Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mama

a jutro okaze sie czy jestem w ciazy...tez tak mialyscie?

Polecane posty

Gość moze przyszla mama

od 2 tygodniu non stop usypiam, na siedziace, na stojaco, w pracy nie moge wysiedziec przed komputerrem bo oczy mi sie same zamykaja,m ciagle mnie muli, czesto mam zgage, ale ostatnia miesiaczke mialam 16 sierpnia i jesli zaszlam w ciaze to wlasnie po niej, mozliwe zebym juz miala takie obajwy ??ciagle tez boli mnie glowa. jutro rano wstaje i ide do apteki po test i sie wszystrko okaze, jak narazie ani sie nie ciesze ani nie smuce, ciekawa jestem co bedzie jak zoabcze wynik...dziewczyny wy tez mialyscie tak szybko objawy ??dodam,ze nie mam stresu z tym zwiaznego wiec wykluczam "wkrecanie" sobie, ale moze jestem przemeczona...

ja poszłam po test ciążowy bo jak przeszłam szybkim krokiem 200 metrów to miałam zadyszkę i oddychać nie mogłam :) pomyślałam, że to albo rak albo ciąża :P kilka dni przed tym mąż zaproponował mi zrobienie testu ciążowego bo byłam "jakaś dziwna" a ja się upierałam, że sobie wymyśla :)

Gość moze przyszla mama
moja przyjaciolka powiedzilala dokladnie to samo ze "jestem dziwna"..

Gość moze przyszla mama
moze jeszcze jakas dziewczyna sie wypowiejak szybko miala objawy ciazowe ;-)

ja nie pamietam dokladnie jak to sie zaczelo bo dopiero dowiedzialam sie ciazy bedac w 7 tygodniu - ale wlasnie zaczelo sie od tego ze czulam sie jakbym miala nieustannego kaca albo bezobjawowa grype - pierwsze 3 miesiace masakra..

mnie od samego początku bolały piersi i senność też..

Gość moze przyszla mama
tak teoretycznie patrzac to by byl 3 tydzien ciazy.,..i te obajwy juz tak szybko? hmm nie moge doczekac sie ranka

Gość dgdggd
I co ci da taki test w 3 tygodnie od miesiączki?

poczekaj z testem do najbliższej planowanej dany miesiączki bo tydzień przed nim to nawet jak ciąża jest to wątpliwe by test ją wykrył

Gość moze przyszla mama
wiec objawy juz moga byc a test mi nic nie wykryje...? podobno wykrywaja juz ciaze 7 dzien po zaplodnieniu

Gość nie 7 dni po zapłodnieniu
tylko 7 dniową ciążę. Co oznacza, że podczas owulacji komórka jajowa zostaje uwolniona i jeśli w tym c zasie dochodzi do współżycia to zostaje zapłodniona. Następnie przed około 6 dni wędruje sobie do macicy i tam się zagnieżdża. i siedem dni po tym zagnieżdżeniu można zrobić test. Licząc że owulacja jest 2 tyg przed spodziewanym okresem to 6 dni na zagnieżdżenie i 7 dni od zagnieżdżenia daje te 2 tygodnie. Tak wiec test najwcześniej można wykonać w dniu spodziewanej miesiączki.