Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie chce mi sie logowac

waga w ciazy-prawidlowa?

Polecane posty

czesc dziewczyny. jestem na koncowce 17 tyg, moja waga od samego poczatku jest taka sama, jem sporo i czesto bo ciagle glodna chodze, brzuszka prawie wcale-wygladam jak dobrze najedzona. Na usg maluch ok wymiary ma odpowiednie do tygodnia ciazy. ale dlaczego ja nic nie tyje?

spoko spoko, jeszcze przytyjesz. ja też tak mialam jeszcze do niedawna, a teraz z dnia na dzien brzuszek większy (dosłownie! rośnie w oczach) i waga zaczyna przyrastac wreszcie... :)

Wszystko od hormonów zależy. Ja mimo, że jadłam mało to na Twoim etapie miałam już 5 kg do przodu. Teraz 37 tc i 19 kg do przodu :o Skoro z maluszkiem wszystko ok to nic tylko się cieszyć. Jeszcze przytyjesz.

Ja mam końcówkę 18 tygodnia i w końcu 1,4 kg na plusie, ale to w ostatnim tygodniu mi przybyło. Wcześniej nic nie miałam.

Aa jeszcze do do brzucha - w 19 tygodniu brałam ślub i mój brzuch to było ledwo widoczne wzdęcie. A po ślubie powiedziałam "no dzidzia już po weselichu, więc możesz rosnąć" i tydzień później miałam taki balonik, że ludzie co mnie ostatni raz na ślubie widzieli nie mogli uwierzyć, że tak szybko takie coś wyhodowałam :)

skoro maluszek rośnie to niczym się nie przejmuj! może nie przytyjesz za dużo i może brzuszka mieć wielkiego nie będziesz, bo to na prawdę nic fajnego taki wielki brzuch mieć :)

a kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Ja jeszcze nic nie czuję. Tzn jakieś 1,5 tygodnia temu czułam dziwne bulgotanie, a teraz nie. Nie wiem czy były to jelita, czy dzidziuś. Teraz się martwię czy wszystko jest ok.

dzieki dziewczyny tylko czasami sie zastanawiam gdzie to cale jedzenie idzie skoro sobie nie zaluje nieczego? ruchy?hm babelki, stukanie jakby od srodka skonczony 15 tydz teraz czuje to mocniej i czesciej i ma on swoje pory juz wiem kiedy mnie zacznie stukac hehe;)

Ja zaczęłam tyć dopiero w 6 miesiącu i dopiero wtedy zaczął być widać brzuszek. Ogólnie przytyłam 11kg. Jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku to nie masz się czym martwić. Mam znajomą która w ciąży przytyła tylko 4kg a dziecko ważyło ponad 4kg:)

Gość anuszkakakaa
ja bym sie cieszyla zamiast martwic :) tez w 17tc nie mialam nic na plusie moze 0,5kg i wcale nie narzekalam....a brzuch bylo mi widac dopiero od polowy 6 miesiaca mimo ze bylam szczupla wazylam 52kg przed ciaza....a teraz 39tc i na plusie 8,5kg i wiesz co nawet z tym mi jest ciezko, brzuszek urósl ile trzeba a maly wcale malo nie wazy wrecz przeciwnie jest duzy a wszyscy mi dogadywali jakie ja male dziecko bede miec.....wiec na pewno jest dobrze ze wszystkim i ciesz sie tym ze moze nie bedziesz miec ogromniastego brzucha a ile potrzeba to on ci dopiero urosnie tak jak mi nagle sobie wyskoczyl ;)

tak sobie mysle, rozmawialam z moja mama jest nas 3 i przy kazdym z nas przytyla 5-6kg tylko i brzuszek zawsze miala nie wielki i pokazywal jej sie przed 6 miesiacem a waga calej trojki przy urodzeniu grubo ponad 3 kg, wiec moze ze mna bedzie tak samo???byle nie porod taki jak ona miala masakra kazde w meczarniach ok 15-20 godz:(

Gość ja tez nic nie tylam
dopiero w 20-22 tc cos zaczelo mi przybywac - teraz jest 34 tc i 15 kg do przodu

ja w pierwszej ciąży 12 kilo w plecy :D:D:D a jak mała się już urodziła i odeszły resztki wód i łożysko to suma sumarum wynik był minus 15kg (mała urodziła się w 32w2d), a teraz jest 30tc a ja mam minus 1 kg od początku ciąży za to brzuch mam olbrzymi :D:D:D przy małej wogóle nie było widać że w ciąży jestem a teraz to już mnie pytają za ile dni termin :D:D: tak więc od wielu czynników to zależy a na pytanie co się dzieje z tym co zjesz odpowiedz jest bardzo prosta : dzidzia wszystko wysysa :) nie zdziw sie jak anemię po ciązy będziesz mieć :)

polozna tez tak mi powiedziala ze synus mi to zabiera i pewnie bedzie duzy hehe.troszke mnie pocieszylyscie:) cos jeszcze-wieczoram badz popoludniu zazwyczaj po posilku mam 2 kg na plus potem przed spaniem juz normalnie rano to samo hehe dziwne to

Witam! Ja jestem aktualnie w 16 tygodniu, to moja druga ciąża. Brzuszek mam już spory, pojawił się jakieś dwa tygodnie temu, wcześniej wyglądałam jak przy wzdęciu, nagle "wybiło" i już nikt nie może mieć wątpliwości, że to ciąża :D Mam nadwagę, aktualnie jestem niecałe 3 kg do przodu.

"wieczoram badz popoludniu zazwyczaj po posilku mam 2 kg na plus potem przed spaniem juz normalnie rano to samo hehe dziwne to" no przecież to normalne że sie wieczorem wazy więcej niż rano...

Gość mateczka___poleczka
nie chce mi sie logować------> gratuluję z całego serca z tego co wiem miałaś problemy żeby zajść w ciążę, czytałam jeden topik w którym się wypowiadałaś!!