Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SiostraMarilyn

POSZUKUJĄCY PRACY...

Polecane posty

Gość SiostraMarilyn

Czy jest tutaj ktoś kto bezskutecznie szuka aktualnie pracy i zaczyna już popadać w desperację tak jak ja? :( Mieszkam w Warszawie, skończyłam w tym roku studia (niestety była to pedagogika 😭 ) i od dwuch miesięcy jestem systematycznie wypychana gdziekolwiek bym się nie pojawiła z zapytaniem o pracę. Wszędzie słyszę że nie mają wolnych etatów i nie będą nic mieli w najbliższym czasie. I wysyłam tylko setki CV które i tak pewnie lądują w koszu. Nic mnie już nie cieszy i czuję się bezwartościowym pasożytem.

Gość SiostraMarilyn
za ziko daję sobie gasic pety na tyłku :classic_cool:

Gość nie chce mi się logować :)
a szukasz pracy tylko w zawodzie?

Gość SiostraMarilyn
szukam czegokolwiek, mogę nawet robic za zywa popielniczkę na centralnym :(

Gość SiostraMarilyn
Jak do tej pory szukałam przede wszystkim w zawodzie bo do tego mam przynajmniej jakieś przygotowanie i wiem że dałabym sobie na 100 % radę. Nie mam wogóle pomysłu gdzie indziej mogłabym szukać. Do sklepu nie chcę, języków nie nam żeby gdzieś na recepcję czy do biura 😭

Gość Martyna333333333333
A ja po liceum od razu założyłam, że na studia nie idę. Bo ze studiami czy bez szanse są podobne. Zamierzałam szkołę policealną skończyć, ale że się trafiła praca to zrezygnowałam. I mam tylko średnie z maturą i mam pracę zarabiam 2600 stałe zatrudnienie od 7 lat. I żadnym szczególnym wykształciuchem nie jestem. Bez doświadczenia i znajomości i się udało. Więc po co studiować, kasę marnować jak potem wcale nie jest lepiej.. gdybym miała znowu wybierać też na żadne studia bym nie szła. Ale dziwne, że nawet w sklepie zahaczyć się nie możesz. Ściągnęłam do Warszawy koleżankę z mniejszego o wiele miasta i po tygodniu dostała pracę w sklepie odzieżowym. Bez doświadczenia. I co rusz jakieś ogłoszenia są. Dziwne, że tak ciężko. Rozumiem, że sklep to nie praca marzeń, ale skoro popielniczka by Cię zadowalała to i sklep powinien odpowiadać. Mój mąż ma wyższe i też nie może pracować w zawodzie. Życie jest jednak trochę niesprawiedliwe. Chociaż mi się udało i narzekać nie mogę. Tfu by nie zapeszyć.

Gość praca praca praca
Pilnie poszukuję studentek do pracy w charakterze Hostessy w dniach 17-19 września w Warszawie ( domy handlowe ), praca płatna 10 PLN netto za godzinę. Możliwość dłuższej współpracy przy promocjach. W tych dniach praca zajmie około 20 godzin w sumie. Casting odbędzie się 16 września w Warszawie przy ulicy Jaworzyńskiej 3/22 o godzinie 15:00. Proszę o kontakt mailowy na adres: olga.wisniewska@3space.pl Poszukuje opiekunki dla dziecka - szkola podstawowa. Zakres obowiazkow - odbior dziecka ze szkoly do domu, pomoc w odrabianiu lekcji, organizowanie wolnego czasu. Praca raczej o charakterze dorywczym - tj. 2-3 razy w tygodniu w godz 15-19, ale z opcja wiekszej czestotliwosci badz ilosci godzin ( niewykluczone sporadycznie weekendy badz noclegi). Lokalizacja Stara Ochota/Szczesliwice. Rozpoczecie pracy - polowa wrzesnia. Kontakt email gumtree badz Anowi_2006@wp.pl. Prosze o przeslanie CV badz informacji o sobie, referencje mile widziane.

