Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erggwwqqwq

o co chodzi z tymi lokatami??

Polecane posty

Gość erggwwqqwq

mam konto bankowe i troche kasy(500) i czytałam o lokatach ale wytłumaczcie mi prostymi slowami o co tam chodzi jak to uruchomic i czy w mbanku jest to mozliwe dzieki:)

Gość w prostych słowach to
chodzi o to, że pakujesz tam kasę, procent jest nieco wyższy niż na koncie na ogoł, a różni się tym, że wybrać tę kasę możesz dopiero po 3 lub 5 latach. Teraz banki oferują tzw. konta oszczędnościowe, które są nieco "lepsze" bo możesz skorzystać z oszczędności w każdej chwili, ale np. tylko raz w miesiącu wypłacasz bezpłatnie (jeśli wybierasz częściej, to szybko tracisz wszystkie odsetki, które Ci narosły).

Gość erggwwqqwq
czyli jesli wpłace 500 zł to za pare lat ta kwota wzrosnie i bede mogła sobie to wyciagnac?? a duzo wzrosnie;P chodzi mi o procent ile zazwyczaj? opłacalne to?

Gość erggwwqqwq
?:)

Gość w prostych słowach to
Różnie, w różnych bankach - wpisz w google "lokaty porównanie" to dowiesz się, gdzie zarobisz najwięcej (ok 4 %), ale nigdy nie wiadomo, jaką wartość będą miały te pieniądze za parę lat. Jeśli obracasz tylko tak małą sumą to chyba nie musisz się szczególnie martwić - pieniążki leżą, pracują na siebie, na pewno nie stracisz.