Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WschodniaBeta

Jak długo szukaliście pracy w Krakowie po studiach?

Polecane posty

Gość WschodniaBeta

No właśnie jak wygladała wasza sytuacja? Ja skonczylam studia na początku czerwca tego roku, zarejestrowalam sie w UP. Pracy nadal nie mam :( jedyne co - to tylko staż, który dostalam tylko na 3 miechy! a który sie konczy z koncem września... wysylam cv i kompletny brak reakcji, a stażu nei za bardzo chce przedłużać, to marne pieniadze a robisz tam jak za woły :( czy ja zle wysylam cv, czy jak?? tak trudno jest w Krakowie?? :(

Gość WschodniaBeta
up up.. wszyscy tu prace maja? :(

Gość nie dlugo tak
ja broniłem się rok temu, jakoś poźną jesienia. Przed Bożym Narodzeniem juz pracowałem.

Gość MartynaWójcikowska
Dwa miesiące...w tym zaliczony UP.

Zależy jaki kierunek skończyłaś.No i czego szukasz. Z Up To wogóle dać sobie spokój , strata czasu, jak nic. Ja szukałam pół roku.

Gość once rank inside pig
znacie moze jakiegos Tomka z Krakowa ??? ciągle mi sie śni po nocach :(

Gość WschodniaBeta
jej.. malo pomagacie :(

Gość WschodniaBeta
kurcze, prosze wad o pomoc, a wy wolicie siedziec na jakis durnych topikach o seksie albo innych pierdołach...

Gość a czy my jesteśmy
wróżkami i wiemy jaki kierunek skończyłas , w jakim zawodzie szukasz pracy ? Nie łaska napisac nic więcej a same pretensje :O:O

Gość WschodniaBeta
skonczylam pedagogike rewalidacyjna. ale pytam o czas podzukiwań pracy. i tylko mi nie mowcie ze wszystko zalezy od wykształcenia bo zarowno znajomi z kierunków human. jak i scislych mieli problemy.

Gość dzisiaj na pomarańczowo
Ja znalazłam pracę przez PUP, ale jestem z innego miasta, chociaż to tutaj nie ma znaczenia. PUP nie jest instytucją, która znajdzie pracę za Ciebie, tylko otwiera przed Tobą możliwość jej znalezienia, bo mają więcej ofert i są one przeważnie sprawdzone. Poza tym nie szukaj pracy od razu na wysokim stanowisku, bo takiej nie znajdziesz. Zacznij od czegokolwiek.

Gość WschodniaBeta
no wiesz, ja szukam powiedzmy czegos w stylu sekretarka , pracownik biura, recepcja... ewetualnei jakies przedszkole ... trudno z tym?

W hotelach czy szkołach tańca na recepcji można stosunkowo łatwo dostać pracę. Trzeba się tylko dobrze rozejrzeć. Szukaj w sieci - jest dużo ofert. A cv? Może warto byłoby zrobić w jakiś niekonwencjonalny sposób? Tak żeby rzucało się w oczy, żeby nie zginęło w gąszczu innych cv.

Gość WschodniaBeta
niekonwencjonalnby?? czyli co masz na mysli? na kamieniu mamgo wyryc czy jak..?:/

hmmm, mówisz że po studiach technicznych też mają problemy, ale chyba nie takie jak humaniści, możliwe także że w Wa-wie łatwiej ci by było o prace niż w Krk :/

Gość WschodniaBeta
własnie " byc moze " byoby mi łatwiej. ale to sie mija z celem w tym momencie. Tutaj mieszkam, tu jest moj dom rodzinny.. czyli odchodzi za wynajem i cala reszte... a w wawie - nie oszukujmy sie na poczatek ledwo bym wiazala koniec z koncem...:/

Gość gość
Dobra praca w Krakowie szuka człowieka :-) www. olx.pl/oferta/sprzedaz-kasjer-eks pedient-CID619-IDsNTY1.html

Gość gość
Ja szukałam pracy tylko dwa miesiące, ale znam języki obce i byłam na dwóch stażach. Tutaj praca-malopolskie.pl warto zajrzeć, bo na tym blogu są nie tylko oferty dla absolwentów, ale też sporo informacji o lokalnym rynku pracy.