizm szybko spowolni przemiane materii oraz podupadniesz na zdrowiu. Aerobik to pewnie 400-600kcal spalonych, zatem szczegolna uwage powinnas zwrocic na odpowiednie odzywianie sie (odpowiednia liczba kalorii), zeby gdzies po drodze nie zaslabnac. I pamietaj o tluszczach - orzechy wszelkiego rodzaju (wloski = 25kcal, ziemny, fistaszek, laskowy, pisatacja = 5kcal, migdal = 6kcal), pestki dynii, ziarna slonecznika, oliwa z oliwek ... tych konsumuj ... sporo. itd. ... itp. ...

Borsuku_morski wiem,że rzadkie jedzenie i nie jedzenie spowalnia metabolizm.Kiedyś tak robiłam -nie jadlam nic.W sumie smieciowe jedzenie- tu przegrayzlam doslownie pare paluszkow,tam skubnelam czekoladę, zero normalnego obiadu...i byłam chudzielcem co mi nie odpowiadało zupelnie...Od 2 lat odkad zaczelam jesc regularnie co 3 h utyłam. Do tego jem obiady (ktore kiedys jadlam tylko w niedziele) no i wstyd sie przyznać-odstawilam sport ;/ Teraz powracam do tej zgrabnej dziewczyny :) i bardzo sie z tego cieszę, a herbalife to narzedzie -mobilizator. Obecnie zastąpiłam sniadanie i kolacje koktajlem. Ale nie samym. Do koktajlu dodaję owoce(banan -ale to rano tylko, a wieczorem jagody,truskawki,maliny...)do tego jakieś wlasnie ziarenka,orzeszkow parę,musli,owsianki trochę... także spokojnie ja jestem dużą dziewczynką i wiem co robię :) CHciałam juz dawno przetestować ten cały herbalife i robię eksperyment :) Myślałam ze nie bedzie mi to podchodzić, ale powiem Wam ze to smaczne jest :) I zobaczymy w poniedziałek na pomiarach co wykaże :) Wiec borsuku módl się o efekty :) hehehhe P.S. a swoje zapotrzebowanie znam i w sumie wyszło mi podobnie w tym linku ktory podaleś :) 2500 / dzien łącznie. JA jem około 1800-2000 kcal/dziennie.Wiec tragedii nie ma :) Wolę chudnąć wolniej a skuteczniej niż raz dwa trzy i efekt jo jo gotowy :) Zatem do poniedzialkowych pomiarow ❤️

No to mnie uspokoilas, dzisiejszej nocy bede spal spokojnie ;) A pamietasz o bialku? :) "Od 2 lat odkad zaczelam jesc regularnie co 3 h utyłam" - nie, nie, nie :P Nie przytylas od regularnego jedzenia, ale od nadmiaru kcal, tak to dziala, ale pewnie o tym doskonale wiesz i testujesz, czy sie dam nabrac ;)

Borsuku_morski cieszę się ze Twoj sen pozostał niezachwiany :) Jak sie spało ? :p bo nie chciałabym mieć Ciebie na sumieniu :D Odnośnie białka, wiem wiem i pamiętam :) mam dla sportowcow białko. A przytyłam od zmiany jedzenia -taka prawda. Rano nie robilam sniadan (jak zawsze owsianki z owocem ) tylko była łatwizna- słodka bulka z kawą, zero witamin...wiecej macznych ,skrobiowych rzeczy jadłam i efekt gotowy :) Foczka959 Jakbyś troszkę pomyślała :O to domyśliłabyś się, ze biust mam- i to ładny :P rozmiar C. A moj problem to odstajacy brzuch -stad takie wymiary. Choć wczoraj z ciekawosci się zmierzylam i cm pokazał 93 cm w pasie , wiec teraz nie wiem czy coś zle pomierzylam czy od poniedzialku spadlam :D Raczej malo realne :classic_cool: Dawniej miałam ladny kaloryferek, bo duzo cwiczylam , ale odstawilam wszystko w jednym czasie z czystego lenia i ze u mnie glownie brzuch obrasta w tluszcz,to tak też sie stało :) Dzis zmierzę ile mam pod biustem...bo moj pomiar biustu robilam na wysokosci sutkow :P taaaaaaaa :D Juz sie nie moge doczekać poniedzialkowych pomiarow i wazenia :D wiec proszę mnie nie draznić heh :D a wracajac do tematu herbalifu- powiem ze coś sie dzieje, czuję się taka LEKKA ... czuję się rewelacyjnie :) i czuję ze na mnie to podziala :) albo to placebo :P heh

