Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daruś the Godfather

prezent na chrzciny

Polecane posty

Gość daruś the Godfather

brat zaprosił mnie na chrzciny syna oczywiście ja w roli chrzestnego, tyle ,ze chrzciny są w irlandii co kupić ? heh ;D

Gość daruś the Godfather
pomyślce i dajcie znać ,a ja sie przespie ;D

Gość daruś the Godfather
taaaa....chociaz jeden pomysł

Gość fajna dooopa
po choooy psuć dzieciaka?:o

Gość daruś the Godfather
oczywiscie quady, laptopy, samochody itp odpadają :D

Gość ...xxx...zzz
moj maz tez zostal chrzestnym tydzien temu, my kupilismy taki srebrny obrazek z dwoma aniolkami kosztowal 200zl no i do tego dalismy w kopercie 500zl. zapytaj ich czy czegos niepotrzebuja moze akurat cos kupisz i bedzie z glowy. zawsze w modzie zloty lancuszek. dwa lata temu chrzesnicy kupilismy fotelik "lezaczek-bujaczek" z fisher -price, do tej pory go uzywaja:)

Gość daruś the Godfather
ale tu nie będzie 500 zł tylko euro :D

Gość daruś the Godfather
macie jeszcze jakies pomysły???

Gość daruś the Godfather
?

Gość mamusia_25-
Moja córka od matki chrzestnej dostała badziewny łańcuszek za ok. 100 zł, a od ojca chrzestnego 400 zł. Uwierz mi, że rodzice najlepiej cieszą się z kasy. ja za pieniądze z chrzcin zaszczepiłam dziecko. Łańcuszek leży i jest tak cienki, że od samego oglądania plącze się.

Gość daruś the Godfather
ale pieniadze w zl owszem ale w innej walucie wyjdzie 2000 czy nie lepiej prezent

Gość szassasd
Ojciec Chrzestny przynajmniej w Polsce ma "obowiązki" przy chrzcinach, chociaż nie wiem w jakim obrządku będzie chrzczony syn Twojego brata. No ale u nas musi kupić gromnicę:D i trzyma ją w trakcie mszy. Dzieciom na chrzciny na ogół kupuje się łańcuszki z medalikami. No ale to wg tradycji. A wg nowych czasów to najlepiej kup mu jakąś symboliczną pamiątkę, obrazek itd żeby było wiadomo,że to z tej a nie innej okazji i do tego albo kup mu wypasioną zabawkę, albo np. chodzik albo daj kasę i z głowy

Gość z kasą może być różnie
moi rodzice odłożyli pieniądze, które dostałam na chrzciny na książeczkę i nie minęło parę miesięcy jak zeżarła je inflacja. Lepiej by było, gdyby np. mnie za nie zaszczepili, ale bądź co bądź zrobili to i tak, a jeśli pieniądze mają być dla dziecka lepiej je w cokolwiek zainwestować - nawet w badziewny, plączący się łańcuszek, który zawsze ma jakąś tam wartość - jeśli dziecko nie zechce go nosić może sprzedać za mniej więcej porównywalną wartość, jaki miał, gdy było ono niemowlęciem.

Gość stuknieta na łeb
Daj kupon na 100 euro do jakiegos sklepu z dziecięcym kramem, a jak chcesz dołożyc cos "świetego", to moze jakaś biblię obrazkową. Miałam takie cos jak byłam mała i sporo sie z tego dowiedziałam, bardzo lubiłam czytać te historyjki

Gość Ups..........
Ja też za miesiąc będę chrzestną i zamierzam dać album pierwszy roczek, i jakąś zabawkę, ja nie daję pieniędzy jestem chrzestną dziecka i prezent dla dziecka a nie kasa dla rodziców.