Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wskazania do CC?

Jestem w 36 tyg ciazy,dziecko jest duze a lekarz gada o porodzie SN

Polecane posty

Gość Wskazania do CC?

Dziecko na obecną chwilę waży ponad 4 kg.lekarz nie jest w stanie powiedziec ile dokladnie,ale wie,ze ma bardzo duzą glowke..I gada mi o porodzie naturalnym:( Boje sie,to pierwszy porod:( Jak ja urodze takiego klocka? Lekarz mowi,ze ma bardzo duza glowke:(

Gość jadziunia222
Z tą wagą to różnie bywa, usg często się myli, czasem w jedną a czasem w drugą stronę. Moje dziecko urodziło się z wagą 4 kg a miało ważyć 3600,czasem waga okazuje się niższa niż wskazuje usg. Ale faktycznie jeśli waga jest duża jest to wskazanie do cesarskiego cięcia.

Gość Wskazania do CC?
Ale lekarz mowi,ze jest pewien na 100% co do wagi..Wazy ponad 4 kg,no i ta głowka:( Masakra...

to walcz o cc. mój mały na tydzień przed porodem miał szacunkową wagę 4400, były dyskusje o cc, konsultacje z ordynatorem, mierzenie cyrklem, dyskusje ze mną. ostatecznie stanęło na tym że próbujemy naturalnie. i urodziłam dokładnie tydzień później i mały ważył ponad kilogram mniej! za to był bardzo długi :P ale mam też koleżankę która urodzila córeczkę 4800 g naturalnie i to w 5 godzin!!! 20 minut skurczy partych! 3 szwy! a ja? strasznie długi poród, 2 godziny parcia, 15 szwów. także to nie zawsze zależy od wagi maluszka :P

to prawda to nie zalezy od wagi dziecka mój synek miał 3270 i 54cm i rodziłam 24h a bule parte prawie 4 h i 5 szwów !!! starsznie sie meczyłam i prosiłam na cesarke ale urodziłąm naturalnie i dzis tego nie załuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kobieto nie zgadzaj sie
na POROD SN!!!!!!! I NIE SLUCHAJ NIEKTÓRYCH MAMUSIEK,KTÓRE URODZIŁY TAKIEGO KLOCKA WIĘC DLAczGO TY MASZ NIE URODZIC!!! Moje dziecko ważyło 3500 i po porodzie nie jestem już taka ciasna jak byłam!!! jest duża różnica!!! naczytałam się jednak jak mamusie zachwalaly poród sn że potem wszystko wraca do normalnego stanu i że tylko wygodne mamuski decydują się na cc!!!! Gówno prawda jednej wróci do normalnego stanu innej nie!!! bierz cc przy tak dużym dziecku!! ja żałuję że nie wybrałam cc!!! trzeba było dać w łapę lekarzowi i brac cc, żałuję ale już nic nie mogę zrobić!

Gość kobieto nie zgadzaj sie
jeśli masz póżniej żałować i mysleć o plastyce pochwy tak jak ja to lepiej zastanów się nad tą cc.

moja córcia ważyła 4515 i mierzyła 58 cm, przed porodem lekarz mówił że dziecko jest duże, ale jak wspomniałam o cesarce to powiedział że jego żona urodziła dwóch synów - jeden ważył ok 4500 a drugi ok 4800 - obydwu naturalnie. Poza tym ja nie dążyłam do cesarki, bo jednak to operacja, wolniej się dochodzi do siebie, wymęczyłam się niemiłosiernie, nikomu nie życzę tak ciężkiego porodu, a mimo to drugie też zamierzam rodzić naturalnie (choć mówią że drugie zazwyczaj większe), ale teraz napewno wezme znieczulenie, jestem pewna na 100 %, bo drugi raz tego bólu nie przeżyje. A jeszcze co do usg - jak pojechaliśmy rodzić, najpierw na izbe przyjęć, i zrobili mi o godz 7 rano usg to wyliczyli że dziecko waży 3700, a o 21.15 urodziła się kobietka 4515.

