Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KwiatuszekNorge

Mam okropnego dola, pogadajcie ze mna - 28 lat , dziecko w drodze i bark pracy

Polecane posty

Gość KwiatuszekNorge

Mieszkam w Norwegii, moje kolezanki w polsce robia kariere a ja jestem kuchta domowa w wieku lat 28. Moj chlopak non stop w pracy a ja siedze i sie doluje

Gość KwiatuszekNorge
Nie mam kolezanek - kazdy patrzy , jakby Ci tylko noz w plecy wbic jak masz lepiej niz On. Juz sie nauczylam unikac Polakow

Gość zujazuja
A co bys chciala w tym zmienic, i na co?

Gość KwiatuszekNorge
tego ,ze juz sie nie rozwine, nie zrobie oszalamiajacej kariery , tak jak to robia kolezanki w Polsce - jedna jest pania dyrektor, inna lekarzem, inna ma wlasna firme Zostalam zwolniona z pracy w tym samym tyg co dowiedzialam sie o ciazy. Boje sie , ze dziecko to bedzie koniec wszystkiego.

Gość KwiatuszekNorge
Mam taka jedna owieczke, ale jest matka czworki dzieci i nie ma zbyt duzo czasu

przecież ciężarnych się nie zwalnia?:O masz 28 lat nie 90! kariere można robić w różnym wieku niektórzy ludzie dopiero po latach odkrywają w czym są dobrzy a wiesz co chcesz robić?? skoro masz owieczke i owieczka ma duzo pracy przy dzieciarni,to może jej pomóż?i tak póki co nie praujesz

Gość zujazuja
Wiesz dziecko to nie koniec, po za tym nie kazdy musi osiagac takie "sukcesy" zeby byc szczesliwym. JEsli masz jakis konkretny kierunek w ktorym chcesz sie rozwijac zawodowo, i nie masz watpliwosci. To predzej czy pozniej Ci sie to uda:)

Gość KwiatuszekNorge
bylam na umowie, kontrakcie, ktory nie zostal przedluzony Nie narzekam na finanse - finansowo stoimy b dobrze - w rok od poznania mamy dom, porzadne auto, moj TZ prowadzi firme z kolega, tu chodzi o moje spelnienie w zyciu - dziecko i wymyslne obiadki mi tego nie dadza

Gość KwiatuszekNorge
ja od zawsze wiedzialam , ze tylko sukces zawodowy da mi spelnienie - a teraz czuje , jakby to bylo milion lat swietlnych ode mnie

Gość zujazuja
nie rozumiem czemu przekreslasz swoj sukces zawodowy. Nie macie problemow finansowych, to stac was bedzie i na kucharke i sprzataczke i nianke.

Gość KwiatuszekNorge
Bo zupelnie nie mam pomyslu na siebie.

Gość KwiatuszekNorge
pogadajcie ze mna, plizzz

Gość zujazuja
Czyli chcesz sie spelniac zawodowo ale nie masz pojecia jak? W jakim zawodzie dziedzinie etc? Po prostu osiagniecia dla samych osiagniec?

Gość KwiatuszekNorge
Wydawalo mi sie, ze mam dziedzine , ale musialabym skonczyc kolejne studia - mam juz 3 fakultety, nie chce wracac do szkoly, Myslalam o wlasnej firmie, ale boje sie , bo nie jestem w Polsce

Gość zujazuja
Hmmm, no jelsi masz jakas dziedzine w ktorej sadzisz ze sie spelniasz to po prostu przemysl czy na pewno ona da Ci satysfakcje i idz w tym kierunku, schodek po schodku. Nie ma sensu sie zalamywac, z tego co opisujesz naprawde nie masz zlej sytuacji, tylko psychicznie czujesz sie nie spelniona. Musisz ostro przemyslec, jakie masz cele i co bedzie jak je osiagniesz, czasem sie okazuje ze to czego tak bardzo chcemy, kiedy juz to mamy nie zadawala nas. Moze zweryfikuj swoje pragnienia realizacji. Nie sugeruj sie przy tym innymi ludzmi, to jeszzcze nikomu nie pomoglo w znalezieniu samego siebie i swojej drogi;)

Gość 21lio
przecież nikt cię nie może zwolnić w ciąży! chyba, że to była umowa zlecenie itp.

