Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

chory pęcherz, a urinal ??

Polecane posty

Na ostry atak pomoże napewno Urinal Aktu ale jeśli dochodzi do tego infekcja bakteryjna to napewno nie obejdzie się bez antybiotyków. czasem warto brać coś zapobiegawczo, jak problem z pęcherzem występuje często.

Bo nawet tak jest zalecane- na poczatku dolegliwości urinal akut jako dawka uderzeniowa, a następnie zwykły...

Kupiłam sobie opakowanie Urinalu Hot Drink. fajny smak, fajnie rozgrzewa. W sam raz zamiast herbaty. W opakowaniu jest 12 saszetek, może brać do 3 razy dziennie i najlepiej po posiłku.

Gość vmdal
To po co my mamy lekarzy rodzinnych? Przecoiez badanie krwi to podstawa diagnostyki! To chory kraj! Powinno mi sie nalezec takie badanie np. raz na 2 lata.

na temat skierowań na badania od lekarza nie będę się wypowiadać. począwszy od mojego dziecka, gdzie wykłócałam się o skierowanie na wymaz z nosa i z gardła w końcu poszłam zrobić sama. A jakbym miała czekać na inne to bym chodziła wciąż chora a tak wiem już mniej więcej co i jak i działam w porę. w sytuacji pęcherza zawsze urinalem.

vmdal- badanie krwi jest tanim badaniem, jednocześnie potrafi dac odpowiedź na pytanie o wiele dolegliwości, jest też badaniem przesiewowym... Ale co zrobić- takie państwo..;( Ja tez lecze się sama urinalem, bo zanim bym się doczekała wizyty to bym z bólu umarła...

Gość tattra
Ja biorę prouro. Oprócz żurawiny zawiera też witaminę C a w jednej kapsułce jest 36 mg proantocyjanów. I łatwo się połyka

dziwnie brzmi ten składnik. Jednak Urinal jest w całości naturalny, zawiera tylko wieloowocową żurawinę, która wiadomo jakie ma działanie,.

Gość tattra
lilka 007, chyba niewiele wiesz o wieloowocowej żurawinie i jej działaniu, skoro nazwa proantocyjany brzmi dla Ciebie dziwnie :) Proantocyjany to nie składnik, tylko grupa aktywnych związków występujących w żurawinie wielkoowocowej, które skutecznie działają na bakterie e.coli. Żeby skutecznie działały muszą być podane w odpowiedniej ilości, a 36 mg to właśnie odpowiednia ilość. Prouro też jest w całości naturalne, zawiera WIELKOOWOCOWĄ żurawinę + wit c. Pozdrawiam i zapraszam do lektury na temat proantocyjanów na www.zakazeniapecherza.pl

Gość livi
Zurawina to tylko suplement, nie wyleczy żadnego zakażenia, jedynie ulgę może przynieść, najlepiej pójść do lekarza po szczepionkę to nie będzie nawrotów.

Gość helenka009
Dziewczyny,nie wiem czy słyszałyście ale jest teraz szczepionka na takie dolegliwości ze strony pęcherza. Wystarczy pojsc do lekarza i zapytac.I tu nie bedziemy sie martwiły o nawroty.

Wiem, że żurawina ma działanie antyadhezyjne. Co tez wydawało mi się dziwnie brzmiące ale poczytałam i wiem na czym to polega :D czyli zapobiega przyczepności bakterii do ścian układu moczowego. ale przyznaję się że nie wiedziałam dokładnie o czym piszesz. chylę głowę :D

Gość tattra
lilka007 :) Co do tych szczepionek to nie każdy może je brać, np kobiety w ciąży i karmiące nie mogą. No i nie są naturalne. Żurawina jest. A co do tych nawrotów to mogłabym dyskutować - nie na temat szczepionek, bo nie stosowałam. Jak na razie w moim przypadku prouro się sprawdza

W ciąży i w czasie karmienia piersią to lepiej nic nie stosować bez kontaktu z lekarzem, o szczepionce w ciąży, jakiejkolwiek, to nawet bym nie pomyslała...

Urinal jest całkowicie naturalny i mimo tego na ulotce jest napisane, że trzeba skonsultotwać z lekarzem w przypadku ciąży czy karmienia. ale wiem, że lekarze go przepisują.

Wiesz lilka007- to w interesie każdej kobiety jest by się dopytać, co jest dobre dla jej dziecka... Ja tak myślę przynajmniej...

Napewno, każda mądra kobieta, która dba o zdrowie swoje a przede wszystkim dziecka zapyta się zawsze lekarza, nawet o witaminy. Urinal jest całkowicie naturalny, dlatego chętnie przepisywany przez lekarzy.

Wiem właśnie, ze jest naturalny- nawet mogą go stosować dzieci- oczywiście tutaj też radziłabym kontakt z lekarzem