Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anikas

Jeśli spalą koran, wywołają III wojnę światową, to już koniec

Polecane posty

Pamiętajcie że wszyscy jesteśmy obywatelami jednego świata. Nie dajmy się ze sobą skłócić. Minęły już czasy gdy chrześcijanie szturmowali muzułmańskie twierdze w Palestynie, a Turcy szturmowali polskie twierdze. Minęły już czasy gdy Niemcy nas najeżdżali z zachodu, a Rosjanie ze wschodu. Dziś wszyscy jesteśmy braćmi. A pamiętacie bitwę pod Cedynię z 972 roku ? Podobno polscy wojowie użyli wtedy oswojonych smoków przeciwko rycerstwu niemieckiemu, które najechała ziemie polskie. Niemieckie kronikarz wspomina: "A wtedy książę ten pogański Mieszko poszczuł smokami pobożnych rycerzy niemieckich". Oczywiście bitwa zakończyła się naszym zwycięstwem.

Gość frant
nie sadże ,zebyś bya na tyle blisko Papieża ,zeby ci mowil ,że rozmawia z Bogiem - albo nawet ,ze Bóg do nie go przemówil - czyli też nie udowodnisz ,ze tak nie bylo . ale to wlasnie tak postawa jak twoja zacheca muzulmanow innych ,zeby kolonizowac nasze kraje - bo" skoro oni w nic nie wierzą - to u nasz będzą MUSIELI wierzyć" .

Mojżesz to wymysł. Dawniej nie wiedziano co to choroba psychiczna i jak wykorzystać swoją charyzmę. Ja nie wierzę w jakiegoś tam boga (tfu!) więc jak mogę uzależniać swoją wiarę, czy niewiarę od czegokolwiek. W porównaniu z forum chodziło mi o to, że wątpię by bóg nie zagrzmiał widząc jakie niedorozwinięte następczynie Ewy stworzył.

Gość frant
Pamiętajcie że wszyscy jesteśmy obywatelami jednego świata. Nie dajmy się ze sobą skłócić.---------------a pamiętacie wtc z 11 .09 . 2001 ? jak to pobożni wierzący zatakowali naród nie będzący z nimi w stanie wojny - i ta zatakowali cywilów , ludzi bezbronnych ? w imię tej " zgody " nie warto tracić wszystkiego - zaczynajać od wolności , przez wiarę - po ziemię . niech zostana u siebie - i tak sie cieszą swoja " religia pokoju "

Kolejni papieże zgodnie z tradycją Kościoła Katolickiego są następcami Piotra Apostoła.

Gość Kafe Prześmiewca
No dobrze. To teraz dla obiektywizmu spójrzmy oczyma drugiej strony. Państwa zachodnie kontrolują niemal wszystkie państwa muzułmańskie - swoich baz wojskowych nie mają tylko w Iranie i Libii. Natomiast w w wyniku działań wojennych (najczęściej na odległość przez bombardowane wiosek) przez USA, Izrael i innych sprzymierzeńców z NATO w Pakistanie, Afganistanie, Iraku, Palestynie, Libanie i innych państwach muslimskich, zginęło nieporównywalnie więcej osób CYWILNYCH, niż we wszystkich atakach terrorystycznych zorganizowanych przez islamistów. Jedyna różnica między nimi jest tak, że my uprawiamy terroryzm państwowy w pięknych białych rękawiczkach - co na ekranie telewizora wygląda bardziej apetycznie🖐️

Gość frant
ciesze sieMaster , że potrafisz ,zsie przyznać do wiary . a ty polarka , no cóż - nikt ci wierzyć nie każe .

Gość frant
Kolejny sensacyjny temat dla pospólstwa i zapełniania głupotami łamy dzienników.--------------------cóz to kafe - czyżbyś zmienil zdanie ? chcesz sie do pospólstwa przyączyć ? tematy na erotycznym ci sie wyczerpaly ?

Właśnie kraje zachodnie powinny dzicz zostawić samym sobie niech się wyrżną, ale też wina zachodu, że "zaprosił" muzułmanów do siebie a teraz jest problem...

Gość Kafe Prześmiewca
A co, aż tak ciebie boli, że nie przyłączam się do twojej histerii w stylu: "Ojej, ojej, ojej, arabusy nas zgwałcą, skolonizują i na koniec wysadzą w powietrze"? :classic_cool: BTW: Nie siedzę na ero, więc kij ci w panikarskie oko.

Gość frant
dlatego tak ważne jest patrzeć na to kogo sie zaprasza - ludzie z europy - potrafia sie zasymilować juz w drugim pokoleni - natomiat sa nacje wprost dumne z tego ,ze nie potrafia sie porozumieć w jeżyku gospodarzy a mieszkaja tam cale pokolennia . a przecież to kest tylko wierzcholek góry lodowej .

Gość frant
no jak to sie nie przylączasz ? wląsnie sie przyaczlyes :) czyli jesteś - pospolstwo :) a co? masz nadzieję ,ze cie zgwacą ? może sie okazać próżna .

Gość NO DOBRA A TERAZ SERIO
Byłam we Francji, Niemcowni i Danii i co???? Pełno tam muzułmanów!!! To jest przerażające, że oni po cichu i pomału się do nas zakradają, a my się w tym czasie żremy między sobą... Boję się w jakim świecie będą żyły moje dzieci za 10 lat!