Gość blip
niestety można zwolnić w ciąży, a raczej nie przedłużyć umowy, na co samo w sumie wychodzi:( nie wiem jak to jest w Norwegii ale w Polsce są takie przypadki kochana, masz 28 lat całe życie przed tobą jestem mamą, na szczęście mam pracę, ale jak bylam w ciąży to różne mi mysli przychodziły do głowy, to wina hormonów, uwierz, że to przeminie, też myślalam, że to koniec mojego życia zawodowego i koniec przyjemności dla samej siebie, np niespodziewany wyjazd, impreza itp. dziecko to obowiązek ale i wielka radość, nie da sie jej porównać z najlepszą imprezą i najbardziej intratną posadą menadżerki w wielkiej firmie jak urodzisz to się przekonasz, bo z tego co zrozumiałam, to na razie dziecka oczekujesz mając już dziecko nauczysz sie odpowiedniego gospodarowania czasem, to przymus którego nie przeskoczysz bo inaczej nie ograniesz wszystkiego paradoksalnie, po urodzeniu dziecka mam wiecej czasu na to wszystko czego nie zrobiłam jak nie miałam syna zrobiłam prawko, idę na podyplomowe, robię kursy, spotykam sie od czasu do czasu ze znajmomymi owszem, nie chadzam na imprezy co tydzień a każdy wyjazd muszę dokładnie zorganizować ale dziecko zmieniło moje priorytety boisz się że staniesz się kura domową z dzieckiem na głowie, od ciebie samej przecież zależy czy tak się stanie a co do trzech "nieudanych" fakultetów, które cię nie satysfakcjonują, może czas na czwarty?? ale tym razem dobrze przemyślany nie taki, żeby mieć jak największe pieniądze czy największą szansę na zrobienie kariery - bo nigdy nie poczujesz się spełniona, musisz robic to co ci sprawia przyjemność buziak, nie myśl tak pesymistycznie, przecież masz pod sercem owoc waszej miłości, dwie piękne stópki, dwie piękne rączki, zadarty nosek - wkrótce je ujrzysz i wszystko sie zmieni, bo ciąża to jednak abstrakcja mimo że na usg masz wszystko jak na dloni, jak poczujesz cieplo wtulonego w ciebie ciałka, to poczujesz że mozesz wszystko głowa do góry

Gość KwiatuszekNorge
A Ty nie wiesz , ze pieniadze szczescia nie daja? Ze ludzie szukaja spelnienia w zyciu?

Gość 854455211
KwiatuszekNorge Nie mam kolezanek - kazdy patrzy , jakby Ci tylko noz w plecy wbic jak masz lepiej niz On. Juz sie nauczylam unikac Polakow Haha biedna dziewczynka dopiero w wieku 28 lat poznała życie; dowiedziała się co oznacza zazdrość i zawiść

Gość KwiatuszekNorge
Oczywiscie zawsze znajdzie sie ktos, kto dokopie lezacemu..

Gość 854455211
KwiatuszekNorge A Ty nie wiesz , ze pieniadze szczescia nie daja? Ze ludzie szukaja spelnienia w zyciu? offerma ma racje

Gość KwiatuszekNorge
Wiem, ze sa zawistni ludzie ,tylko nie myslalam ,ze wszyscy ( 99%) ludzie za granica

w Norwegii jest raj dla kobiet! :D na samego dzieciaka dostaniesz 8tys miesięcznie... :o zasiłek socjalny na bezrobotnych to mniej więcej drugie tyle! :o także możesz żyć jak królowa, ale jesteś za głupia, żeby o tym wiedzieć? :D

Gość KwiatuszekNorge
ale z czym ma racje? Mam byc happy, bo mam pieniadze??? I co z tego? Chce sma cos osiagnac w zyciu , a nie opierac sie na kasie , ktora zarabia moj partner

aaa teraz doczytałam reszte... ale z Ciebie egoistyczna sÓka :o masz faceta, dziecko, kase, możecie stworzyć szczęśliwą rodzine, a Ty wylewasz swoje żale na kafe, bo nie zrealizowałaś się zawodowo :o po co sie żalisz?! rusz doope i idź do roboty jak Ci bez niej źle :o:o:o też masz masakryczne problemy...

Gość 854455211
KwiatuszekNorge nikt Cie nie rozumie :O

Gość KwiatuszekNorge
Lady Krukk, sama jestes glupia Nie dostane zasilku socjalnego kiedy moja polowka ma 40 tysiecy koron miesiecznie W ogole nie zrozumialas tematu, ja nei narzekam na pieniadze, narzekam ,ze czuje sie niespelniona zyciowo.Moze Ciebie zadowala siedzenie na socjalu i gotowanie obiadkow - mnie nie!!

Gość KwiatuszekNorge
myslisz ,ze tak latwo w Norwegii o prace? sprobuj, zobaczysz