Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nananannanana

pytanie o pracę rozwiazanie umowy

Polecane posty

Gość nananannanana

witam mam pytanie wczoraj podpisałam umowę o pracę na okres dwóch miesięcy a dziś zadzwonili z innej lepiej płatnej pracy.czy mogę z tą pierwszą tak od ręki rozwiązać umowę czy muszą coś odpracować ?

Gość nananananna
tak na 2 miesiące

no to okres wypowiedzenia jest tydzień ale zawsze możesz rozwiązać za porozumieniem stron z dnia na dzień.

najlepiej zadzwoń do inspekcji pracy, oni tam udzielają porad telefonicznych. zapytaj jaki okres wypowiedzenia Ciebie obowiązuje. podejrzewam, ze nie dłuższy niż 2 tygodnie. ja przy umowie na czas określony- z tym , ze było to zastępstwo, miałam trzydniowy okres wypowiedzenia. ale najlepiej zadzwonić i dopytać dokładnie

do alonuszka no i dobry okres wypowiedzenia miałaś te 3 dni (tyle wynosi jak masz umowę o zastępstwo) a odnośnie okresu wypowiedzenia umowy na okres próbny polecam art. 34 Kodeksu Pracy. Do PIP się nie dodzwonisz bo tam wiecznie jest zajęte :)

* 3 dni robocze - przy okresie próbnym, który zawarty jest na czas krótszy niż 2 tygodnie; * 1 tydzień - przy okresie próbnym, który zawarty jest na czas dłuższym niż 2 tygodnie; * 2 tygodnie - przy okresie próbnym, który zawarty jest na czas 3 miesiące (dłuższy nie może już być).

a znam sie znam kadrową jestem więc i muszę :) to miałaś szczęście że się dodzwaniałaś do PIP bo nieraz przez pół dnia dzwoniłam i nic :(

u mnie w mieście codziennie mają dwie godziny wyznaczone dla takich dopytywaczy jak ja. i zawsze udaje mi się dodzwonić jak mam potrzebę. myślałam , że nikt tam nie dzwoni tylko wszyscy szperają w internecie poszukując informacji:)

a u nas godzinę mają dyżur w poniedziałki i dramat jest jak trzeba się dodzwonić. Już druknełam sobie telefony do PIP z całej Polski gdzieś się kiedys dodzwonię w końcu :)

no właśnie miałam pytać skąd jesteś :) to teraz będę dzwonić do Szczecina :). Ja aż z Bielska-Białej :)

jakby nie było to masz rację :) w całej Polsce obowiązuje jeden KP i inne tego typu :)

Gość i ****** co?
alonuszka podaj numer :) do inspekcji

Szczecin Okręgowy Inspektorat Pracy w Szczecinie ul. Pszczelna 7 71-663 SZCZECIN Porady udzielane są codziennie w siedzibie Okręgu (pokój nr 1 - parter) oraz telefonicznie pod numerem 091 431 19 29 w następujących godzinach: * poniedziałek od 9:00 do 18:00, * wtorek, środa, czwartek od 9:00 do 17:00, * piątek od 11:00 do 18:00.

e to u was dużo mają dyżurów telefonicznych :) u nas o zgrozo tylko w poniedziałek w godzinach 8:30-12:00 i 12:30-15:30 :(