Gość magggy32
III wojna to się zacznie jak w końcu tusk i putin się przyznają że 10 kwietnia dokonano zamachu wątpie by i tym razem świat nam pomógł a tym bardziej zachodni "przyjaciele" teraz rosja i niemcy są w zmowie bo im się nie podoba że mamy zasoby gazu w polsce i chcemy się usamodzielnić

Gość frant
bo tam ważna jest rodzina , dzieci - i wszytko sie robi z myslaonich . toteż wypieraja nas - a my jedynie potrafimy kiwać nad ytm glowami . tam to wstyd mieć 2 dzieci - tam rodzina to dzieci w liczbie mnogiej i nikt nie zawraca sobie glowy lupotami - " mnie nie stać na dziecko , najwyżej na psa " , " cycki mi po porodzie obwisną " , " tylko ciemnota ma dużo dzieci " - jak jest mażęństwo - sa dzieci - koniec ik ropka , dolóz do tego prawie fundamentalizm religijny - i gdize jesteśmy ? w ciemnej ....no .

Gość magggy32
bzdura, muzułmanie gwałcą swoje żony i biją a one po prostu muszą być posłuszne bo je np może mąż podpalić naftą albo czym wiem bo oglądałam reportaż gdzie muzułmanki nie chciał dzieci rodzić a musiały bo mężowi się chciało ruchać i dużo kobiet tam popełnia samobójstwa bo wolą nie żyć niż być katowane

Gość vcvcvcv
u muzułmanów kobieta jest niczym :O

Europejczycy są bardzo wygodni to raz, dwa, że muzułmanie na zachodzie otrzymują duży socjal i tam kobiety nie pracują i nie mają zamiaru, płodzą dzieci i uważają, że taka ich rola w społeczeństwie... za jakiś czas gdy obetną im socjal będą coraz bardziej niezadowoleni, duża przewaga liczebna muzułmanów sprawi, że to biali będą na nich pracować jak niewolnicy...oby nie....

Gość Kafe Prześmiewca
Ale nie uważam aktu spalenia koranu za jakieś wydarzenie, które jest warte wzmianki w nawet podrzędnej gazetce. To nie jest wina muslimów, że nas kolonizują. To tak jakby winić kotka, że zeżarł ptaszka, albo ludzi, że wyrżnęli w przeszłości mamuty. Kulturami i cywilizacjami rządzą takie same prawa darwinowskiej walki o byt, jak istoty biologiczne. Silniejsza cywilizacja wchłania słabszą - i tymi prawa rządzi się cała historia dziejów naszego gatunku. A TO WŁAŚNIE MY JESTEŚMY SŁABI i twki w tym problem. Powszechna demoralizacja, upadek wszelkich wyższych potrzeb niematerialnych, rodzina jako podstawowa komórka społeczeństwa w rozpadzie... To naprawdę wina muslimów? Nagle sobie o nas przypomnieli w XX wieku? Gdybyśmy żyli w świecie, gdzie niema arabusów ani islamu, to gwarantuję ci, że mielibyśmy analogiczny problem z kolonizacją przez Chinoli, Nigeryjczyków, latynosów i chooj wie kogo. 🖐️

Polarka A więc i Ty masz światopogląd religijny, oparty na wierze. Na wierze, że Bóg nie istnieje. Nie potrafisz udowodnić racjonalnie nieistnienia Boga, podobnie jak Jego wyznawvy nie potrafia racjonalnie uzasadnić Jego istnienia. Reasumując: Twój światopogląd opiera się na przesłankach równie irracjonalnych...

Ja uważam, że jest zagrożenie od momentu wpuszczenia muzułmanów do krajów zachodnich...ale możecie się z moim zdaniem nie zgadzać, nic dobrego nie czeka świata, zobaczycie.

Gość magggy32
ja nie jestem za spaleniem koranu, wiem że on w dużej mierze opiera się na naszych wierzeniach jakby oni nam spalili biblię to też byłaby afera ale są jacy są, nie żyją wg tego koranu tam nigdzie nie jest napisane że trzeba gwałcić żonę albo ją torturować

No i chodzi o to, że trzeba się było rozmnażać hehe, teraz już po ptokach. Nic na to nie poradzimy. Kobiety chciały być wolne i pracować, a to jednak się gryzie z wychowaniem potomstwa, szczególnie w dużej ilości...

Gość frant
to nie wiem w jakiej wsi ty żyjesz prześmiewca - pamietasz co sie dzialo jak pojawily siew gazecie karykatury ich proroka ? ty mozesz sobie to lekcewazyć - bo na nasża prowincję - chwalić Boga - amo muzulmanów migruje - ale mieszkańcy duzych zachodnich miast napewno nie bedize im do śmiechu .

Gość magggy32
w Polsce też już wyszła koncepcja że chcą swój meczet zbudować jak im się chce meczetu to niech wracają do swojej Arabii

Gość magggy32
nie wiem co gorsze muzułmanie czy żółtki co żrą psy i je mordują bestialsko

Gość frant
nie chodzi tylko o rozmazanie :) spróbujcie tylko pojechać do muzulmańskiego kraju jako misjonaarz ajkiego kolowiek innego kościol niz ich wlasny - czy oni tam są wobec nas grzeczni ? przyjemni? lagodnie oponują ? nie ! wywalaja na zbitą twarz i jeszcze często gorzej sie to kończy - i co ? ktoś interweniuje ? coś sie dzieje ? nie ! BO ONI SA UI SIEBIE i maja prawo sie naie zgadzać na ewangelizcje innych kościoów - a ze my jesteśmy slabi - to sie zgadzamy na ich EWANGELIZACJĘ ;(