Gość liczbapi
z ciekawości pytam stosujesz tylko białko (białko czy koktail?) czy jeszcze jakieś inne suplementy (witaminy, błonnik etc, wiem że harbalife ma tego sporo) jak często ćwiczysz? i czy to białko jest sycące? czujesz się jakbyś zjadła normalne śniadanie czy jakbyś zamiast śniadania wypiła szklanke wody? Jakbyś mogła to odpisz. Będę trzymać za Ciebie kciuki :)

liczbapi - juz Ci odpowiadam :) Moj dzien wyglada tak : 8.00 - koktajl herbalife 2 łyzki stołowe lekko pagurkowate + błonnik 1 łyzeczka plaska + 1 łyzka stołowa białka (najlepsza czekoladowa jest w smaku) + czasem daję owoca banana np. albo dodaję kakao - też ulepsza to smak :) no i dodaje otrąb pszennych lyzkę albo platkow owsianych gorskich (to pomaga na przemnianę materii a na pewno nie szkodzi Twoim jelitom) 11.00 - przkąska - owoc lub warzywa ( czasem biore do pracy w pojemniku warzywa ktore zostaja mi z dnia wczensiej z jakiegos obiadku ) 14.00 - przekąska - jogurt ,kefir ,serek wiejski,warzywa (warzywa mozesz jesc w ilosciach sporych-wykluczajac głownie ziemniaki,choc wiadomo ze jak sie lubi to 1 szt. nie zaszkodzi ;) a pamietajmy ze zawieraja potas) 17.00 - obiadek - tu dowolnosc jest taka ze najlepiej micha warzyw (na parze lub gotowanych) albo warzywa z patelni (ja daje mrozonki hortexu- zwroc uwage na tył opakowania CALA PACZKA zawiera okolo 100 kcal-wiec najesc sie moooozna ;) ) albo salatka grecka ( UWIELBIAM! ) + miesko bez panierki ( ja akurat nie lubie panierki wiec dla mnie no problem) albo ryba z folii ,a ostatnio robie nadziewane filety- pieczarkami z cebulka albo jakimiś warzywkami z patelni... do tego lyzka ugotowanego ryzu badz kaszy najlepiej. 19.00 (czasem 20.00 -ale juz nie pozniej niz 20 ) - koktajl podobny do porannego ale bez owocow :) i bez otrab czy platkow owsianych gorskich. DUZO PIJEMY 3 l / dzien. woda i herbatki ziolowe,zielone i wszystkie inne ktore klubisz , kawkę mozna tez oczywiscie, a z alkoholem ... jest tak ze najlepszym z najgorszych jest lampka wina :) Mi koktajle przywozi kolezanka(nie jest dystrybutorka). I ona na tym schudla 20 kg. Od niej mam porady ,nie mam konsultantki ani niczego takiego. Sama sie mierzę waze ,zapisuje wyniki itd. A mobilizacji mi nie brakuje :) Motywatorem jest zdjecie moje sprzed 2 lat na lodowce :P i za kazdym razem jak coś za mną chodzi to patrze i mowie NIE zjem :) DO tego BARDZO WAZNE - pijac koktajl herbalifu nie jemy nic zaraz po nim,nie podjadamy bo zamiast schudnac UTYJEMY! Ale odpowiadajac na Twoje pytania : -nie stosuję zadnych suplementów procz tego co wymienilam przy sniadanku :) -ćwiczę 2 x w tygodniu w klubie step fat burning :) (ale zamierzam chodzić codziennie z tym ze PAMIETAJ ORGANIZM MUSI MIEC CZAS NA REGENERACJĘ!!! -np. poniedzialek - step, wtorek - spokojniej joga,sroda - spokojniej pilates,czwartek - step,piatek np. basen ( i rekreacyjne plywanie), sobota - sprzatanie w domku :D a w niedziele błogie lenistwo,spacer dlugi :) Ogolem to z cwiczeniami jak ze wszyskim nie mozna przeginać :) ale dobrym sposobem (ja tak robilam jak nie mialam kasy) na nogi np. sa rowerki i je robię nawet codziennie 200 szt. (kladę sie i macham nogami) po miesiacu zauwazysz efekty! Wystarczy troche samozaparcia :) -białko jest bardzo sycace, dlugo trzyma i najlepiej (jesli chcesz stosować je w swojej diecie wogole ) jesc je wieczorem na kolację. Albo poprostu madrze jest jesc od 15 np. warzywka i bialko ( czyli ryby,tunczyki ,filety z kurczaka,serki wiejskie ,kefiry, jajka)... -TAK,czuję się jakbym zjadła normalne sniadanie czy kolację ,nie czuję glodu (glodu nie moze byc,bo rzucisz sie na jedzenie predzej czy pozniej) ,nie mam checi podjadać, mało tego nie mam checi na slodycze :O co było moim problemem ogromnym... bo poprostu szlam na latwizne i zamiast warzyw albo czesto zamiast sniadania kupowalam bulke slodka albo prince polo :O i tak funkcjonowalam na smieciowym jedzeniu. Pamietaj ze raz w tyg. mozesz sobie pozwolic na kawalek pizzy, dwa nalesniki na obiad ... Dobrym sposobem - przynajmniej dla mnie :) sa zupy (mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam) ,a jak wiadomo- robi sie zimniej na dworze i czlowiekowi chce sie czegoś cieplego na obiad... wiec mozesz (jak ja) jesc zupy nie zabielane oczywiscie :classic_cool: Ja robię i rosolek i jarzynową i pieczarkową i ogorkową (ale narobilam sobie smaka...) -pelna dowolnosc :) widzisz tu zupelnie wykluczasz chleb,makarony,ziemniaki (czyli węglowodany po ktorych zawsze szybciej jest się glodnym) :) i powiem szczerze ze nie brakuje mi tego zupelnie :) Jesli chcesz dolaczyć to zapraszam -w grupie zawsze raźniej :D

