Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wf2frg24gt43th3

CZY JA ZA DUZO CWICZE??

Polecane posty

Gość wf2frg24gt43th3

codziennie rano ide na 2 godziny na aeroby - rowerek,bieznia,steppery. Trzy razy w tygodniu wieczorami pilates, raz w tygodniu kickaerobik. co 3 dni robie cwiczenia silowe na silowni z malymi obciazeniami. Nie ukrywam ze chce schudnac,ale poza tym lubie cwiczyc.. ale czy to nie za duzo?:(

Nie wiem dokładnie co to jest:P.Ale generalnie nawet 200 km rowerkiem dziennie nie powinno zaszkodzić bo niektórzy zawodowcy tyle średnio jeżdżą i to nie tempem spacerowym:classic_cool:.

Gość jestes facet czy baba????

Gość panna krasowianka
moim zdaniem za duzo..pomiajajc fakt ze to juz nie przynosi wiekszych krozysci,bo organizmowi wystarczy jedynie godzina sportu dziennie, to marnujesz czas i pieniadze.we wsyztskim musi byc rownowaga.

Gość wf2frg24gt43th3
nie no jasne, tylko dzis uslyszalam ze nie powinnam tyle cwiczyc,bo sie miesnie rzepracowuja i nie maja odpoczynku..ale z drugiej strony bez przesady, miesnie sie mecza tez kiedy caly dzien spedzam na zakupach,duzo chodze(bieznia) wchodze po schodach do sklepow(stepper) i przebieram nogami jak cos kupie ;) (rower)

Gość wf2frg24gt43th3
akurat abstrahujac od czasu i kasy,bo mam to za darmo,a co do czasu - ja to lubie po prostu, gdybym nie poszla cwiczyc to bym siedziala i żarła

Gość wf2frg24gt43th3
eeej tam bylo abstrahujac przez h :/

Gość moim zdaniem jednak za dużo
powinnaś nieco przystopować - a przede wszystkim robić co jakiś czas dzień przerwy lub nawet dwa. A co do zawodowców to litości... Oni po kilku latach swojej świetności są wrakami, sypią sie niesamowicie bo za bardzo obciązali organizm

Gość ahaaaaaa
Chcesz schudnąć... a chudniesz?? :P

Gość panna krasowianka
no jak nie masz nic do roboty to mzoesz cwiczyc, ale mogla bys wtym czasie medytowac, czytac ksiazki, jest tyle rzeczy do zrobienia..

Gość wf2frg24gt43th3
czytam ksiazki na rowerku i biezni:) medytowac nie mam ochoty. Jasne ze cwiczenia nie sa przed wszystkim,jesli mam cos do zrobienia to robie,ale akurat mam mozliwosc cwiczyc za darmo,takze nie trace na pewno pieniedzy. przerwy tez robie,zazwyczaj w weekend spokoj i czasami raz w tyg przerwa

Gość wf2frg24gt43th3
ahaaaa - chudne, kilogram, pół tygodniowo

Gość panna krasowianka
a to cwicz sobie dziewczyno;] sport jest super

" panna krasowianka moim zdaniem za duzo..pomiajajc fakt ze to juz nie przynosi wiekszych krozysci,bo organizmowi wystarczy jedynie godzina sportu dziennie, to marnujesz czas i pieniadze.we wsyztskim musi byc rownowaga." To zależy jakie ćwiczenia:P.Na pewno jazda rowerkiem w tempie niewybitnym jest zdrowsza niż podnoszenie dużych ciężarów:P.Z tym że bezpieczniejsze jest podnoszenie ciężarów bez obciążania kregosłupa:classic_cool:.A jak ktoś się obżera to godzina o wiele za mało:P.

Gość Pakula
obys tylko zauwazyla za wczasu ze twoje cialo zaczyna przypominac kulturystke a to juz nie kobiece.

Gość erhrehreher
od kulturystki dzieli mnie z 15 kilo ttluszczu,zreszta nie wyrobie sobie duzych miesni cwiczac tak,jak cwicze

" [zgłoś do usunięcia] Pakula obys tylko zauwazyla za wczasu ze twoje cialo zaczyna przypominac kulturystke a to juz nie kobiece." To już lepsze niż przypominać etiopczyka:D.

ja bym zrezygnowała już z tych siłowych....;) ćwicz, tylko uważnie, aby ci się zbytnio mięśnie nie porozrastały:) :P najlepiej korzystać z porad trenera, który powinien ustawić ci odpowiedni do potrzeb program:)

Gość żeby żyć zdrowo
wystarczy przestrzegać zasady 3 x 30 x 130 czyli ćwiczyć 3 = trzy razy w tygodniu, 30= przez trzdzieści mint ciągiem, 130= w takim tempie by serce uderzało 130ud/min, lub tak ćwiczyć by się spocić ; ćwiczyć najlepiej na świerzym powietrzu, dla efektu aerobowego. Wszelkie zwiększanie czasu ćwiczeń i zwiększanie obciążeń jest niszczeniem stawów a w ogóle całego organizmu, no chyba, że to jest zawód i zużywając organizm zarabia się pieniądze!!!! Ale cóż po pieniądzach, jak później na starsze lata braknie ich na lekarzy. Najzdrowsze jest pływanie, gdyż odciąża wszelkie stawy, na drugim miejscu rower na "ostrym trybie" Notabene, same ćwiczenia to za mało!!!!!Należy spełnić jeszcze inne warunki, takie jak prawidłowe odżywianie, higiena, nastawienie psychiczne, oczyszczanie z toksyn etc. Więcej nt. zdrowego trybu życia można znaleźć w necie pod hasłem; vademecum zdrowia -jak ć żeby żyć. Powodzenia i radzę nie przesadzać.

Gość żeby żyć zdrowo
cd.: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, normalny wygląd, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263