Gość Wskazania do CC?
Ja waze 69kg,mam 174 cm wzrostu,jestem drobniutka,przytylam 9kg do tej pory tylko:( Ja urodze to wam napisze ile dziecko wazylo.. Moja mama rodzila naturalnie moja siostre,ktora wazyla 4.5 kg.Meczyla sie 36 godzin az dopiero zrobili jej cesarke.Niestety,ale nie przezyła tego porodu.I nie bylo to "za komuny"..:( Tak się boję:( No i siostra leżała pol roku w szpitalu.

Gość 69 kg 174 cmz wzrostu
to dzieczynko nie jestes drobniutka!!!!!

Gość To nie jest kwestia wagi ani
nawet nie do końca wymiarów, ale rozstawu kości miednicy.

Gość Wskazania do CC?
Chyba żarujesz:-o Nawet biust mam mały,tyłka u mnie w ogóle nie widać..Tylko brzuch mi odstaje,nic więcej..Lekarz nawet się dziwił,bo mówi,że kobiety w ciązy zazwyczaj mają dużą buzię a u mnie tylko kości policzkowe widać.. Jak zwykle dobra dusza na kafe,haha,to sie usmiałam

Gość kocica Basia
jesteś chodzącym potworkiem

Gość Wskazania do CC?
Myslalam,ze w ciazy przyryje bardziej,ale ja mam taka przemiane materii.Jem duzo,nawet w nocy sie budze,ale nic nie tyję,ginekolog mowi,ze te 9 kg to nie ja tylko dziecko i wody.

Gość jestes szczupła
a nie drobniutka-nie można nazwać drobniutką kobiety mierzącej 174 cm wzrostu.okreslenia ci się pomyliły

Gość Boze jakie wy jestescie
wszystkie zazdrosne,ze po porodzie wygladacie jak maciory..

Gość kokojambo
Rodziłam SN. Moje dziecko urodziło się 3600 i 56, to tak na marginesie. I nie wyglądam jak maciora:o Z sexem nie było od samego początku prób po połogu żadnych problemów:o Więc nie mierzcie wszystkich własną miarą, bo jedna będzie miała wiadro, a inna dziurkę jak od klucza:o Każda jest innej budowy. Amen.

Gość Urodzilas juz?mialas napisac
:P

Gość też nie jestem maciorą
a urodziłam naturalnie dziecko ważyło 4300gram i mierzyło 59 cm, mój pierwszy poród bez znieczulenia, czas porodu to 4,5 h. Wróciłam do wagi sprzed ciąży po 4 miesiącach 172 cm i 59 kg. :)

Gość Wskazania do CC?
Nie,nie urodzilam jeszcze..Jeszcze 3 tygodnie:p Ale zmienilam lekarza:) Będę miała CC jak zaczną się skurcze..Pomierzył dokładnie dziecko..Wynika,że waży grubo ponad 4 kg(lekarz uważa,że prawie 5 kg) i ma dużą główkę..Obiecuję,że napiszę jak urodzę:p

ja pierwsze dziecko 3770 a przewidziany na 4100 urodziłam przez cc , lekarze nie pozwolili na sn bo byłam bardzo drobniutka i budowa miednicy, dodatkowo tyłozgięcie i wielka główka dziecka niepozwoliły na sn, choć bardzo chciałam spróbować. drugie dziecko i miałam nadzieję że uda mi się sn ale już na początku ciąży lekarz powiedział że będę mogła spróbować sn jeśli dziecko będzie do 3 kilo i mniejsza główka inaczej nie przejdzie, okazało się że dziecko przewidywane na 4300, wiec jak tylko dostałam bóle zrobili cc, dziecko urodziło się 4000, i podobno niemiałabym szans na sn z moją budową miednicy i innymi przeciwskazaniami. bardzo chciałam urodzić naturalnie ale to zagrażało życiu mojemu i dziecka.

moja córa na ostatnim usg ważyła ponoć 2700 (tak powiedziała pani doktor) rodziłam w terminie i ważyła po urodzeniu 4000 też myślałam że takiego klocka się nie da wycisnąć ... nikt na porodówce nawet nie wspomniał o cc urodziła i o dziwo nawet nie popękałam

Tydzień przed porodem z usg - dziecko waży ponad 4kg będzie cc, nie zgodziłam się. Rodziłam sn mała urodziła się 3320g:)