Gość liczbapi
u mnie jest troche inaczej, bo nie zależy mi na zgubieniu kg (mam może ze 3 za dużo :P), ale długo byłam leczona (układ kostny i hormonalny nawalił) i były sterydy, antybiotyki, hormony itd i mam strasznie zanieczyszczony organizm, przemiana materii nawala, syfy na twarzy i w ogóle, a do tego mam bardzo słabe kości (jak to powiedział lekarz jak 60-letnia babcia) i właśnie muszę włączyć jakąś odżywkę białkową (albo jeść dużo białka min. 100g dziennie), witaminy i błonnik żeby oczyścić organizm, do tego ćwiczenia żeby wzmocnić mięśnie i właśnie dlatego zastanawiałam się nad herbalifem bo mają placówkę nie daleko mnie i mają to wszystko w ofercie dlatego przyłączę się do Ciebie. Tym bardziej, że Twoja dieta dostarcza wszystkich składników, które są nie zbędne :) Troche zamotałam, ale pewnie wiesz o co chodzi :)

Gość liczbapi
niezbędne*

liczbapi zapraszam :) zapomnialam dodać ze koktajle robisz na mleku 1,5 - 2 % wiec uzupelniasz wapń :) mozesz je rowniez robić na jogurtach nat. bądź kefirach. Powiem Ci, że kiedys stosowalam odnovit - na wzmocnienie kosci i stawów i bardzo mi pomogło. Rozrabiasz to i pijesz.A kupujesz w aptece. Do tego pij kefiry -jesli nie lubisz naturalnych dodawaj owocow i mixuj. Ogolnie jelsi mam byc szczera - to najlepiej kupic odzywkę bialkową w sklepie z odżywkami dla sportowców -taniej a to to samo :) Podobnie jest z błonnikiem- najlepiej w aptece (jutro podeślę Ci nazwe blonnika jaki mam) za pudełko spore zaplacilam niecale 40 zł. Co do ćwiczen na wzmocnienie mięśni - polecam jogę (oczywiscie jesli nie masz przeciwskazan od lekarza ani zadnych urazow kragoslupa) a najlepszym na miesnie i wzmocnienie calego ciała PILATES. Spokojniejsze cwiczenia,a naprawde DUZO daja miesniom :)

Spalem jak zabity ... ale na szczescie (nie wiem czy Twoje) nie umarlem ;) Cos mi sie wydaje, ze ... zdecydowanie za malo kcal, wychodzi ok. 1300. "do tego lyzka ugotowanego ryzu badz kaszy najlepiej" ... smialo mozesz jesc wiecej. Makaron tez nie jest taki zly, ale nie lyzka makaronu :P A propos Twojego pomiaru ... nie musisz juz nic dodawac, opis tego procesu jest przedstawiony w sposob tak przejrzysty ... ze idzie sobie to wszystko wyobrazic ... na wlasne oczy ;)

Borsuku_morski cieszę się jednak że zyjesz:) nikomu nie zycze źle :D Mało kalorii, hmm dobrze się tak czuję,jedząc to co lubie i gubiąc to czego nie lubię :p Widzisz pracę mam siedzącą...czyli 8 h siedzę,a jedyny ruch w ciagu pracy to pojscie zroienie kawki,herbbatki...czy jedzonka... ot co:) I jak tu ma pupa nie rosnąć :D a co do ryzu czy kaszy czy makaronu, owszem moze to i jest mało,ale ja naprawdę po weglowodanach PUCHNĘ z dnia na dzien... zresztą moze dziwna jestem,ale ja nie lubię makaronów :O Kiedys bedac we Wloszech przez 3 miesiace katowalam się, bo codziennie uczta makaronowo-pomidorowa... A Wlosi dziwny narod obrazaja się jak odmawiasz jedzenia w ich domach ... Moze tez przez to mam uraz :) hhehehe A co do pomiaru... OBWOD POD BIUSTEM= 84 cm . Wiec roznica jest :) ( Kochana foczko959 ten pomiar z dedykacja dla CIebie :p ) Borsuku_morski Ty lepiej sobie tego teraz nie wyobrażaj bo nie zaśniesz pózniej i co ? ... :D Na mnie będzie!?

