Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hvfdsugpodfgfdhbpifg

Czy którą s z Was miała taki problem?? Pomóżcie!! Co to może być?

Polecane posty

Witam, od dwóch tygodni często biegam do toalety, piecze mnie podczas siusiania, ale w normalnych sytuacjach też (ale mniej). Używałam Clotrimazolum (maści), Furaginum i Uroseptu. Nie przechodzi mi to, a bakterii w moczu nie mam (robiłam bdania i tak powiedziala lekarka). Do tego po stosunku piecze mnie pochwa. Miała któraś z Was tak? Plis pomóżcie!!!

cześć, ja tak miałam, jeśli oprócz tego masz upławy - wszystko wskazuje na grzybicę pochwy. Musisz wziąć antybiotyki dopochwowe np. nystatynę. Idź do ginekologa i nie zaraź partnera.

Raczej mam upławy - nie jest ich dużo, ale są jakby "serowate".

Gość tez tak mialam
Wszystkie wyniki ok. Pochwa czysta. Ginekolog przepisal mi globulki crotlimazol i nie pomogly. Pozniej Urosal, nie pomoglo, ale Furaginum mi pomogl. Bralam 2 tygodnie. A bylas u gina? Moze za krotko bralas Furaginum. Po stosunku tez mnie pieklo.

dokładnie, takie białe grudki - to objawy grzybicy. Ja je leczyłam kilka lat bo ciągle nawracały a jak się później okazało zarażała się w pracy w publicznej toalecie. Jeśli okolice pochwy masz czerwone, takie serowate, białe upławy, pieczenie przy siusianiu i stosunku - to moim zdaniem to grzybica. Idź do lekarza, bez antybiotyku się nie obejdzie a krem Clotrimazol stosuj dla złagodzenia pieczenia, no i w trakcie leczenia antybiotykiem lekarz też Tobie to poradzi,Powodzenia

Gość tez tak mialam
Jak masz uplawy serowate to raczej masz grzybka.

Ja mialam cos podobnego, bralam furaginum w globulkach, mi pomoglo, choc ilosc wydzieliny znacznie sie zwiekszyla, ale tylko dlatego zeby wlasnie oczyscic sie z tego grzybka :/, potem ktos mi doradzal ze nalezy po takim leczeniu stosowac preparaty z propolidrm (nie pamietam nazwy), ale w aptece doradza. Koniecznie wkladki sobie nalezy zakladac, bo propolis strasznie brudzi :/.

tak, pimafucin też brałam, strasznie brudzi, ale wyleczyłam się antybiotykiem i przez jakiś czas myłam się zwykłym szarym mydłem, nie stosowałam płynów do kąpieli do wanny i zapachowego papieru toaletowego.