Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enigma1499

Próba samobójcza.

Polecane posty

Gość Enigma1499

Z góry zaznaczam że nie chodzi o mnie. Moja dobra koleżanka wczoraj próbowała się zabić , przedawkowała leki , trafiła na OIOM . Powodem tego było znęcanie się psychiczne kolegów i koleżanek z klasy , dziewczyna bała się chodzić do szkoły , ostatecznie stwierdziła że już tam nigdy nie pójdzie , nawet kosztem utraty zdrowia / życia. I mam w związku z tym takie pytanie : czy po próbie samobójczej której powodem był steres związany z pobytem w szkole bedzie miała normalne nauczanie w tej samej szkole czy moze przez jakis czas będzie miała prywatnie. Dziewczyna chodzi do technikum.

Gość Enigma1499
Dobrze by było żeby zmieniła tą szkołę ale czy ogólnie jezeli zrodził się w niej taki lęk przed szkołą może miec nauczanie w domu albo w ogóle sobie to odpuścić i po roku - 2 latach powrócić do nauki ?

Gość Też kiedyś prawie załamany
Oj ciężko będzie wrócić do normalnej szkoły . Uraz do końca życia na pewno pozostanie . Wszędzie agresja, pogoń za pieniądzem. Przykładem może być sama kafeteria . Wystarczy poczytać co niektóre osoby, tematy. Człowiek coraz mniej człowiekiem jest. A koleżanka na pewno potrzebuje teraz spokoju .