Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozterki pewnej osoby

Czy podejmować się pracy wątpliwej etycznie i moralnie?

Polecane posty

Witam. Ostatnio znajomy zaoferował mi załatwienie pracy w obsłudze SMSów. Praca ta polega na odpisywaniu osobom korzystających z płatnych usług SMS tzn różnego rodzaju sex-smsy, horoskopy, randki etc. Czemu jest to praca etycznie i moralnie wątpliwa? Ponieważ cała jej idea polega na oszukiwaniu ludzi i wyciągnięciu z nich jak największej ilości pieniędzy Faceci tam pracujący (jak np mój znajomy) podają się za kobiety szukające sympatii, gotowe spotkać z danym osobnikiem, byleby tylko ten wysłał następny SMS za 2zł. Wiem, że brzmi to śmiesznie i tandetnie, ale są ludzie którzy naprawdę W TO WIERZĄ i są tak zdesperowani w poszukiwaniu drugiej połówki, że w takich konwersacjach topią tysiące złotych... a najtragiczniejsze jest to, że piszą tam głównie osoby biedne. Zupełnie nie wiem co robić :-( Z drugiej natomiast strony szukam pracy już ponad pół roku, jestem na utrzymaniu rodziców, mam do zapłacenia czesne za studia i nie mam perspektyw na znalezienie pracy, bo wszędzie chcą tylko osoby przebojowe i komunikatywne, a ja mam cholerną wadę wymowy. Pensja tam może i nie jest zbyt imponująca, ale zawsze jakaś praca. Niby to moje sumienie, ale co WY byście mi radzili?

Gość tigigi
chuj z tamtymi jeleniami, zacznij tam pracować

Gość KAŻDY ,ALE TO KAŻDY!!!
nie przejmuj się ciągle innymi,choć raz pomyśl o sobie i podejmij tą pracę,bo jak nie Ty to kto inny,takie życie:/

Gość KAŻDY ,ALE TO KAŻDY!!!
Kliknij w poniższy link, ZAREJESTRUJ SIĘ I ZARABIAJ ! NIECH CI PŁACĄ ZA TO ,CO NA CODZIEŃ ROBISZ ZA DARMO ! ;) Będzie Ci się tylko wyświetlać małe okienko z reklamami,które zupełnie w niczym nie przeszkadza.W reklamy nie musisz w ogóle klikać.Przez cały czas nabijają Ci się punkty wymienne na gotówkę- np. ,gdy pracujesz na komputerze,gdy przeglądasz zdjęcia na Naszej Klasie,gdy grasz w ulubione gry! Więc od dziś za przebywanie na komputerze będziesz miał/a za to płacone!:) Zachęcam Wszystkich do rejestracji,bo to po prostu się bardzo opłaca!!! Oto link do polskiego surfbaru ( i nie tylko...): http://twojatajemnica.orangespace.pl

Z jednej strony wierzę w naturalną selekcję i w to, że człowiek uczy się na błędach. Skoro są tacy frajerzy którzy w to wierzą, to może i lepiej dla nich. Jeśli dali się złapać na taką tandetną sztuczkę, to daliby się nabrać też na coś innego - a od zadłużenia u operatora komórkowego nie skończą przynajmniej w betonowych butach na dnie jakiejś rzeki. Więc może to ich nauczy rozumu... ... z drugiej strony... ech 😭

Gość oleole12
Nie przejmuj się. Nie Ty to kto inny. To ci co wysyłają smsy mają problemy, a nie Ty. Są o wiele gorsze zajęcia.

Up

Gość seniorita i kwita
dokładnie jak wyżej

Gość afdzamina
znam chłopaka który tak pracował , dobrze zarabiał, głównie naciągał kobity że on jest jakims facetem który się nią zafascynował po roku zrezygnował bo psychicznie nie wytrzymywał- można sie domyślać

Jeśli ta praca pozwoli Ci w miarę przeżyć, to nawet się nie zastanawiaj, tylko ją bierz:-) A frajerzy niech piszą dalej. Jak czują się wszyscy drobni sklepikarze, u których przepłacasz każdy jeden produkt? Mają nas w dupach. Jak czują się dealerzy, którzy sprzedają kurewsko drogie auta w Polsce? W USA zarobki nieporównywalnie większe, a auta tańsza. I co na to nasi dealerzy? Pierdolą to! Więc Ty się przejmujesz jakimiś frajerami, którzy wysyłają głupkowate sms'y, z nadzieją poznania kogoś?

Tak kurwa! Psychicznie nie wytrzymał? Czego nie wytrzymał? Presji, że kobiecie łamie serce? Codziennie w chuja nas robią na każdym kroku, zarabiając miliony, ale tam chłopak się wykończył pewnie. Do dzisiaj się leczy na pewno...

Gość kurde a zawsze myślałam że na
te SMSy odpowiada komputer, a tu proszę :) Wiesz, może naprawdę w ten sposób kogoś poznasz i stworzycie związek, tylko nie będziecie się przyznawać, jak się poznaliście.

Gość afdzamina
sama sie zdziwiłam że kumpel zrezygnował z tej pracy ,miał nawet niezłe pieniądze bo to od wydanej kwoty rozmówczyni.Bajerował po mistrzowsku,przez kompa służbowego w siedzibie wysyłał, zresztą jest twardzielem bezwzględnym.Jego siostra powiedziała mi że miał dosyć naciągania

Gość fdjhklfighjklhgfdsjdk
dobre

Gość gsdssgfdddd
bierz tą prace i tyle!

Gość alfons numer 1
twój wybór

Gość nawzajem i vice versa
miej godność rooro!

Gość gorgonzola 7
jak ci nie wstyd!

Gość Biedota nie usprawiedliwia
od głupoty. Jak ktoś chce kasę w tym topic niech topi. Ja bym taka pracę chciała :) bierz chociaż na jakiś czas.

Gość fffffffffffffffffffff
nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość widzieliście????????
idź pod latarnię

Gość weranda czy amanda?
Husky

Gość weranda czy amanda?
Husky

Gość llllllllllllllllll
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Gość A jak sie dostac do takiej pra
cy bo bym bardzo chciala