Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana znow szukająca

zwariuję bez pracy

Polecane posty

no :( W dodatku mam odebrac ost.czesc pensji i znow sie boje, bo nie wiem po jaka kwote ide do banku...i jaki mi numer na koniec wykrecili.

Gość witaj w klubie bezroboli
ja juz 5 miesiac szukam pracy i nie mam juz nawet nadziei, ze jakokolwiek znajde. Ledwo wiaze koniec z koncem, a za tydzien musze zaplacic czynsz i niestety zabraknie mi do calosci. Nie wiem co robic, mam coraz czarniejsze mysli. Ciagle tylko klopoty i klopoty, zeby chociaz jakas praca byla to moze bym sie lepiej czula, a tak siedziec calymi dniami sama w domu... albo wysylam CV albo laze po miescie i roznosze. Ale i tak wiem, ze we wiekszosci miejsc te CV laduja w koszu.

witaj w klubie bezroboli -a w jakim miescie jestes? Duzym , mniejszym? Bo ja Wawa :(

nie wiemm juz jak szukac, bo na kazde ogloszenie jest 100odpowiedzi

Gość jestem z wami
tez roboty nie mam i caly dzien w domu siedze:-(

Gość wujek dobra radaaaaa
w wielu firmach obecnie zwracają uwage na jęzuk ciała itd itd. tutaj masz napisane jak trzymac rece jakim tonem mówic i jak ukazac swoje zalety http://gourl.org/musson mysle ze to jest pomocne narzedzie. ja pracuje w duzej firmie i dzieki czemus takiemu awans poszedł pomyslnie :) zwłaszcza ze mieli przy rekrutacji psychologa i to własnie oceniał:)

ja jestem chyba jakas niezaradna. Tam gdzie mnie wylali to ludzie pracuja podobno po 20-30lat

Gość Zdołowana totalnie
A ja nie dość, że szukam pracy, rzuciłam studia, to jeszcze zakochałam się w facecie, który mnie nie kocha. Co gorsza poszłam z nim do łóżka i czuję się teraz strasznie. Nie mam już siły!

Gość mały odkrywca
jakie macie wykształcenie?

Gość SiostraMarilyn
Przed chwilą założyłam topik na ten sam temat :( Też szukam bezskutecznie pracy od dwuch miesięcy. Nie wiem jak to dalej będzie...

Ja szukałam pracy jakieś 2 lata, nawet ponad. Ale w między czasie się dokształcałam, różne kursy, kończyłam podyplomkówę, robiłam staż w urzędzie - zawsze to coś, a i parę groszy wpadło do kieszeni. Teraz mojej pracy nie zamieniłabym na żadną inną.

Gość bnvnnnvvvn
Głupoty gadacie. Rozumiem, że nie chcecie pracować za minimalne stawki, ale zamiast siedzieć w domu lepiej chyba zatrudnić się w spożywczaku i w tym czasie szukać pracy? Nie wiem skąd jesteście, ale tylko dzisiaj widziałam ze 3 ogłoszenia pracy na sklepach (piekarnia, monopolowy)

Gość jhvhgfchfjknmjk
a ja mam 32 lata i mialam jedna prace w ktorej rpzepracowalam rok potem 3 lata wychowawczego i do widzenia:)

Gość bnvnnnvvvn
jhvhgfchfjknmjk - nienawidzę takich "cwaniar", typowe POLACTWO. A potem "feministki" dziwią się, że pracodawcy niechętnie przyjmują baby do pracy

Gość bnvnnnvvvn
A jak pracodawca poprosił o podpisanie umowy o "niezachodzeniu w ciążę", to wielka afera, oburzenie, komentarze typu "traktują mnie przedmiotowo", zaraz sprawa w telewizji

Gość bnvnnnvvvn
To już nawet nie chodzi o zerowe amibcje, bo w dupie mam czyjeś ambicje. Chodzi po prostu o nieuczciwość i zmuszanie pracodawcy do wyrzucania pieniędzy bez korzyści. Żałość.

