Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Morena_

Depilator !

Polecane posty

Gość Morena_

Hej dziewczyny :) Niedawno zakupiłam depilator braun 5170. Wszystko ladnie pieknie,lampka podswietlajaca bardzo sie przydaje,bol da sie zniesc...tylko martwi mnie fakt samej depilacji:( A dokladnie mam na mysli krociutkie wloski jakie zostaja po goleniu..przez co skora nie jest idealnie gladka.I jest to wyczuwalne od razu po przejechaniu dlonia po nodze. Strasznie mnie to irytuje,bo sadzilam,ze depilatory radzą sobie z tym podobnie jak maszynka tylko na dluzej. Depiluje zgodnie z instrukcją : pod kątem prostym,z dolu w gore,czasami w innym kierunku zeby uzyskac lepszy efekt. Niestety nie pomaga. Zostają krotkie wloski,kaktus nie gładka skóra. Pomocy.Macie na to jakies sposoby?moze ja robie coś źle..? Dodam,że wloski przed depilacja nie byly bardzo krociutkie,dlugosc taka akurat do depilacji..i świeżo po ciepłej kąpieli.

Gość gafaaaa
No to mnie zmartwiłas, bo sama sie zastanawiam nad zakupem tego typu sprzętu. vKurcze a tak reklamuje ze nawet najmniejsze włoski usuwają.

Gość Morena_
No niestety nie wiem o co chodzi...dziewczyny bardzo chwalily depilatory szczegolnie Brauna. Wiec sie pokusilam i to na ten w ktorym jest 40 peset,czyli depilacja jeszcze dokladniejsza... siedzialam wczoraj w lazience ponad godzine golac jedna lydke.Ciagle czulam te pierońskie małe kłujące włoski...stwierdzilam,ze kapituluje bo rano oburze sie z samymi czerwonymi bąblami...dlatego postanowilam spytac bardziej doswiadczone osoby o rade.. zanim zrobie drugie podejście. Pytalam kolezanek w pracy - tez twierdza to co ja..po depilatorze czuja klujace wloski...

Gość noworody i pempowiny
poczekaj 2 tyg aż włoski urosną tak do 1,5 cm i idz z tym do kosmetyczki albo wizażystki i powiedz jej beidxzeisz miałą na swiadka

Gość Morena_
ale nie rozumiem... na świadka,kosmetyczka? Moglabys wyjasnic dokladnie o co chodzi..?

Gość Morena_
1,5cm !? ja takich wlosow nie mialam chyba przed jakakolwiek pierwsza depilacja :) to jakiś zart?

Gość gafaaaa
Z pewnością żart , kto ma taki porost w tak szypkim tepie

Gość Morena_
za to moje kłaki łonowe sięgają kolan :(

Gość Morena_
Tak,zarty podszywanie sie pod siebie... widze dojrzalosc XXI wieku:)

Gość mmilenaa
ja zwyczajnie depiluje cale nogi te male wloski potem wygalam zwykla maszynka.ich nigdy nie jest duzo.potem jest swietna gladkosc

mmilena, no tak tylko maszynką jak ogolisz ta niewielką ilość to za 2 dni znowu odrosną...poza tym nie wyobrazam sobie przejechać maszynką po świezo wydepilowanej i podrażnionej nodze:(

Gość pani nie ze wsi
na nogach zawsze zostaną ci małe włoski :O ja uzywam go tylko do pach. nogi bikini wosk,, ale tez zostaja malenkie włoski dlatrego je umisz wyrwac pincetą :O

ja wlasnie jestem na kupnie depilatora, po to zeby nie musiec golic sie codziennie maszynkami... chce miec idealnie gladka skore, nie lubie kluc, jak np chlopak mnie dotyka a ja wiem ze mam kaktusa to zle mi z tym... i tyle sie wlasnie naczytalam ze depilatory nie depiluja tylko ucinaja... ale z tego co wyczytalam, wiekszosc narzeka wlasnie na brauny, polecane sa pfilipsy, rowenty. i wlasnie taki zamierzam kupic sobie... nie brauna juz postanowilam

Gość niestety depilatory nie są
idealne - część włosków nie wyrywają - tylko URYWAJĄ, stąd wrażenie takich małych "kłujków" na nogach. I nie ma na to rady - chyba że włoski są bardzo delikatne. Ale i tak wg mnie depilator to najlepsze wyjście.

