Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kondziooo..

Badania moczu. Prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość Kondziooo..

Mam zrobić całodobowe badania moczu. Wiem na czym one polegają bo dostałem od pani doktor instrukcje. Pani doktor kazała mocz zlać do pojemniczka zwykłego na mocz ale dała też pojemniczek sterylny więc kiedy mam niby zlać do pojemniczka sterylnego skoro w instrukcji nic o tym nie piszę. Wiem ,że na kafe są osoby które na pewno robiły takie badania .. prosze o pomoc

Gość Poproś panią doktor,
żeby trzymała rączką twojego siusiaczka, jak będziesz sikał.

Gość Kondziooo..
bardzo śmieszne :o

Gość oczo300
tutaj debili nie barkuje i raczej nikt ci na to madrze nie odpowie, ja osobiscie nie wiem

Wiesz co... kup sobie w aptece kilka sterylnych pojemniczków po 50 groszy za sztukę albo 1 zł i zlewaj kiedy chcesz i w jakiej kolejności, nie będzie problemu, wszystko będzie sterylne.

Gość Kondziooo..
cholera no ..:o wiem ,że debili nie brakuje.. ale zapewne ktoś miał do zrobienia podobne badania. Całodobowe badanie moczu polega na : "Zbiórka dobowa moczu Zbiórkę moczu przeprowadza się dokładnie w okresie 24 godzin. Na przykład: w poniedziałek rano, o godzinie 7.oo pierwszą poranną porcję moczu należy odrzucić, czyli oddać do muszli klozetowej. Każdą następną porcję oddanego moczu należy w całości przenieść do specjalnego pojemnika, uprzednio starannie umytego bez użycia detergentów. Czynność tę należy powtarzać aż do następnego dnia. We wtorek rano, do godziny 7. oo oddany mocz jest ostatnią porcją, którą należy przenieść do pojemnika. Pojemnik w czasie przeprowadzanej zbiórki powinien znajdować się w chłodnym i zacienionym pomieszczeniu. Po zakończeniu zbierania moczu należy dokładnie wymieszać całą zawartość pojemnika, zmierzyć objętość, a następnie odlać próbkę (około 50-100 ml) do mniejszego naczynia - tak jak w badaniu ogólnym moczu, i dostarczyć do laboratorium. Na karteczce dołączonej do próbki moczu, zawierającej dane o osobie badanej, należy bezwzględnie podać dokładny czas rozpoczęcia i zakończenia zbiórki oraz całkowitą objętość zebranego moczu. Jeżeli z jakiejś przyczyny choćby jedna porcja moczu oddana w czasie dokonywanej zbiórki, nie została przeniesiona do pojemnika przeznaczonego do zbierania moczu, badanie nie będzie dokładne i powinno być powtórzone innego dnia" ( skopiowałem gdzieś z neta) Ale nie ma tu nic o tym pojemniczku sterylnym.. cholera

Gość Kondziooo.. do oczo300
zwalisz mi konia ? oczywiście nie za darmo wiem, że to robisz

Gość Kondziooo..
Ja mam bardzo małego siusiaczka.

Gość Kondziooo..
Dzieci kurwa do szkoły :o

Gość Kondziooo..
jestem seksownym cieciem

Gość oczo300
a nie mowilam

Gość Kondziooo.. do oczo300
jesteś dziewicą ?

Wiesz co... zbieraj do jednego pojemnika, tak jak napisane, czystego i starannie umytego, a potem odlej próbkę do tego STERYLNEGO i zanieś do laboratorium.