Gość :)))))
To jaki to rozmiar C? 83 pod biustem i 96 we biuście to 75E jest :P

No dobrze, odnosnie makaronu - wymowka przyjeta, odnosnie liczby kcal ... niech sie zastanowie ... no dobrze, tez mozesz czuc sie rozgrzeszona ;) ... ale staraj sie dobijac do 1500 :) Hmm ... czy nie zasne? ... pewnie zasne, pijam codziennie 100ml czerwonego wina, ktore w sposob nieznany znawcom posiada wlasciwosci uspiajace ... zastanawiam sie jednak ... jakiego typu bedzie to sen ... ;)

widzę ze znawca stanikow damskich nawet sie znalazł...pod nowym nickiem :))))) Wiec tak mając pod biustem 84 cm chyba nie wejde w 75... No ale szczegół. Chcesz to Ci stanik wysle :P Mowie C to C. Borsuku_morski dziekuję za rozgrzeszenie :D I przykro mi ze masz problem z alkoholem ... <lol> :p ja rozumiem raz na jakiś czas,ale zeby codziennie :O Dzis będą Ci się śniły same zgrabne laski - ot co! :D

Gość hajdojadojka
idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idź to gówno reklamować gdzie indziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pfff... to jest moj wątek ,wiec to Ty idź gdzie indziej - to po 1. Po 2 - Twoj nr IP zostanie zablokowany na tym forum :) A po 3 - żegnam (ładnie mowiąc wypier...)

Dziekuje za zyczenia senne ... mnie sie wydaje, ze hajdojadojka potrafi przewidywac przyszlosc i jej komentarz dotyczyl komentarza pozniejszego ;) P.X. a Ty czesto ladnie mowisz? :)

Borsuku_morski :D Proszę bardzo :) cała przyjemność po mojej stronie :) A co do komentarza,to ten TAGINE ok (choc sa inne watki gdzie się reklamowac mozna) -jakieś tam garnki lepią i szukaja klientów ;) to to rozumiem jeszcze. . . ale ten hajdojadojka to poprostu "zawiedziona"(Borsuk wie o co chodzi prawda?) kobieta i musi się wyżyć... Ja Borsuku wogole nie przeklinam, uważam, że kobiecie z klasą to nie wypada :) I tak samo złość pięknośći szkodzi :) hehhe P.S. moja babcia mawiała - nie rusz gówna bo smierdzi :) wiec zastosujmy sie do tego typu zaczepek w ten wlasnie sposób. <milczy>

Borsuku_morski poprostu widzę ze jesteś lotny w aluzjach. Nie masz z tym problemu. Nauczycielką nie jestem. A mocnych dziedzin mam wiele :D Taki psikus :P

Gość :)))))
nie nowym, tylko normalnym... jednym z wielu chyba, bo nigdy nie pamiętam co wczesniej wpisywalam tak "często" tu zaglądam że mi się nie chce czarnego zakladać.., i tak go zapomnę :D A jak mówisz że c to nich ci będzie :P

P.X. hmm ... okulary masz dopasowane idealnie ;) Jesli tych Twoim mocnych dziedzin nie ma wiecej niz 30 ... to smialo - wymieniaj :)

:))))) no to spoko :) C na pewno C. Ale wiesz wydaje mi sie ze to tez zalezy od firmy z jakiej sie kupuje staniki. Podobnie z ciuchami mam, w jednym sklepie zaloze rozmiar38 czy 40 w innym juz 42... wiec nie ma reguły. . .

Borsuku_morski a wiec...koszykowka (tak 9 lat trenowalam stad te łydki 40 cm :P ) , jezyk polski, geografia, BIOLOGIA :) , film, muzyka,taniec, GOTOWANIE i eksperymentowanie w kuchni , sluchanie i rozmawianie z innymi, humor, jazda konna, komputery, jazda autem (uwielbiaaaaam :) a do tego jestem dobrym driverem ) :P , diety, bhp, psychologia, zarzadzanie firmą, a ze zwierzakow tylko Borsuki :P tfu raczej chciałam powiedziec mam psa :D na imię jej Tequilla :)

Borsuku_morski a Ty co porabiasz na forum ? Odchudzasz się? Ja nie wiem nic o Tobie :D Jak to tak <nono> :P