Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinkaasa

nowa praca+stara praca+problem

Polecane posty

Gość kinkaasa

moj problem polega na tym iz od dnia 25sierpnia chodze do nowej pracy. w starej skonczyla mi sie umowa i mi jej nie przedluzyli niestety biorac pod uwage to ze potrzebuje jednak jakiejs umowy wzielam wolne no zwykle wolne bo umowy juz nie mialam i zaczelam szukac tej nowej pracy,musze przyznac ze dlugo mi nie zajelo jakies 4godz. dostalam prace i na samo dzien dobry nowy pracodawca dal mi juz umowe . do tej starej nie wrocilam juz ani nie zadzwonilam i nie poinformowalam ze odchodze teraz nie mam czasu zeby tam isc a pracodawca ten stary caly czas mi dzwoni nie odbieram bo sie go boje po prostu ze mnie zwyzywa bo jakby nie bylo zle sie zachowalam i wiem ze jest bardzo zly na mnie. co mam powiedziec? jak sie zachowac? dodam ze w nowej pracy mam uczciwa place i umowe nie to co wczesniej umowa na 1/2 etatu a praca 12 godzin zmiany i w ogole 4zl na godz masakra

Gość no to niezły problem masz
...ale patrząc na to gdzie Ci lepiej nie dziwię się sam bym tak zrobił.

Gość kinkaasa
no tak ale nie oddałam rzeczy,kluczy,bo pracowalam jednak pewien okres w tej starej pracy bez umowy..........kurde nawet boje sie odbierac telefonow od nich bo pewnie mnie wyzwie wiem jaki jest szef i szefowa

Gość ja powiem takkk
jak oni Ciebie tak ty ich oni cie nie szanowali to dlaczego ty musisz??? a murzynka chyba nie jesteś żeby pracować na czarno i być na takich skąpych warunkach,takich pracodawców to powinni karać.... 4zł to jest śmieszne

Gość kochana odeslij poczta
klucze-w czym problem?

umowa o pracę w poprzednim zakładzie wygasała i Ty nie masz już żadnych zobowiązań względem tamtego pracodawcy pracodawca wydzwania być może dlatego że musisz odebrać świadectwo pracy które każdy pracodawca musi wystawić po wygaśnięciu umowy i nie przedłużeniu jej a Ty powinnaś zadbać o to żeby to świadectwo otrzymać

Gość kinkaasa
swiadectwo juz mam dawno,po zakonczeniu umowy pracowalam bez bo jednak pieniadze byly mi potrzebne a ze mi zalezalo na umowie a od nich bym jej nie dostala zaczelam szukac i znalazalam

no nie moja droga nie zachowuj się jak dziecko musisz oddać rzeczy należące do firmy a już klucze to najważniejsza rzecz ....a co zrobisz jak tam będzie jakieś włamanie albo coś w tym stylu a oni skierują podejrzenia na Ciebie ....to troszkę tak jakbyś nie oddała komuś kluczy od domu a tam już nie mieszkasz musisz jak najszybciej ta sprawę załatwić

Gość kinkaasa
no poczta:) ? oddalabym je osobiscie ale pewnie jak tam pojde to dostane ochrzan jak nic,a nr chyba bede musiala zmienic...pewnie nie maja kogo dac na moje miejsce i temu im zalezy ale mogli mi dac umowe a nie

Gość kinkaasa
klucze od szafki w szatni:) tzn jeden klucz

Gość kinkaasa
???

jak to klucz od szafki to spokojnie możesz wysłać go pocztą ...dobrze by wyglądało jakbyś dołączyła jakiś krótki liścik z przeprosinami że tyle to trwało ale masz nową pracę i nie masz kiedy pojawić sie osobiście życz im powodzenia i finał sprawy ....myślę że po otrzymaniu przez nich listu więcej się nie będą wydzwaniali

Gość ale gustu to ty nie masz za
nie wierze ze takie ciamajdy chodza po swiecie :o ojej, ojej, boje sie, bo szef na mnie nakrzyczy. w sumie mu sie nie dziwie: zobowiazan nie masz i on nie ma prawa nic ci zrobic, ale jest cos takiego jak kulturalne odejscie z pracy. wypadałoby go poinformowac ze juz nie wrócisz. a jezeli miał cie gdzies i teraz sie odgrywasz, to czego sie boisz?

Gość kinkaasa
No tego że mnie zmiesza z gównem. Kiedyś jak się spóźniłam to tak wrzeszczał na mnie i później sprzątałam za to samochód szefowi po godzinach. Takie kary stawia pracownikom- Serio

Gość 11211
jak bedzie krzyczał to mu powiedz ze poinformujesz pip o tym za zatrudnia na czarno.. :P na pewno zmieni ton.

Gość kinkaasa
I boje się tego ze znowu będe słuchać jak mnie ochrzania. No i jeszcze co najgorsza nie wiem teraz czy zapłaci mi za ostatnie dni skoro tak go zrobiłam:(

Gość kinkaasa
a 4zł to było po podwyżce! wcześniej 3,60!

Gość kinkaasa
I znowu zapcha mi kopą usta, a ja będę miała cały wieczór smak jarzyn w gębie:(

Gość ale gustu to ty nie masz za
rany, jakas dziwna jestes. dajesz soba pomiatac. przeciez nic juz was nie łaczy. jak zacznie sie drzec to mu powiedz ze sobie nie zyczysz, ze nie był fair to i ty nie musisz i ze poprosisz o swiadectwo pracy i termin kiedy mozecie sie spotkac zebys zostawiła ten głupi kluczyk. co z tego ze sie bedzie darł? jego problem.

Gość kinkaasa
pani czy tam pan........ u mnie akurat nie dziala alt takze podzywom dziekuje