Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama 1818

zwymiotowałam glukoze 75 mam dosc!!

Polecane posty

Gość przyszla mama 1818

gluzkoze 50g mialam przekroczoną ponad normę tylko o 1 punkcik! ale dla swietego spokoju lekarka dala mi 75g. tą 50-tkę wypilam bez niczego bez cytryny byla nawet dobra!! i bylo ok, a 75 wypilam troche juz gorsza, po czym za 10 minut słabo blado i od razu zwrocilam, potem jeszcze w domu zygałam ze 2 razy. i zoł.adek bolał. mam dosc, czy mozna zalozyc lekka diete bezcukrową bez tej gluzkozy 75? coi mogę jesc a co nie? moze jakas przyszla mama mi doradzi? lekarka moja niewie jescze o tym ze nie wyszlo mi badanie, ide do niej we wtorek

Gość przyszla mama 1818
uppp

a może jednak powtórz to badanie.. ja też miałam drugie podejście do niższej dawki i się udało. grunt to pic wolno, chłodniejszy roztwór, wciskaj cytrynę i weź ze sobą wodę żeby popijać przez tą godzinę małymi łyczkami.

zapytaj lekarza, co zrobic z tym fantem- ja tez zwrocilam i bardzo zle sie po tym czulam, wiec lekarka pozwolila mi po prostu zjesc normalne sniadanie i po rownej godzinie pobrac krew na glukoze... na podstawie wyniku okresila, czy mam ta cukrzyce, czy nie...

krzywa cukrowa brrrryyyyyy najgorsze jak dla mnie z badań w ciąży :/ u mnie na szczęście 50 wystarczyła a i tak źle się czułam cały dzień a do niej całą cytrynę wcisnełam a potem jeszcze wodą popijałam :/ pogadaj z lekarzem zobaczymy co ci powie