Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowy arbus czerwony

Ej ludzie ludzie ! Powiedzcie proszę o co w tym całym

Polecane posty

życiu chodzi? Ale tak szczerze . Że co, wyszaleć się , korzystać z życia , a później ustatkować ? Czy o pieniądz chodzi? Podobno mamona =władza=moc=wszystko .O to biega? Może o wiarę ? Uwierzyć w siłę wyższą i poświecić się jej ? Eee sporo już lat mam, a dalej tak na prawdę nie wiem .Domyślam się , ale pewności nie mam . Kto pomoże , kto mądry ? ;)

Małgorzato weź nieeee :o nie uwierzę :P A poważnie ? ;)

głowny cel zycia jakiegokolwiek gatunku w tym ludzi i ciebie jest rozmnazanie, a kasa, władza moc i inne pierdoły to tylko dodatek w rzeczywistosci gówno znaczący

Czarny Glanie ...o życie według własnych zasad? ale właśnie zasady te . Skąd wiedzieć, że słuszne ?

Gość ..Poxi..
W życiu chodzi o uczucia;)

Gość ..Poxi..
Ty ustalasz zasady dotyczące Twojego zycia.

Bellyjelly...kto tak uważa ? e tam :classic_cool: A coś więcej ? może mistyka jakaś? eee nie uwierzę ? :P

Zołza...buuu jakie to monotonno popularne :P O uczucia ...Poxi...napisałaś . O może to właśnie to , hmmm pomyślmy :) Każdy z nas ustala zasady którymi się kieruje . Tylko które ?

"Każdy z nas ustala zasady którymi się kieruje . Tylko które ?" Składasz się z Id, Ego i Superego... A Superego wie.

pomaranczowy taka jest prawda, ewoluowaliśmy i mamy swiadomosc tego ze zyjemy dlatego szukamy jakiejs odpowiedzi na pytania ktorego tan naprawde nie ma

Czarna...No tak , ale to trochę egoistyczne ...Tylko w zgodzie ze sobą , swoim sumieniem, zasadami wypracowanymi latami ? A to superego to skąd się bierze ? Może to i dobrze , że chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi, chyba nie ma . Niby takie proste, a zakręcone jak .:P

Gość ..Poxi..
Jak toktóre zasady? Zasady są proste. Żyj najlepiej jak potrafisz;)

w życiu chodzi o ty żeby mieć jakiś cel do którego trzeba dążyć

Bellyjelly...kit jakiś , a nie prawda . Może dla naukowca to prawda . Ale niech naukowiec udowodni nienaukowo tę prawdę. :P

Poxi... ale to chyba każdy tak żyje , każdy się stara . ee no nie wiem , niech pomyślę :P Lolxd...właśnie , tylko wskaż ten cel , ten cel wszystkich celów , tę prawdę objawioną , to coś .:D ;)

Superego to sumienie. Ono pozwoli Ci żyć w zgodzie ze sobą, a przy tym nie raniąc innych. Jest silniejsze niż Id i Ego. Pytasz skąd się wzięło? Tu wkraczamy na obszar niebezpieczny. Teologia, kosmogonia i te sprawy :) To niech każdy wytłumaczy sobie indywidualnie :)

Gość ..Poxi..
Myśl szybko życie jest piękne i krótkie.;)

Gość ..Poxi..
Każdy tak nie żyje. tez myślałam że każdy ma tak jak ja. Prawda jest inna ..... Są ludzie którym czas i życie przecieka przez p;ce i tylko narzekają jak im zle.... lubie żyć szybko;) cieszyć się drobiazgami i każdą cchwilką.

Czarna ...a jak ktoś ma superego takie , że pozwala ranić innych . O kant dupy z takim ego :P Czyli o ego tu chodzić może ?;) Lolu...a może ten cel być związany z miłością ? Och bo się rozpłaczę . Ale poważnie . Może być, że o drugą połowę chodzi? Bo według mnie , to właśnie jest ta prawda , ten cel , to wszystko . Co sądzicie ?

Gość ..Poxi..
Sądze że to prawda.

Dzięki bardzo za różne perspektywy . Muszę przemyśleć jeszcze :P. Trzymajcie się ciepło i do jutra . Wyspania, odnalezienia sensu. Ale tego prawdziwego , bo wszystko jakieś takie sztuczne mam wrażenie . Hmmm pomyślmy :P🖐️