Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19lioness89

czy ubrałybyście się tak na wesele;D?

Polecane posty

Gość 19lioness89

Cześć dziewczyny, zostałam zaproszona na wesele i kompletnie nie wiem w co się ubrać, nie przepadam za balowymi sukniami ani zestawami typu żakiet + spodnie w kant, jestem zwolenniczką stylu "luz blues":P znalazłam na allegro tuniko-sukienkę i mocno się nad nią zastanawiam;) http://allegro.pl/044-wloskie-tuniki-sukienki-nietoperz-cappuccino-i1208302684.html sprawdzałam wymiary i jest dość długa, do tego np jakies kryjące czarne rajstopy + szpilki zamszowe czarne lub zamszowe w kolorze jaśniutki brąz/ciemny beż. Zeby stroj nie wyglądał na zbyt "codzienny" dodałabym jakies eleganckie dodatki... wyraziste eleganckie kolczyki, bransolety albo naszyjnik... jestem dośc wysoka, szczupła, włosy w kolorze ciemny brąz/kasztan z góry dzieki za odpowiedzi;)

Stanowczo za mało elegancka na wesele. Musisz się niestety przemóc i założyć coś odpowiedniejszego.

Gość nie nadaje sie na wesele

To ewantualnie zalozylabym a poprawiny. A na wesele niekoniecznie musi byc sukna balowa, malo kto teraz w taki na wesele chodzi. Jest mnostwo kiecek na taka okazje.

Gość kura bura
mi się podoba:)

Gość fikolek11
super

Gość oczko300
ciuszek fajny ale moze na drugi dzien wesela, na pierwszy chyba nie

Gość wakacja
Taka szmata nadaje się jedynie do dyskoteki

Gość no to może...
nie musi być suknia balowa, wystarczy jakaś elegantsza sukienka,ale taka tunika, no sorry, ale nadaje się co najwyżej do kina:o

Gość Amelkaaaa
a mi sie wydaje ze jak dodasz wyraziste i bardziej strojne dodatki to bedzie pasowalo. nie kazdy musi isc na wesele w sukni balowej!

Gość 19lioness89
dzieki za odpowiedzi... Amelkaaa-> masz jakies pomysły co do dodatków? poszłabyś w coś bardziej stonowanego, np złota czy moze kolory? a jesli kolorki to jakie?:)

Gość eftssf
podoba mi sie :) ubrałabym sie tak jak ty :P

No cóż na pewno będziesz się wyróżniała, a z tego co czytam, to chyba o to Ci chodzi. Na pewno pojawią się krzywe spojrzenie albo negatywne komentarze. Taki strój uszedłby na tzw. przyjęciu weselnym(taki obiad dla rodzinki plus króciutka zabawa), które jest taka luźniejszą wersją i z doświadczenia wiem, że w takiej sytuacji pojawiają się też panie w jeansach i nikogo to nie dziwi. Ale nie spotkałam się jeszcze jak żyje z tym, żeby ktoś tego typu strój zaprezentował na weselu. Twój wybór:)

Gość oooooooooooooooooooppppp
niech twoj facet ubierze dresik, bedziecie wygladac idealnie:D

O nie... to ubranie stanowczo nie pasuje na wesele, znajdź coś eleganckiego, przecież teraz jest taki wybór... Ale decyzja należy do Ciebie.

Mi się bardzo podoba. Kobieca i elegancka. Na pewno wygląda się w niej seksownie. Tylko oczywiście ładne buciki na obcasie do tego i dodatki. Ja bym się tak ubrała. Teraz na wesela nie chodzi się w balowych sukniach, świecących jak psu jajca (za przeproszeniem), i jeszcze z falbankami, koronkami itd. Ble.

Gość kukuryku na partykuu
ja jestem na TAK

Gość kukuryku na partykuu
a gdzie ejst napisane jak rtza byc ubranym na wesele, kazdy idzie jak chce teraz coraz wiecej osob odstaje od tych waszych norm...............wg mnie stroj jest ok

Gość bombardo leviosa
absolutnie nie ! :O nie to ta tunika jest brzydka tylko wręcz nie wypada się tak pokazać na weselu poza tym wesele to radosna chwila i ślub, nawet do Kościoła nie pasowałby ten strój, i skoro to radosna chwila to kup jakąś jaśniejszą sukienkę albo chociaż dobierz kolorowe, jasne dodatki abyś wyglądała promiennie i świeżo. Gwarantuje ci że jakbyś poszła na to wesele i zobaczyła innych jak się pubierali to byłoby ci głupio że odstroiłaś się w taką tunikę.

