Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afrodisiac

POMOOOCY!!!!!!!anglia

Polecane posty

"Po co od razu doradzać jak pobierać benefity i żyć na koszt Państwa " a co ty myslisz kochana,.ze ci ludzie to dostaja kokosy tych zasilkow?To jest tylko dofinansowanie.Nie kazdy przyjezdzajac od razu do UK ma dobrze platna prace.Dlaczego nie mowic o zasilkach.jak sie naleza to sie je bierze.Nie widze w tym nic zdroznego.

"Później jest tak, że reszta z nas ciężko pracujących musi wysłuchiwać że Wasi rodacy przyjeżdzają do UK w celu pobierania zasiłków, proszę Was nie doradzajcie w ten sposób bo to jest obrzydliwe!!! " co ty pierdolisz kobieto?reszta z nas ciezko pracujacych bla bla bla.A co ty myslisz,ze ci co maja dzieci to wogole nie pracuja?Poki co jak nie wyludza sie benefitow(bo to uwazam za zwykle zlodziejstwo) tylko dostaje sie to co sie nalezy to w czym problem ty widzisz? ciekawa jestem jak bedziesz wyciagasz raczki po child tax credit jak swojego dzieciaka w koncu tutaj urodzisz.

nie lepiej rzucac sie jak szczerbaty na suchary na pierwsza lepsza robote za najnizsza krajowa i zapierdalac po 12 godzin albo i dluzej.Jezyka nie umiec i narzekac,ze ktos tam ma benefit,(bo ma dziecko) zagryzajac chlebkiem za 60p:P

Gość ale potraficie namieszac
mieszkam w Leeds z mezem i 3 letnim dzieckiem. Moj maz zarabia ok1000 funtow miesiecznie, i to nie jest duzo, dalby rade wiecej gdyby mu sie chcialo. Ja zarabiam 350 funtow miesiecznie, pracujac po 3 godziny dziennie, 5 razy w tygodniu. wiec razem mamy okolo 1400 funtow. Ja pracuje wieczorami, kiedy maz jest w domu wiec nie posylam dziecka do przedszkola. Wynajmujemy sami dom, lacznie z rachunkami placimi okolo 450 funtow miesiecznie ( w leeds domy sa tanie), i mamy sie dobrze, niczego nam nie brakuje, jezdzimy na wakacje itp. Mamy samochod. To co zarabiamy, to nic. Normalnie ludzie pacuja duzo wiecej i zarabiaja tez o wiele wiecej. wiec nie piszcie ze sie nie da w tych czasach zyc na poziomie w Anglii.

Gość aserrniczek
Sami wynajmujecie dom i lacznie ze wszystkimi rachunkami 450 ft placicie? :| Ciekawe. i z taxem i ze wszystkim?

racunki nie sa wyskokie w brew pozorom w UK :D napewno place za prad mniej w przeliczeniu na PL od mojej mamy,ktora mieszka w PL xD za gaz place tak samo mniej wiecej:) poza tym ceny za jedzenie za kosmetyki w PL mnie przerazaja.To co ja mam tutaj za 1f(zel pod prysznic) w PL dostane za 14 zl (czy wiecej).Promocji jest od groma.W PL?Zapomnij:P

tak, sam wynajem 280, council tax prawie 100, reszta to prad i woda.

Gość aserrniczek
ale ja wiem jakie sa rachunki bo tez mieszkam w UK;) i co najdziwniesze, mieszkam na wsi, a za sam dom plaxce 600 ft. wiec cena 280 ft to przerazliwie malo. pierwszy raz slysze ze dom mozna za tyle wynajac. Pokoj, owszem, czasem sie zdarzy. ale dom?

tez kiedys mieszkalismy na wsi, i za malutenki domek placilismy duzo wiecej, niz za wiekszy prawie w centrum miasta. Trzeba tylko chciec szukac, a na pewno cos rozsadnego sie znajdzie.

Gość fghjkl;
sciema z tym 280 za dom, chyba ze jakas nora totalna. Ja w okolicy Leeds mieszkam i place 450 i to jest malo, tansze jakie widzialam kiedykolwiek , najtansze jakie domy widzialam to 350 i wlasnie w kiepskiej okolicy. Nie wierze, ze za normalny dom palcisz 280.

poza tym, zalezy w jakim miescie sie mieszka. Leeds jest o tyle specyficzne, ze wynagrodzenie jest wyzsze niz w innych, mniejszych miastach, natomiast koszty zycia i koszty wynajmu sa duzo nizsze.

Gość aserrniczek
tez mi sie to 280 ft wydaje malo wiarygodne.

tak, ja tez czasami nie wierze. i nie jest to nora. wynajmujemy od prywatnej osoby bezposrednio a nie przez agencje. A zeby was bardziej wkurzyc, dodam ze mamy normalny ogrod, no moze ogrodek raczej a nie kawalek betonu otoczony ze wszystkich stron czerwonym murem.

Gość to ja nie wierzylam :)
nie wkurzasz :) Sprawdzilam w samym leeds i faktycznie jest sporo ogloszen w okolicy 300 :)

Gość aserrniczek
ale przeciez nas nie wkurzasz :D czym ? ze masz ogrodek ? :D Boze, niech Ci bedzie jak najlepiej w tym domku za 280 ft, naprawde. :)

Gość to ja nie wierzylam :)
przeprowadzam sie :)

"no moze ogrodek raczej a nie kawalek betonu otoczony ze wszystkich stron czerwonym murem." no spoko to teraz moze bedziemy sie przekomarzac,ktora ma bardziej zielona trawe na ogrodku:P a mi okna myje firma sprzatajaca za ktora nic nie musze placic,jest segregacja smieci(nie walaja sie przad domem albo na ogrodku xD). Aha i kosza mi trawe na ogrodku xD

u mnie niestety wynajem z regoly drogi:P ale to nic.W londynie pewna znajoma para wynajmowala pokoj z malutka lazienka w gownianej okolicy(wygladalo to jak barak) za ... 500f:P tyle ja za swoje mieszkanie place

Bla Bla Bla, Naćpana czekoladą błagam nie mów mi po co ja będę wyciągać ręce jak Twoim zdaniem urodzę dziecko, Dzieci to ja mogę mieć już trójkę i Tobie nic do tego, przykre że masz takie zdanie jakie masz o benefitach,bo nie masz racji. To nie jest uczciwe od razu wyciągać pieniądze od państwa i tego się będę trzymać też tak byś uważała gdyby ludzie przyjeżdzali do naszego kraju i od razu lądowali na zasiłkach. Nie uważasz, że trzeba trochę najpierw popracować? Zapłacić trochę podatków? Po co, jak mówisz. Przecież ja pierdolę od rzeczy bo pewnie sama marzę o tym żeby wyciągnąć rękę po benefit. Zaskoczę Cię, nie marzę o tym. Znam jednak wiele polskich rodzin, które tak robią i nie ukrywam jest to obrzydliwe. Przyjeżdzają z małymi dziećmi i jak najszybciej starają się dostać zasiłki a kiedy już je mają próbują dostać więcej. Później okazuje się że żadna praca nie jest wystarczająco dobra żeby zrezygnować z lenistwa w domu. Przykro mi, że uważasz że powinnam to pochwalać. Nie zamierzam.I wierzę,że każdy uczciwy człowiek się ze mną zgodzi.

Gość afrodisiac188888888888
dzieki wszystkim;)