Gość praca praca praca
Osoby zainteresowane stanowiskiem Pracownik Działu Zaplecza Gastronomicznego (praca „na zmywaku) prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego (z umieszczeniem odpowiedniej nazwy stanowiska w temacie/nagłówku) na e-mail: hr.warsaw@hilton.com lub adres: HILTON WARSAW HOTEL & CONVENTION CENTRE Dział Personalny, ul.Grzybowska 63 00-844 Warszawa Poszukujemy osób dobrze zorganizowanych, dyspozycyjnych, pracowitych, z umiejętnością pracy indywidualnej i zespołowej. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę HGC S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Grzybowskiej 63 dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacyjnego, zgodnie z przepisami ustawy z 29.08.1997 o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z póź. zm.). Przyjmuję do wiadomości, że przysługuje mi prawo wglądu do treści moich danych oraz ich poprawiania.

Gość Martyna333333333333
Języków nie znasz? nawet angielskiego? ee no to widzę, że wcale gorsza nie jestem od tych co po studiach. Ja znam biegle 3 języki. A jestem po ogólniaku. Ale jak ktoś wybrzydza sklep nie, tu nie, to sory. Nigdy od razu nie dostanie się pracy marzeń. Ja stopniowo awansowałam, a zaczynałam odp ani od odbierania telefonów.

Że z pracą jest lipa to wiadomo nie od dziś, ale skoro nie możesz naleźć nic w swoim wyuczonym zawodzie, to już trzeba szukać gdziekolwiek wg. mnie. A że języków nie znasz, to tylko sobie w brodę możesz pluć... Niestety taka prawda, że teraz wychodzi kto się uczył a kto kuł, żeby maturę zdać i na studia iść. (nie mówię broń boże że tak było w twoim przypadku) Chodzi mi raczej o to, że Ci którzy uczyli się sami dla siebie mają łatwiej - chociażby z tymi językami właśnie.

Gość SiostraMarilyn
Martyna333333333333 bez przesady...to o popielniczce to był jakiś podszyw-chyba nie trudno się zorientować. praca praca praca ja sama potrafię znajdować ogłoszenia w internecie- nie musisz mi ich tutaj wklejać. Takie prace jakie tam podałaś to ja wykonywałam będąc na studiach (opieka nad dziećmi, zmywak, kelnerka, promocje-to wszystko nie jest mi obce) ale ja teraz potrzebuję etatu-nie mam jakichś wygórowanych ambicji. O pracy w zawodzie jak widzę mogę sobie teraz tylko pomarzyć bo nigdzie nie ma wolnych wakatów ale w sklepię się nie widzę-po prostu nie chcę pracować w sklepie i już. Co do języków to zgadzam się- powinnam znać co najmniej jeden-uczyłam się angielskiego przez conajmniej 10 lat w szkołach ale nic z tych lekcji nie wyniosłam. Na korepetycje nigdy nie chodziłam bo nie miałam kasy na to. Wybrałam nieprzyszłościowy kierunek i teraz to wszystko wychodzi.

Gość praca praca praca
to idź na staż z UP wątpię, żeby ktoś przyjął na etat osobę bez doświadczenia

Gość praca praca praca
poza tym teraz UP mają pieniądze z funduszy UE, realizują programy, możesz skończyć ciekawy kurs j(wybrany przez ciebie) jeśli jesteś bezrobotna

Gość SiostraMarilyn
no właśnie-jak to jest z tym UP? bo sytuacja jest taka... mieszkam w Warszawie ale pochodzę z innego miasta i tam jestem zarejestrowana (to jest również woj. mazowieckie). Czy w takim przypadku mogę iść na staż tu w Warszawie?

Gość praca praca praca
możesz iść gdzie ci się podoba jeśli twój UP jest biedniejszy od warszawskiego, to wtedy możesz zameldować się tymczasowo w Warszawie i zarejestrować w warszawskim UP. Tak się składa, że jestem pracodawcą. Jeszcze nie zatrudniłam nikogo bez doświadczenia w zawodzie (pomijając staż), bo się po prostu nie opłaca. Nieproduktywny pracownik minimum za 3500 zł

Gość praca praca praca
Mnie się wydaje, że w twoim zawodzie bez doświadczenia można być właśnie jedynie opiekunką, hostessą itp.... bo tutaj liczy się doświadczenie, które trzeba zdobywać latami

Gość praca praca praca
Wejdź na stronę www swojego UP i zobacz jakie możliwości oferuje. Zapytaj czy mają pieniądze na staż. Pracodawcę najlepiej znaleźć sobie samemu, bo zanim się odpowiedni w urzędzie trafi, możesz poczekać kilka dobrych lat:) Jeśli UP nie będzie miał pieniędzy na staż, pozostaje ci wolontariat, przynajmniej do końca roku. Często ludzie po wolontariacie pozostają na swoim miejscu pracy i zaczynają pracować na etat.

