Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eerika71

kłopoty z pierwszakiem

Polecane posty

Gość Eerika71

witam serdecznie, mój synek właśnie poszedł do 1.klasy, ale od samego poczatku nie mógł się tam zaklimatyzowac.wiem,ze minął dopiero 1 tydzien, ale nauczycielka mowi,ze jest strasznie wycofany, płacze,nie chce sie uczyc. wczesniej chodzil do przedszkola i nie było z nim żadnych problemow.co zrobic,zeby szkola nie kojarzyla mu sie z tragedia i najwazniejsze - zeby przekonal sie do nauki???

Gość kukuleczkaa
moze spotkało go tam cos nieprzyjemnego i teraz z obawy przed podobna sytuacja nie chce chodzic do szkoly.porozmawiaj z nim, mozece tez pobawic sie w szkole, przecwiczyc razem mozliwe sytuacje tak, zeby wedzial jak sie zachowac w roznych okolicznosciach.cheer up, na pewno sie rozkreci:)

może spróbuj sprawić, że nauka bedzie mu sie kojarzyła z czymś miłym, z zabawą. ja przekonałam tak moja corke do matematyki. zaczełam od prostych scenek, zabawy w sklep a jak podrosła to sprezentowałam jej taki program na komputer Adibu. tam ma różne zadania do wykonania, opiekuje się przy tym jakimś zwierzątkiem itp. teraz o wiele łatwiej przychodza jej obliczenia i co najważniejsze juz nie pała nienawiścią do matematyki:)

Gość only-maru
mam tą grę i naprawde w przypadku moich dzieci spełniła swoje zadanie. jeden ma ta dla 4-5latków, drugi dla 6-7 i są zachwycone:)oczywiscie nie pozwalam im przesiadywac przed komputerem całymi g=dniami, maksymalnie godzinke i to nie codziennie.ale lepiej zeby robily wlasnie to niz ogladały jakies głupoty w tv albo szukały niewiadomo czego w sieci