Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robie ciasto na zimno

ile w lodowce mniej wiecej bedzie stygla galaretka?

Polecane posty

Gość robie ciasto na zimno

Pierwszy raz robie ciasto:-o nie wiem:( Ile bedzie stygla?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karotenkaaa
no minimum godzine, ale po 2h na bank juz powinna byc zastygła :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robie ciasto na zimno
kurde juz godzina minela a ona dalej plywa:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfsd
nie wklada sie goracych rzeczy do lodówki bo mozesz lodówke zepsuc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robie ciasto na zimno
I tak będę ją wiosną zmieniac:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kafe kafe
Oj, weź przestań! Może potrzebuje więcej czasu niż godzinę... Poczekaj, zobaczysz, ze się zsiądzie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karotenkaaa
a moze do ciasta dalas ananasy albo kiwi? one sprawiaja, ze galaretka sie nie zsiada. Poza tym powinnas ciasto polac zimna juz galaretka i dopiero do lodowki. Za 5 h sie zsiądzie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Przecież galaretka była najpie
gorąca. Musiała ostygnąć, żeby zacząć tężeć :) 1,5 godz. w takim wypadku to wcale nie jest dużo :) i nie da się zepsuć galaretki, więc głowa do góry :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kafe kafe
No, czyli zaczyna się zsiadać :) teraz juz szybko pójdzie ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JEDNA JEST JUZ DOBRA
ale dlaczego druga jeszcze nie? ;-o Wisniowa juz jest dobra a agrestowa jeszcze wodnista:-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnmjhjhhkj
Winiary to jest shit, zrobiam kiedyś to tężała chyba 4 godziny, spać poszłam o 1szej w nocy bo czekałam na głupią galeretkę:O Najlepsza jest z Oetkera, zastyga szybko, acz... podstępnie, trzeba jej pilnować:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnmjhjhhkj
Winiary to jest shit, zrobiam kiedyś to tężała chyba 4 godziny, spać poszłam o 1szej w nocy bo czekałam na głupią galeretkę:O Najlepsza jest z Oetkera, zastyga szybko, acz... podstępnie, trzeba jej pilnować:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Winiary masakra, ostudzilem o 23:00 i wstawilem do lodowki, teraz jest 3:30 i ledwo zaczela tezec. Nie wiem co mnie naszlo na czekanie az sama stezeje, zawsze studze i laduje do zamrazarki max 30 minut i mozna klasc na ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Melinda de Vollerberg
Zauważyłam, ze jeśli wsypie się galaretkę do gotującej wody to nigdy nie stężeje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja zauważyłam,że dłużej tężeje w plastikowej misce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A moim zdaniem szybciej w szklanej miseczce niż plastikowej,szkło syzbciej złapie i zarazem utrzyma zimno. A ile dokładnie? Zależy do galaretki,z reguły są to 3-4 godziny. www.Sklep.WinaImport.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żeby galaretka szybko stężała trzeba zalać ją odrobiną mniej wody niż jest napisane na opakowaniu... po rozmieszaniu galaretki przez 2-3 minuty przelewamy ją z jednego naczynia do drugiego aby troszkę przestygła (ja używam do tego plastikowych miarek z dziubkiem żeby się nie rozlewało) następnie trzeba przelać galaretkę do jakiegoś płaskiego naczynia o dużej średnicy (chodzi o to żeby była duża powierzchnia np. talerz) i do lodówki ... galaretka tężeje w ciągu 40-50 minut :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też dodaję mniej wody. Mieszam w płaskim naczyniu, a potem wkładam do zimnej wody, żeby przestygło. Do lodówki dopiero jak jest całkiem zimne. Potem ok. 40 min i jak już zaczyna mocno gęstnieć to wylewam na ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Robię trójkolorowe galaretki
Ja właśnie robię trójkolorowe i najpierw wsadzam do garnka z zimną wodą potem do lodów , ewentualnie na chwilę do zamrażalki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robie 15 minut ile trzeba mniej wiecej? czekac prosze o szybka odpowiedz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ile stężeje zwykła galaretka nie do ciastka tylko tak żeby ją sobie zjeść ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja włożyłam gorącą do lodówki czy coś się stanie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak jest napisane na ulotce 0,5L to zajemy 0,25 L i jest ok szbko sciąga. Chyba że potrzebujemy wiecej galaretki to na ),5L dajemy 2 galaretki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepis

ja to najpierw zalewam goraco wuda galarete i nastepnie intensywnie mieszam i gotowe wtedy wystarczy tylko jeden moment.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×