Gość weroniczkowa___
ja mam philipsa. mialam brauna i zdecydowanie ten philipsa jest lepszy. tylko ze ja depiluje nogi raz w tygodniu. bzdura jest to, ze ma sie gladkie nogi 4 tygodnie!! chyba ze niektore tak maja. ja nie.

ja jestem po prostu zirytowana do granic możliwości... poprawka maszynką? tragedia...wydalam pieniadze na depilator po to zeby odsunac inne metody depilacji i poslugiwac sie tylko tym. Dlugotrwale chocby tydzien i skutecznie..a tak? ogole te nogi Braunem i jazda do wanny golic i poprawiac maszynka...pieniedzy juz nie odzyskam choc mam go dopiero 2tyg. i jestem zupelnie zrezygnowana...nawet plastrem probowalam po depilacji zrobić poprawke...ale nie pomogl.Zalamka. Po prostu zalamka.

Gość weroniczkowa___
ja tez tak mam. po kazdym depilatorze takie wloski male zostaja. ja sobie depiluje nogi i wybalsamuje i czuc te wloski. teraz jak jest zimno to mam dluzej gladkie, bo jak wkladam rajstopy te nie rosna tak szybko wloski o nie, i jest lepiej. przed depilacja uzyj pilingu mocnego albo twardej gabki, to bardzo pomaga ;)

weroniczka,ale pomaga w czym? w usunieciu tych krotkich wloskow ktore upierdliwie zostaja?? ty tez usuwasz je maszynką po depilacji depilatorem??:>

Gość weroniczkowa___
tak! jak wyszoruje nogi twarda gabka lub pilingiem to jak depiluje nogi to tych wloskow malutkich zostaje bardzo malutko! posmaruje wtedy balsamem i nogi sa gladkie ;) to glupota zeby depilowac nogi i zaraz po tym maszynka dogalac ;/ no masakra! zrob tak jak ja mowie, przed kazda depilacja piling np kawowy, lub twarda gabka i pozniej wydepiluj. powinno byc duzooo lepiej ;)

Weroniczkowa,bardzo dziekuje :) Tez uwazam,ze sposob maszynka jest bez sensu,sprobuje tak jak piszesz :) Masz jakiś peeling godny polecenia?

Gość weroniczkowa___
hihi akurat weszlam na kafe ;) no sluchaj, dla mnie najlepiej sprawdza sie z kawy! jest twardy i gruby dlatego dobrze jest nim sobie nogi trzec. ja uzywam tez twardej gabki, to jest gabka do celulitu. ona jest bardzo twarda i uzywam jej wlasnie do pilingu nog. poszukaj w hipermarkecie takiej. chodzi o to, ze kawa brudzi wszystko i nie zawsze ma sie czas na nia, a taka gabka szybciutko ;) tylko ostrzegam, nie spodziewaj sie idealnej gladkosci! zawsze cos tam zostaje, ale w moim przypadku no po takim pilingu i posmarowaniu balsamem sa gladkie. ;)

Gość weroniczkowa___
a jeszcze zapomnialam. dobry jest tez piling z joanny! w takiej tubce, sa rozne 'smaki' ;) truskawkowy, pomaranczowy, kiwi..itd na pewno znajdziesz w rossmanie ;) kosztuje malo.

Gość anka szklanka pur blanka
trzeba bylo kupic tego nowego brauna z serii 7 a nie jakiegos starego shita

Szklanka Anka - ten depilator nie jest jakis bardzo stary:) Weroniczkowa,chyba wiem o ktory chodzi,uzywam go do twarzy...jagodowy czy jakis taki..:) Sprobuje w takim razie do nóg:) dziekuje Ciiii baaaardzo ! jak pomoże to wysyłam wirtualne piwko hehe:)

ten peeling kawowy kupujesz(jak tak to jaki?) czy robisz sama?bo o tym tez czytalam,ze dziewczyny robia to same w domku:)

Gość weroniczkowa___
sama robie ;) mozna fusy po kawie albo do pojemniczka wsypac kawy i dolac zelu pod prysznic i sie tym natrzec ;) wtedy jak masz wloski wrastajace (bo po depilatorze takie sie pojawiaja) to wtedy one wychodza i depilator je wyrwie ;p

oooo koniecznie musze sprobowac :) Mogą być fusy prosto z opakowania czy musza byc ze tak powiem "zużyte" z kubeczka w ktorym wczesniej parzylo sie kawe?:) Jestem Ci bardzo wdzieczna:)!!!!!

Gość TrustMe 30
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od kilku lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyNie mam problemu z podrażnieniami. Najpierw chodziłam do sklepu gotową pastę, teraz robię ja sama. Tutaj jest ciekawa strona o tym http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/