Gość kup sukienkę z satyny
lub jakąś "małą czarną" to lepsze niż ten tandetny trykot mylisz się myśląc że będziesz w tym oryginalna...będziesz raczej niegustownie ubrana, niestosownie do okazji, w złym guście skoro sama zakłądasz że inne kobiety będą ubrane "na balowo" no właśnie....to jak ty przy nich będziesz wyglądać ? jak ubowa krewna, jak pomoc domowa czy jak kopciuszek ?

A ja byłam ostatnio na weselu i wieeeeeele kobietek było ubranych właśnie w legginsy +tunika , spódnica+ bluzka, sukienko-tunika+ rajstopki. Tylko kilka osób ubrało się w świecące, balowe sukienki. Nie uważam, że na wesele trzeba mieć koniecznie jasne kolory- co za bzdura. Każdy może wybrać takie kolorki, jakie lubi, również czarne:] Grunt, aby wyglądać elegancko. Jeśli wg Was ten zestaw, który proponuję autorka nie jest elegancki, to co wg Was jest?

KlementynkaAh istnieją jeszcze stroje pomiędzy balowymi sukniami z falbankami i koronkami a strojem, który pokazała autorka. Tak się przyjęło, że strój powinien być elegancki i nie wyzywający, bo przed weselem jeszcze szło się do kościoła i tak też obowiązuje taki strój. Teraz nie każdy idzie do kościoła, a nawet jak idzie, to już nie zwraca uwagi na charakter ubioru. To nie o to chodzi, żeby ubierać coś na siłę, ale żeby znaleźć taki strój w którym i sami będziemy czuli się dobrze i nie będziemy budzić oburzenia i niesmaku wśród innych:) To trudne, fakt, ale da się zrobić przy odrobinie wysiłku.

Gość 19lioness89
"mylisz się myśląc że będziesz w tym oryginalna...będziesz raczej niegustownie ubrana, niestosownie do okazji, w złym guście" ->>nie o to chodzi zebym była oryginalna - chce po prostu dobrze się czuć w tym co założe:)) "tandetny trykot"? powiedziałabym,ze to kwestia gustu:)... mnie ta tunika bardzo się podoba ale chciałam poznać opinie innych osób:) btw wszystkim dziękuje za udzielanie się:)

Gość bombardo leviosa
ku.r.wa przecież tu nie chodzi o balowe suknie, jest zasada że goście nie mogą wyglądać lepiej od panny młodej i pana młodego a poza tym kto się dziś ubiera w takie balowe suknie? to jest tak( ale ogólnie reguły nie ma): byłam na wielu weselach i zaobserwowałam że -starsze babki zakładają długie spódnice i żakiet albo żakiet i spodnie (komplet) -rodzice młodej pary albo ciotki i inne osoby tak do 55 roku życia zakładają jeszcze sukienki, skromne jakieś najczęściej czarne ale zdarzają się beżowe, brązowe i fioletowe i wysokie buty -osoby młode od 18-30 roku życia zakładają wysokie szpili i sukienki ale krótsze albo lekko za kolana albo całkiem krótkie, najczęściej jakieś bombki (teraz już niemodne) albo jakieś sukienki z paskiem

Gość 19lioness89
bojabojaboja ->> jasne, zgadzam się z Tobą, ze powinno wyglądać się elegancko i nie powodować oburzenia wśród innych - wiadomo, ze slub to bardzo wazna chwila itd itp, wszystko ok, rozumiem, ze ten strój moze się nie podobać ale co w nim niestosownego?? przeciez idąc do kościoła nie miałabym na sobie jedynie tego co przedstawiłam - wiadomo.. jakiś czarny płaszczyk/kurteczka, szyja zakryta, może czarne kozaki..

Gość bombardo leviosa