Gość SiostraMarilyn
Tylko że ja nie mam gdzie się zameldować w Warszawie...wątpię żeby właściciele mieszkania które wynajmuję wyrazili chęć tymczasowego mnie zameldowania tutaj...

Gość SiostraMarilyn
Dowiadywałam się w UP czy mają pieniądze na staż i faktycznie-pieniądze są ale trzeba sobie samemu znaleźć pracodawcę tak jak piszesz.

Gość praca praca praca
Teraz odpowiedz na pytanie z kim chcesz w przyszłości pracować. Jeśli chcesz zarabiać trochę więcej niż nauczyciel, wybierz prywatną instytucję, np. prywatne przedszkole (upewnij się, że mają pedagoga na etacie :) ) Idź do osoby zarządzającej taka placówką i zapytaj czy mogłabyś u nich odbyć staż Roznoszenie głupich CV nic nie da :)

Gość sellikaa
dziwne rzeczy piszesz, dużo szkół szuka nauczycieli do świetlicy!!! dzwoń albo lepiej chodź zajrzyj na stronę kuratorium, men

Gość praca praca praca
a umowę z właścicielami masz podpisaną? jeśli tak możesz sama się zameldować, trzeba tylko pogrzebać w przepisach. Warunek? musisz mieszkać tam dłużej niż 3 miesiące

Gość praca praca praca
żeby pracować w szkole chyba trzeba zrobić odpowiedni kurs, prawda?

Gość SiostraMarilyn
po moich studiach mogę pracować głównie w różnych placówkach opiekuńczo-wychowawczych. Niestety-tak jak pisałam wcześniej, brak wakatów :( nawet miałam ostatnio taką sytuację że miało się znaleźć pół etatu w jednym internacie. Cała w skowronkach poleciałam tam i co się okazało-po radzie pedagogicznej ci wychowawcy, którzy tam pracują podzielili się tymi dodatkowymi godzinami ( czemu zresztą trudno im się dziwić) no i pół etatu przestało być aktualne...ciężko jest młodej ambitnej osobie gdziekolwiek się wcisnąć...a bez znajomości tym trudniej :(

Gość pot
do sklepu powinnaś isc bo do niczego się nie nadajesz. Żadna robota nie chańbi! Wstyd leniu,ze wybrzydzasz

Gość SiostraMarilyn
sellikaa to o czym piszesz czyli szukanie pracy w świetlicach przerabiały z kolei moje koleżanki ze studiów (dwie z nich chciały iść do świetlicy, ja skupiłam się bardziej na placówkach zapewniających całodobową opiekę dzieciom i młodzieży). Na tą stronę kuratorium to już nawet przestały wchodzić bo wysyłały cv w odpowiedzi na wszystkie głoszenia jakie się pojawiły i od jednej tylko szkoły jedna z nich otrzymała jakiśtam odzew-ale i tak nie została zatrudniona :(

Gość praca praca praca
mnie się wydaje, że sens aplikować jest do: SPZOZ Centrum Odwykowe w Warszawie SKRZAT - Przedszkole Niepubliczne, Warszawa,Białołęka ,Tarchomin, Samodzielny Publiczny Zakład Lecznictwa Otwartego Warszawa Ursynów - Poradnia Terapii Uzależnień (Warszawa)

Gość SiostraMarilyn
pot oczywiście że zadna praca nie hańbi-zgadzam się z tym. Ja nie chcę iść do sklepu nie dlatego że wstydziłabym się tej pracy ale dlatego ze się w niej nie widzę. Tak trudno to zrozumieć? Jak masz pisać takie bzdury to lepiej wcale się nie odzywaj.

Gość praca praca praca
nie zostałaś zatrudniona, bo trzeba być wariatem, żebu w takich placówkach zatrudniać osoby bez doświadczenia (a studia właśnie to dają- brak umiejętności)

Gość pot
wstydzisz się pracy w sklepie. Taka jest prawda. Inne po studiach też zaczynaja prace w sklepie na początek. Więc wstyd to wybrzydzać