Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcccccccccccccccccccccc

kiedy moge dawać dzecku parówki?

Polecane posty

Gość dcccccccccccccccccccccc

oczywiście nie chodzi mi o takie no name, tylko teakie lepsze jak berlinki np

Gość najlepeij nigdy

Gość jasne w ogole nie dawac jesz..

Gość ja dawałam po roku
najlepsze są bobaski. Mają aż 66% mięsa. W innych to różnie bywa. Niektóre tylko 30% mają.

Gość a co maja poza tymi 66 proc?

Gość ja dawałam po roku
świństwa różne trochę jakiegoś wypełniacza, po mielone chrząstki, i przeróżne E, tłuszcz.

Gość kukuna muniu
A po jakiego to gówno dawać dziecku:o Sama tego nie jem więc tym bardziej dziecku bym nie podała:o

Gość w piotrze i pawle
są jakieś co mają ponad 75 % mięsa ale zapomniałam nazwy

no ja daje od ok skonczenia roku, ale tak serio to faktycznie to jest takie gowno ze szkoda to dawac dziecku :/ ogladalm kiedys jak to jest zrobione na discovery o parowkach :D sklad parowek byl mniej wiecej taki wiekszosc to soja plus tluszcz plus wszelka chemia, skrobia, utleniacze, barwniki itd.. miesa tam bylo co kot naplakal :/ a najbardziej obrzydliwe bylo ich "malowanie" w plynie wedzarniczym ble.. ale mimo to jadam parowki a moj mlody uwielbia parowki :) smieje sie czasamiz e to to samo jakby zjadl papier ze smeitnika :/

Gość ja dawałam po roku
w mięsie też nie ma 100% mięsa, o wędlinach już nie wspomnę. W mięso są wstrzykiwane sztuczne substancje, które poprawiają kolor i spulchniają mięso i wędliny, tak że zamiast 0,5 kg schabu robi się nagle 2 kg. Trzeba by się żywić w sklepach eko, albo mieć własne gospodarstwo żeby jeść zdrowo.

Gość Kometka33
Ja daję mojemu 9 miesięcznemu synkkowi kiełbaski cielęce,napewno są lepsze niż parówki

najwiecej spulchniaczy przyjmuja wedliny drobiowe zwlaszcza indyk :) kolega pracowal w wytworni wedlin drobiowych i przytaczal przyklady ze z 1kg miesa indyka wychodzi ponad 7kg wedliny typu poledwica indycza itp

Gość ja dawałam po roku
A potem się dziwić, że wszystko smakuje jak wilgotna tekturka.

Gość to co dawać do jedzenia dzieci
om??

Gość fyufyfu
Ja już półrocznej córeczce dałam. Smakowały jej i dobrze się po nich czuła. Ale to były te ze słoiczka Gerbera. Takich sklepowych, nie typowo dla niemowląt, bałabym się jej (obecnie 10 miesięcy) na razie dać.

moja miała około 8-9 miesięcy ale to były albo ekologiczne albo cielęce winerki a takie parówki parówki to jak miała ponad rok i do tej pory (4 lata) mogłaby tylko tym się żywić :D:D:D

Gość nie daje i nie dam parowek
sama nie jadam!!!

Gość Kometka33
te parówki gerbera są okropne w smaku,mój synek nie chciał tego jeść

Gość wkurwiony lew
Durne baby parówki dla dzieci... potem się dziwić że tłuste jak świnie :O

hahaha moja je parówki prawie 3 lata i jakoś ma idealną wagę :D:D:D

jak juz parówki to od czasu do czasu od roczku i to te z wyższej półki.

a ja lubie parowki ?! :P Dla dziecka pewnie kiedys dam. A co do szkodliwosci. Moj brat pracowal w piekarni i do dzis nie je pieczywa z tej firmy. Kolega pracowal w nabaile, jogurciki, serki- jak opowiadal to niewierzylam ze mamy 21 wiek. Nie wspomne o historii kolezanki ktora pracowala w hurtowni konserw rybnych i salatek sledziowych. Mowie wam palce lizac :D Mysza tez ogladalam ten program i jakos mnie to nie zrazilo. Ale nie kupuje tanich parowek ktore podczas gotowania swoja objetosc powiekszaja nawet o 5 razy i smakuja ... ba nie smakuja :)

A zreszta zadna z was nie jadla mortodeli smazonej. Tylko moi rodzice serwowali takie smakolyki. :D

a mój nienawidzi parówek :) kiedyś pani w sklepie mu dała bo tak na nie patrzył :P a on tylko powąchał i jej oddał :P :P :P mówiąc "bleeee" więc ja nie daję wcale :) a co daję? zwykle kupuję z teściową na pół pół świniaka biorę z tego schab, szynkę, polędwicę i mrożę. co pewien czas wyjmuję doprawiam i piekę w piekarniku. taki schabik w ziołach, mmmmm pycha! teściowa ma swoje kury to biorę pierś, obsypuję curry i też piekę i mam pierś w curry :) pyszna! a jak nie mam swojego mięsa? to zwykle kupuję w sklepie mięso i sama piekę. nie kupuję w ogóle wędlin, kiełbas itp.

"A zreszta zadna z was nie jadla mortodeli smazonej. Tylko moi rodzice serwowali takie smakolyki." mmmm, mortadelka panierowana, smażona, z musztardką... mniam :D jest nas wiecej :D za moich czasów parówki to był przysmak. jedliśmy raz w tygodniu, w niedziele na sniadanie. ale za moich czasów z wędlin dostepny był pasztet :D i peweksowska szynka w puszce :D i jakos żyjemy ;)

No wlasnie a mortodela to to samo co parowka :D Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem :D Moja bratanica chyba z 2 lata wcianala prowki. A teraz, lepiej nawet nie pokazuj jej :D

hehe ja tez jestem chowana na smazonej mortadelli i do dzis czasami robie :) wiadomo ze kazdy jak pozna od kuchni "jak to jest zrobione" to stroni z daleka :>