Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoddaaa mamama

problemy z karmieniem piersią

Polecane posty

Gość młoddaaa mamama

Mam problemyz karmieniem piersiom juz od porodu. tzn juz od pobytu w szpitalu, nie wiem czy to przez stres czy co, ale lecą mi tylko pojedyncze kropelki, jest tego niewiele, w szpitalu kazali mi przystawiac dziecko do piersi, robilam tak jak kazali ale dziecko widzialo że nie leci, że nie ma co ssać, wiec sie denerwowalon i krzyczlao przy piersi, płakalo wyrywalo sie, co chwilkę wypluwałol pierś. WIĘC ZREZYGNOWALAM Z KARMIENIA NATURALNEGO, KARMIĘ BEBIKIEM 1 (TAK DOKARMIALI MAŁĄ W SPZITALU) - powiedzieli zebym takie mleko kupila. MAM TERAZ PYTANIE: CO ZROBIC ZEBY MI SIĘ NIE ZROBILO JAKIEŚ ZAPALENIE PIERSI Z GORĄ CZKĄ????????????? BO LECĄ POJEDYNCZE KROPLE , PRZYSTAWIAM DZIECKO DO PIERSI, ALE CHCE ZEBY TE KROPLE ZANIKŁY I ZEBY NIE SPOWODOWALO TO GORĄCZKI, BOJE SIE. PROSZE O RADY.

Gość lopae
przyznaj się że nie masz cycków... 🖐️

Gość kokojambo
Jeżeli byś czuła, że pokarm ci napływa i piersi są twarde to użyj laktatora i tylko trochę odciągnij, żeby się zrobiło lżej. Jeżeli rzeczywiście nie chcesz karmić to w ten sposób, bo jak całe piersi opróżnisz to pokarm od nowa się będzie produkował. Ja w ten sposób robiłam jak mała odrzuciłą pierś i po 2 tygodniach mi pokarm zanikł:)

jesli masz malutko mleka to nic się nie stanie. nie przystawiaj dziecka w końcu pokarm zaniknie. możesz też kupić sobie tabletki z szałwią, albo pić napar z szałwii też ładnie zasusza pokarm. a jak nie to przy wizycie u ginekologa poproś o tabletki na zbicie poziomu prolaktyny - bromergon.

Gość kokojambo
A jeżeli chodzi o przystawianie dziecka to możliwe, że źle je przystawiasz i ono nie chce ssać, a i ty się przy okazji stresujesz co niekorzystnie wpływa na dziecko.

Gość młoddaaa mamama
a co robić jeśli dostanę gorączkę? nastepmnego dnia isc do lekarza internisty i cos zaradzi? i czy zawsze pojawia sie ta gorączka przy zaniku pokarmu i rezygnacji z karmienia piersiom???

Gość magdulla
najpierw musisz kupić sobie słownik, a po kilku miesiącach dopiero jakąś literaturę na temat karmienia pseudocyckiem

nie. gorączka pojawi się jeśli będziesz miała bardzo dużo pokarmu i nie będziesz go odciągać. jeśli poczujesz ze piersi sa przepełnione to odciągnij tyle żeby nie czuć bólu. ale jeśli piersi nie bolą, są miękkie to ich nie dotykaj.

Gość kokojambo
Ta od razu o gorączce:o Babo ty już masz gorączkę z głupoty :o

Ja odstawiłam dziecko jakieś 4 tygodnie temu, pokarm nadal jest ale DUUUŻo mniej, jak ścisnę to wypłyną trzy kropelki i z tego co wiem wypływać taka ilość będzie jeszcze długo( podania koleżanek) ale piersi nie bolą ani nie sa pełne( po odstawienie musiałam ściągać raz, bo były bardzo pełne) odstawiłam syna po 8 tyg i zanik przebiega u mnie wzorowo.

no ja odstawiałam w listopadzie 2009 a pokarmu odrobinka nadal jest :O nie działa szałwia, bromergonu brać nie mogę (bardzo źle się po nim czuję) i tak czekam aż zaniknie. usg piersi co 3 miesiące robię i jest wszystko ok.