Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Simsoczek

studiowanie na 2 kierunkach jednocześnie

Polecane posty

Witam, mam problem. Jestem studentką, w październiku zacznę 3 rok Zarządzania. Dostałam ofertę studiowania na kierunku zamawianym - Informatyka. Istnieje możliwość dostania stypendium motywacyjnego - w drodze konkursu. Niestety nie wiem czy próbować.. Z jednej strony kusząca propozycja, z drugiej obawa, że zawalę 3 rok. Oczywiście oba kierunki na studiach stacjonarnych w tej samej uczelni Proszę o poradę.

Gość dsvdsvgdgvs
od zarządzania do informatyki daleka droga nie obraź się ale każdy debil może skończyc zarządzanie , sama jestem teraz na ekonomii i to nie sa trudne studia, ale informatyka i to dobra informatyka to wyższa szkoła jazdy. Masz ścisły umysł?

Prawdę powiedziawszy - Zarządzanie to nie aż tak proste studia. Conajmniej ja jestem na rachunkowości i poziom na mojej uczelni wysoki. Ale co kto lubi. Tak, oczywiscie, od zawsze kocham matematykę, tylko mocno ja zaniedbałam, gdyż bawię się w panią księgową.

Kiedyś chciałam studiować Informatykę. Ale jednak wybralam inny kierunek. Czy interesuje? Bardzo lubiłam zajęcia 'informatyczne'. I całkiem nieźle mi szło. Chociaż jeszcze nie wiem..

Gość dsvdsvgdgvs
rachunkowosc na zarządzaniu nie żartuj ja jestem na specjalizacji z rachunkowosci ale na ekonomii ale to i tak nic w porównaniu do informatyki na politechnice, jak zaliczysz tam matematyke to mozesz próbowac dalej chyba że nie politechnika to lajcik

Gość dsvdsvgdgvs
jak zaczynasz jako księgowa to po co Ci informatyka chyba, że chcesz byc programistą, ale jak Cię nie interesuje programowanie, to więcej zarobisz jako dobra ksiegowa

Orendz, wez pod uwage, ze ona studiuje i moze jest ksiegowa, bo woli to niz stanie na kase? :O Wy wszystko zawsze wiecie najlepiej, na jakiej uczelni jaki jest poziom i to, ze kazdemu musi byc latwo. :O:O Autorko, probuj. ;)

Co do zarządzania. To wszystko zależy od wykładowców. Z reguły stawiam wysoko poprzeczkę. Ale oczywiście szanuje Twoją opinię. Dodatkowymi ofertami są zajęcia wyrównawcze z matematyki i fizyki, darmowe certyfikaty Cisco i Telc

Gość professore creatore
Jak czujesz, że dasz radę, to co szkodzi spróbować. Zrezygnowac można zawsze. Nie słuchaj tych, co tutaj chcą leczyc swoje kompleksy i wszystkim innym udowadniac, że mają wiecej do roboty i są lepsi, a wszystkie inne kierunki studiów są lekkie, łatwe i do dupy

Carrie, chociaż jestem ambitna i naprawdę lubię się uczyć.Co owocuje dobrymi ocenami. To boję się, że mogę zawalić. Ale też korci mnie nowa wiedza. A po co mi informatyka - już odpowiadam. Rachunkowość i informatyka - kompletnie co innego. Owszem. Ale właściwie to co z tego? czy to przeszkadza? Nie wiem jako kto będę kiedyś musiała pracować. A dodatkowe umiejętności to na plus :)

Gość dsdsdsvdsvgdgvs
czujesz się na siłach to próbuj jeszcze jedno - to że lubisz matme to może byc za mało na kierunkach technicznych bardziej przydają się pewne umiejetności wyniesione z technikum niż 5 z matmy z lo z klasy mat-fizu mój mąż jest po politechnice po elektronice (10 lat temu) wtedy jeszcze nie było osobno informatyki i napisałam to co mi nieraz mówił powodzenia

Gość fgbhfgs
lubisz infomatyczne zajecia? tzn co, tworzenieprezentacji w PP? znasz jakis jezyk programowania? budowe komputerow? asz jakiekolwiek o tym pojecie? sama matematyka to za malo na ten kierunek. informatyka to programowanie, programowanie, programowanie, jesli zielonego pojecia o tym nie masz, raczej trudno bedzie ci to skonczyc

Ja się nie pytałam o to czy studiować Informatykę, i ośmieszające mnie wypowiedzi puszczam kątem ucha. Moje właściwe pytanie brzmiało: Czy jeśli zacznę studiować i zarządzanie i informatykę równolegle to czy dam rade.

Gość no właśnie możesz braćt
to nie jest pakt z diabłem o dożywocie - jak coś Ci się nie będzie podobać, znudzi Ci się i nie będziesz dawać rady zawsze możesz zrezygnować i wrócić do tej sytuacji jaką masz teraz.

Gość może to prawdaa
tylko że do studiowania informatyki trzeba mieć smykałkę...ale zdaje mi się, że to twoje to prywatna szkoła, więc podejście pewnie będzie nieco łagodniejsze...słyszałam wiele opinii że idąc na informatykę trzeba już sporo umieć...

Gość Najładniejsze to jest
dasz radę:-)