Imię i nazwisko zastrzeżone -gratuluję :) Mozesz uchylic rabka tajemnicy odnosnie tej pracy? Cokolwiek chociaz ...?😭:) Zdołowana totalnie -faceta odpusc, skoncentruj sie na szukaniu zatrudnienia SiostraMarilyn -zaraz zajrze bnvnnnvvvn-nie wiem czy wiesz, ale zdarza sie, ze znalezienie pracy ponizej kwalifikacji jest tak samo trudne jak znalezienie tej pracy, ktora sie chce wykonywac i ktora satysfakcjonuje

Gość bnvnnnvvvn
zdolowana znow szukająca - bez obrazy, ale ja znalazłam pracę z zerowym doświadczeniem. Oczywiście można mówić o szczęściu, ja po prostu potrzebowałam sobie dorobić. Więc nie wierzę, że ciężko jest znaleźć pracę poniżej kwalifikacji. Jeśli miałabym do wyboru siedzieć w domu i jęczeć, że nie mam za co opłacić rachunków to a) poszłabym do jakiejkolwiek pracy, b) napadałabym na bank. każdy chciałby pracę miłą, ciekawą i świetnie płatną.

Gość bnvnnnvvvn
Imię i nazwisko - skończyłaś studia? Mogę zapytać, jakie kursy robiłaś? :) Też jestem zainteresowana

Spożywczak, piekarnia, i inne no jasne. Byłam, pytałam, prosiłam, ale nic, nie chcą ponieważ jak się przyznałam, że jestem po studiach, nie chcieli bo sama nie wiem. W kolejnych miejscach powiedziałam tylko o średnim, odp. ee nie, bo pewnie będziesz chciała tylko czasowo, pewnie na studia pójdziesz, a może już je masz, pewnie będziesz chciała lepszą pracę, ee dzięki. Na solariach osiedlowych - nie bo właśnie się kończy statut studentki, a nie będziemy płacić składek. W okolicznych kioskach czy salonikach tak samo. W urzędzie pracy - staży brak, bo powódź, ok, to jeszcze rozumiem, ale kursu nie mogę zrobić bo nic nie ma pode mnie, a ja bym poszła nawet na operatora czegokolwiek, ale stwierdzili, że i tak nie będę tego robić, więc nie opłaca im się we mnie inwestować. Dodatkowo okazało się, że ani ubezpieczenia nie mam ani nic. Jestem nikim w porównaniu z patologiamii, które stały w pobliżu po pieniądze, rewelacja. Rachunki nie popłacone od czerwca. W wielu biurach proponują mi pracę za darmo na próbny miesiąc lub dwa, bez gwarancji zatrudnienia, nawet bez kosztów dojazdów.

Skończyłam studia :) Kursy to była raczej profilaktyka, a nóż dowiem się czegoś nowego, no i dowiedziałam. Kursy robiłam z programów graficznych i DTP + trochę teorii poligrafii, ale warto było. Teraz robię to co lubię i wiem, że jestem w tym dobra.

Ja pracuję w Urzędzie Miasta. Praca monotonna ale zmieniać jej nie chcę bo daje mi stabilizację i poczucie bezpieczeństwa.

Gość taa niedobra pupa
I tak ludzie cieszcie się, żyjecie w lepszych czasach. Ja miałam absolutorium w 2001, kończyłam historię. Z 20 osób z mojej grupy na studiach po roku nikt nie miał pracy... Ww Poznaniu bezrobocie formalne było wtedy ponad 20%, co się działo w małych miasteczkach - nie warto wspominać. Też szukałam, wysłałam chyba z 900 CV, dostałam 3 zaproszenia na rozmowe, w tym jedno to była pomyłka... Składałam nawet do monopolowego - w najgorszej dzielnicy miasta, było chętnych na 1 miejsce 19 osób. Dawali 600 zł za etat wtedy... Na niektóre stanowiska - np. szukano sekretarki do pracy w wydawnictwie, zgłosiło się 2 tys. osób! Bez znajomości dostanie jakiekolwiek pracy było bez szans.

A ja dostałam pracę bo na studiach w tym urzędzie miałam praktyki. Byli zadowoleni ze mnie i po ukończeniu stażu nie było problemu z zatrudnieniem.

ja prace bym miala, ale nie wytrzymalam w klice. Mobbing i orzecznictwo z tym zwiazane nie ma w Polsce tradycji wiec nawet nie warto bylo sie sadzic.