Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamakafeterianka

za 1,5 m-ca dziecko ma przyjąć MMR...kafe namieszała mi w głowie.

Polecane posty

Gość miiiiiii
Opisze Wam przypadek mojego synka i naszego szczepienia miesiac temu Priorixem. Zwykle moje dziecko wszystkie szczepienia znosilo super, zadnych odczynow nawet najmniejszej temperatury. Teraz bylo zupelnie inaczej. Otoz dobe po podaniu szczepionki Maly dostal wysypke na stopach i rozprzestrzeniala sie w gore na cale cialko. Po dwoch dniach dolaczyla goraczka do 38 stopni. Poszlam do pediatry, pierwsze rozpoznaie: odra poszczepienna. Ale podobno takie powiklanie pokazuje sie dopiero 5 dni po szczep. cztery dni po szczep. wysypka bardzo nasila sie, przybiera postac krwistych plam podskornych, temp. skacze do 38, maluch dostaje obrzekow dloni, twarzy, nog... Znow ladujemy u pediatry tym razem innego, nic takiego sie nie dzieje, stwierdza :shock: nazajutrz nie wytrzymujemy i jedziemy do szpitala tam od razu skierowanie na oddzial zakazny, jedziemy. Przyjmuja nas, temp. 38,9, dziecko slania sie na nogach, wysypka poteguje sie - lekarze robia wszystkie mozliwe wyniki krwi, nikt nie wie, co to jest. Odra nie, powiklanie poszczepienne, byc moze. Nazajutrz oglada moej dziecko 10 uczonych, robia zdjecia, bo.... czegos takiego jeszcze nie widzieli :shock: , Profesor chorob zakaznych stwierdza, dowjaka postac wysypki, czyli jak twierdzi, dziecko ma dwie choroby na raz, jakie? Tego nie wie nikt. Po kilku dniach wracam do domu z synkiem z wypisem, na ktorym napisano, ze wyklucza sie odre poszczepienna lecz nie wylkucza sie innej choroby, ktora zbiegla sie w czasie podania szczepionki, zalecenia - szczepic :shock: . Wysypka znika po trzech dniach od powrotu ze szpitala, budzimy sie nastepnego dnia a moj synek wysypany na calym ciele - pediatra stwierdza, ze teraz to moze byc odra, bo zgadza sie termin wystapienia tego powiklania....na szczescie bez temp. Oczywiscie sporzadzony protokol do sanepidu, pielegniarka, ktora szczepila strasznie przerazona, a ja ...... tego sie nie da opisac. Czy ktos z Was slyszal kiedys o takich powiklaniach po Priorixie, czytalam ulotke i faktycznie objawy jakby sie zgadzaly z niepozadanym, ale nie pojmuje jak lekarze specjalistycznej kliniki mogli tak podejsc do sprawy, nie wiedza i koniec - dodali jeszcze, ze oto studenci beda mieli nad czym myslec..... Od tego czasu minęło 7 mcy - synek jest zdrów, chodzi, zaczyna mówic, nie choruje. Mimo takich trudnych przezyc bede szczepic, bo nie umiem sobie wyobrazic co moze sie stac, jak wszyscy nagle zrezygnuja ze szczepien....

autorko, tez sie naczytałam, tez byłam przerażona, zaszczepiłam synka z wielkim strachem co będzie , nie mogłam spać tak sie denerwowałam, dostał priorix wszystko było ok, żadnych powikłań, nawet gorączki,u nas wszystko super, ale tez czytałąm o różnych powikłaniach wiec rozumiem strach, i tylko opisuję jak było z naszym synkiem. powodzenia i mam nadzieje ze bedzie dobrze i u was

Gość o jezuuuu
no to ja mam nocke z glowy bo mamy szczepic za 2 mies MMR matko kochana co ja mam zrobiccccc..........

Gość Też się panicznie bałam
Z rożnych powodów przeciągnęłam szczepienie synka do 2 roku życia.Rozważałam za i przeciw.Bałam się bardzo i po nocach spać nie mogłam .masakra jakaś.W końcu zaszczepiłam. Minęło już sporo czasu i wszystko ok.Cieszę się że zaszczepiłam.

Moja core szczepilam miesiac temu i obylo sie bez powiklan, za to u corki mojej kolezanki w drugiej dobie wystapila biegunka z krwia ... - mala wyladowala w szpitalu gdzie wykluczyli objaw uboczny po szczepieniu , ale wirusa innego tez ... Ja ciesze sie, ze mamy to juz za soba. a szczepienie opoznialam o jakis 1,5 mce .